Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Itt van a kedd esti filmtermés!

Nincs alku - Paramount Network, január 9. kedd, 21h

Samuel L. Jackson és Kevin Spacey főszereplője ebben a feszült thrillerben, amely egy túsztárgyalóról szól, aki miután gyilkosságra készül, emberek túszul ejtésével próbálja tisztázni a nevét.

 

Tango és Cash - Film+, január 9. kedd, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Alien: Covenant - Mozi+, január 9. kedd, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Az idegen - Viasat Film, január 9. kedd, 21h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

Vér és csont - Film Mánia, január 9. kedd, 21h

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….A filmben pár kultikus küzdősportos alak is felbukkan: Bob Sapp (K1) és Kimbo Slice (MMA).

 

Körhinta - M5, január 9. kedd, 21h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul… A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára.

 

Időzavarban - Filmcafe, január 9. kedd, 21h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Túl mindenen - RTL HÁROM, január 9. kedd, 21h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

 

Ponyvaregény - Moziverzum, január 9. kedd, 21h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.

 

Sharknado 2. - A második harapás - Film Mánia, január 9. kedd, 22.45h

Amikor a szeszélyes szél halálos ragadozókat repít hord New York város felé, veszélybe kerülnek a lakók; csak April és Fin mentheti meg a helyzetet.

 

Alul semmi - SuperTV2, január 9. kedd, 22.55h

Gaz bármit elvisel, csak a pénztelenséget nem. Ezért amikor kirúgják a gyárból, miközben állás egy szál se, öt cimborájával eszelős vállalkozásba kezdenek. Vetkőzni fognak, korra, súlyra és lelkiállapotra való tekintet nélkül. Sőt, az egy dolog, hogy levetkőznek, de mindezt Tom Jones és Donna Summer zenéjére egy népes kocsmában, ahol mindenki ismeri őket, ráadásul a mit sem sejtő feleségek és egyéb családtagok is bármikor betérhetnek.

 

Holtak hajnala - Filmcafe, január 9. kedd, 23h

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg _ és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.

 

Drakula - Viasat Film, január 9. kedd, 23.05h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Hiába futsz - RTL HÁROM, január 9. kedd, 23.20h

Sam Gillen (Jean-Claude Van Damme) tolvaj múltja ellenére alapjában véve tisztességes ember, akit azért csuktak le, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Samnek sikerül megszöknie a börtönből, és egy félreeső farmon keres menedéket, ahol Clydie (Rosanna Arquette) él két gyermekével. Mike, a kisfia rábukkan a szökevényre, és a gyerekek hamarosan összebarátkoznak Sammel, a két felnőtt között pedig szerelem szövődik. Franklin Hale (Joss Ackland), egy kapzsi birtokos mindenképpen meg akarja szerezni Clydie földjét, és amikor egy Dunston (Ted Levine) nevű haverja erőszakkal akarja elkergetni a családot az otthonukból, Sam készen áll arra, hogy bármi áron megvédje őket…

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, január 9. kedd, 23.30h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...