Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a buli otthon történik pénteken, tessék!

Csontdaráló - Viasat2, október 28. péntek, 20h

 

Egy sztársportoló is kerülhet nagyon mélyre. Ennél mélyebbre azonban biztosan nem. Paul Crewe (Adam Sandler) egykor az amerikaifoci bajnokság ünnepelt játékosa volt, ma csak egy a rabok között: igazi nehézfiúkkal összezárva tölti mindennapjait az USA egyik legjobban őrzött, legrosszabb körülmények között fenntartott börtönében. Ám a fegyencek között akad egy régi ismerős: egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató bíztatására a rabok edzeni kezdenek, és a szedett-vedett társaság hamarosan kihívhatja legnagyobb ellenfelét: az őrök válogatottját. A pályára kifutó csapatok mindennél jobban gyűlölik egymást. Eddig sem vigyáztak a másik testi épségére. Ami most a pályán folyik félig játék... félig van egy másik, kimondatlan célja is: a játékosoknak, a bíróknak és a börtönigazgatónak is.

 

Hajsza a föld alatt - DUNA Televízió, október 28. péntek, 20.45h

 

Négy felfegyverzett és mindenre elszánt bűnöző túszul ejti a New York-i földalatti egyik szerelvényét és annak tizenhét utasát. A váltságdíj egymillió dollár, pontosan egy órán belül. Ha a pénz nem érkezik meg, percenként egy utas meghal… Zachary Garber, egy kiérdemesült rendőr kapja meg az ügyet. Ahogy közeleg a határidő, a feszültség egyre elviselhetetlenebb. S ez még mind nem elég: a szerelvény hirtelen elszabadul és kormányzás híján vadul száguldani kezd az alagútban....

 

Pixel - Viasat3, október 28. péntek, 21h

 

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal és feladatokkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tron filmben, PacMan, Tetris és társaik fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberek ellen. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.

 

Gengszterfilm - M5, október 28. péntek, 21h

 

A kelet-európai gengszterfilm főszereplője, a Kádár-kori börtönőr, majd _ egy fegyveres rablásért _ börtönviselt H. Gábor a rendszerváltozás után is folytatja a bűnöző életmódot. Barátjával, Sanyival pénzt rabolnak, ám akcióik mind erőszakosabbá válnak. Már gyilkolnak is. Az utolsó véres akció után egyik bűntársuk kis barátnőjének elhenceg az eddigi "balhékkal", így nem marad más hátra, mint meg kell tőle szabadulni. Ám a jövendő áldozat gyanakodni kezd és elmenekül. A mindenre elszánt fiúk felfegyverkezve keresni kezdik...

 

A diktátor - Paramount Network, október 28. péntek, 21h

 

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

Végső állomás - Viasat6, október 28. péntek, 21h

 

Alex Browning már akkor érezte, hogy valami nincs rendben, amikor még fel sem szállt a Párizsba tartó 180-as járatra. Amikor azonban a gépen ülve, a felszállás előtti pillanatokban víziója támad, és tisztán lejátszódik előtte, ahogyan a repülőgép felrobban, akkor már biztosan tudja, hogy valami szörnyűség fog történni. Pánikba esve próbálja osztálytársait leterelni a repülőről. A teljes káoszt elkerülendő Alexet és hat társát leszállítják a gépről. A csalódott és dühös csoport elkeseredetten nézi, ahogy a gép felszáll... majd hirtelen hatalmas tűzgolyóvá változva felrobban. Habár Alex megérzése megmentette a többiek életét, mégsem tudják eldönteni, hogy hálásak legyenek-e neki, vagy inkább őt okolják a történtekért. Senki sem tudja mire vélni a dolgot. Alexet megbélyegzik, és kiközösítik, az FBI pedig minden lépését szemmel tartja. Az igazi rémálom pedig még csak most kezdődik. A baleset után nem sokkal különös körülmények között meghal az egyik túlélő, és a furcsa halálesetek ezzel még nem érnek véget. Alex hamarosan ráébred, hogy valahogy keresztül húzták a halál számításait, sorsukat azonban ők sem kerülhetik el sokáig. 

 

Az 5. hullám - Film+, október 28. péntek, 21h

 

Egyik pillanatról a másikra minden hétköznapi probléma semmissé válik, és elfoglalja helyét a rettegés, amit a váratlanul felbukkanó idegenek űrhajói váltanak ki. Senki nem tudja pontosan, hogy az idegenek mire várnak, de mindenki sejti, hogy mit akarnak. Aztán hullámokban elindul az invázió. Áramszünet, rombolás, járvány és katasztrófák, de a legrosszabb még hátravan. A gimis Cassie (Chloë Grace Moretz) szeretné megtalálni az öccsét mielőtt az emberiségnek végleg leáldozik, ám az apokaliptikus környezetben lehetetlen eldönteni, hogy a megmaradt túlélők közül kiben lehet még megbízni.

 

A sejt - Viasat Film, október 28. péntek, 21h

 

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Kelepce - Film Mánia, október 28. péntek, 21h

 

 

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Filmcafe, október 28. péntek, 21h

 

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Logan Lucky - A tuti balhé - Film4, október 28. péntek, 22.10h

 

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.

 

Szemtől szemben - DUNA Televízió, október 28. péntek, 22.35h

 

Brad Fletcher bostoni történelemtanár, aki a délnyugati határvidéken kúrálja tüdőbetegségét, egy véletlen folytán összeakad Beauregard Bennett körözött útonállóval, akit végül maga segít a menekülésben. A tanárt lenyűgözi a törvényen kívüliek világa és felismeri, hogy értelmi felsőbbrendűségével bámulatosan tudja irányítani az embereket. Bennett csakhamar azt veszi észre, hogy a peremre szorult saját bandájában. Eközben a Pinkerton ügynökség beépített embere is csapdába igyekszik csalni mindnyájukat.

 

Halálosztag - Film Mánia, október 28. péntek, 22.45h

 

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

A remény rabjai - AXN, október 28. péntek, 22.55h

 

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Mozi+, október 28. péntek, 23h

 

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.

 

Tolkien - Moziverzum, október 28. péntek, 23.15h

 

A Gyűrűk Ura írójának fiatalkori évei elevenednek meg, amikor az árva írópalánta egy csoport kiközösített diák körében talál barátságra, szerelemre, művészi inspirációra. Miközben felnőnek, a szövetségük egyre erősebbé válik, együtt tapasztalják meg a szeretet és veszteség érzését. Az első világháború kitörése azonban azzal fenyegeti a kis közösséget, hogy szétrombolja szövetségüket. Mindezek a tapasztalatok arra ösztönzik Tolkient, hogy megírja Középfölde történetét.