Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre péntek, lehet lazítani a tévé előtt!

Az én XX. századom - M5, január 21. péntek, 21h

A XX. századdal egyszerre érkezik Magyarországra Dóra és Lili, az egymástól csecsemőkorukban elválasztott ikerpár, akik azóta is külön utakon járnak. Dóra egy könnyelmű szélhámosnő, Lili pedig anarchista. Egyszerre szállnak le az Orient expresszről, de továbbra sem találkoznak. Z. úr, a különös arisztokrata külön-külön ismeri meg a két lányt, akik számára eggyé olvadva testesítik meg a Tökéletes Nőt... 1989-ben Enyedi Ildikó a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az elsőfilmeseknek járó első díjat, Arany Kamera-díjat kapott ezért a munkájáért.

 

Asterix az Olimpián - AMC, január 21. péntek, 21h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Bostoni erő - Moziverzum, január 21. péntek, 21h

Jeff Bauman a 2013-as bostoni maratonon történt robbantásban elvesztette lábait. Az igaz történeten alapuló dráma bemutatja, hogy küzd meg a nyomasztó következményekkel.

 

A keresztapa - Paramount Network, január 21. péntek, 21h

Francis Ford Coppola mesterművében Marlon Brando játssza a Corleone család fejét. A film bemutatja a szicíliai klán felemelkedését, hogy hogyan vált a legfélelmetesebb hatalommá Amerikában. Megismerhetjük a Corleone család életét és a maffia kegyetlen módszereit is.

 

Álomháború - Viasat3, január 21. péntek, 21h

Elmegyógyintézetbe zárják Babydollt. A nyomasztó valóság elől a lány az álmok világába menekül. A képzeletében játszódó különös történetben négy másik lány _ a vonakodó Sweet Pea, a szókimondó Rocket, a dörzsölt Blondie és a hűséges Amber _ társaságában kitör a börtönéből. Babydoll vezetésével a kis csapat fantasztikus álomháborúba kezd a valószerűtlenül gonosz lények ellen. Küzdelmük során el kell dönteniük, meddig képesek elmenni a túlélés és a szabadság érdekében. Különösen, hogy a valóság és a képzelet világa egyre jobban összemosódik.

 

Rossz tanár - Sony Movie Channel, január 21. péntek, 21h

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

A tehetséges Mr. Ripley - Film4, január 21. péntek, 21.55h

Luxusjacht csillogó fedélzetén suhanni a türkiz tengeren, fehéren fodrozódó habok közt, idilli mediterrán tájak mentén, oldaladon az elragadóan gyönyörű kedvessel _ ez az az élet, ami Dickie Greenleafnek megadatott, és amiért Tom Ripley ölni tudna... Amikor Dickie gazdag hajógyáros apja megbízza Ripleyt, hogy hozza haza Amerikába elkóborolt playboy fiát Itáliából, Dickie és barátnője, Marge nem is sejtik, hogy a simulékony modorú újdonsült cimbora meddig képes elmenni, hogy átvegye Dickie életstílusát? majd az életét is. Mert még mindig jobb hamis valakinek lenni, mint egy igazi senkinek.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, január 21. péntek, 22h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Ne nézz vissza! - Duna Tv, január 21. péntek, 22.50h

Jeanne írónő, férjezett és két gyermeke van. Egy nap nyugtalanító változásokat kezd látni otthonában, és nemcsak a környezete, ő maga is kezd átalakulni valaki mássá. Bár aggasztják ezek a dolgok, úgy tűnik, a családja mit sem vesz észre az egészből, és Jeanne reakcióját is betudják az új könyve körül kialakult sztressznek. Jeanne azonban érzi és tudja, hogy valami sokkal mélyebb, sokkal zavaróbb dolog zajlik most benne, körülötte. Az anyja házában lévő fényképben látja meg azt, ami kiválthatja benne ezeket az érzéseket. Olaszországba utazik, hogy felfedje a kép történetét.

 

A szerencseforgató - Film Mánia, január 21. péntek, 22.55h

A maffia és a szerencsejáték világa, a humor, a dráma és a romantika keveredik ebben a különleges hangulatú, igazán egyedi filmben. Bernie Lootz megszállott szerencsejátékos, de egyáltalán nincs jó viszonyban Fortunával, hiszen csak veszített az utóbbi időszakban. Miután teljes vagyonát elvitte a játék, még óriási adósságba is verte magát _ a Shangri-La kaszinónak például százezer dollárral tartozik. Bernie azonban kap egy lehetőséget, hogy ledolgozza az adósságát. Mivel profi balszerencsés, ezért semmi mást nem kell tennie, csak leülni a nyerésre álló vastag vendégek mellé, és játszani, hogy legendás pechsorozatával "rontást" hozzon rájuk is. Egy darabig jól működik a balszerencsehozó és a kaszinó együttműködése. Amikor azonban Bernie már majdnem ledolgozta a teljes adósságát, belép az életébe Natalie, a kaszinó egyik pincérnője, és úgy tűnik, hogy aki szerencsés a szerelemben, annak az asztal mellett is jobb a lapjárása. Mindenesetre Bernie váratlanul nyerni kezd, és ezt nem nézi jó szemmel kaszinó régi-vágású és maffiakapcsolatokat is ápoló vezetője. Azt pedig végleg nem hagyja, hogy adósa lelépjen a szerelmével.

 

A Port.hu zenés műsorának vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős, mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.