Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha péntek este, és nincs más, akkor tévézés!

Charlie angyalai - Viasat2, március 10. péntek, 20h

Natalie, Dylan és Alex, a három detektívlány John Bosley irányításával végzi áldásos tevékenységét. Ezúttal Eric Knox után nyomoznak, a szoftverfejlesztő cég tulajdonosát ugyanis elrabolták az irodájából, hogy megszerezzék az új programját.

 

A hallgatás szabálya - Viasat3, március 10. péntek, 21h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

Védhetetlen - Moziverzum, március 10. péntek, 21h

Tobin Frost (Denzel Washington) az áruló CIA ügynök, aki több mint 9 éve hagyta el a szervezetet. Dél-Afrikában, Fokvárosban olyan információkat szerez egy régi MI6-es barátjától, amely rendkívül kellemetlen helyzetbe sodorja. A barátját rövid időn belül megölik és utána is elindul a hajsza. Frost csak úgy kerülheti el a támadókat, ha feladja magát az Amerikai Konzulátuson. Ők azonnal egy védett házba szállítják kihallgatásra, a védett ház gondnoka Matt Weston (Ryan Reynolds) CIA ügynök. Alig hogy megérkezik a "csomag" rajtuk ütnek a védett házban, amely csak azt jelentheti, hogy áruló van a CIA soraiban. Így Weston csak magára és a "csomagjára" számíthat ez alatt a hajsza alatt, ahol senkiben sem bízhat és bárki az életükre törhet…

 

Szemtelen szemtanúk - Filmcafe, március 10. péntek, 21h

Mikor a csapatnyi csinos vezérszurkoló lány gyilkosság szemtanúja lesz, Sharp hadnagyra hárul a feladat, hogy megvédje őket a rájuk leselkedő veszedelemtől. Sharp a lányok edzőjének álcázza magát és beköltözik a vezérszurkolók házába. A mogorva zsaru számára felfoghatatlan, hogy a lányok miért nem olyan ruhát hordanak, ami befedi testüket, miért nem esznek olyan ételt, ami esetleg tápláló, és miért kezd forrni a vérük, ha elérkezik a szombat este. Így nem lehet dolgozni! Pedig szükség van rá, mert a gyilkos mindent megtesz, hogy elintézze a lányokat.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - Viasat Film, március 10. péntek, 21h

J különleges ügynök (Will Smith) egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena (Lara Flynn Boyle), a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie (Johnnny Knoxville) áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű manökennek álcázza magát. Csak egyvalaki segíthet, K ügynök (Tommy Lee Jones), akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: postás.

 

300 - AXN, március 10. péntek, 21h

A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez. Frank Miller képregénye alapján.

 

Farkasok - Film Mánia, március 10. péntek, 21h

Egy nap a középiskolás Cayden arra ébred a szörnyű rémálomból, hogy ördögi vaddá alakulva éppen átéli a látott szörnyűségeket. Szülei legyilkolása után útra kel, hogy kiderítse, mi is ő valójában. A távoli hegyi városban magához hasonlóakra talál, köztük a gyönyörű Angelinára, akit két falka tart fogva. Amikor Cayden megtudja a igazságot a származásáról, rájön, csak egy módon mentheti meg a lányt, akit szeret: ha szembeszáll az erőkkel, amik alattomosabbak, mint azt valaha el tudta volna képzelni.

 

Bloodshot - Film+, március 10. péntek, 21h

Ray Garrison (Vin Diesel), a csatában elesett elit katona nem sokkal azután, hogy lelövik egy bevetésen, arra ébred, hogy új teste van, ami képes pillanatok alatt regenerálódni, ereje pedig a szuperhősökével vetekszik. A tökéletes visszatérést a halálból csak egy apróság árnyékolja be. Ray nem egyedüli ura önmagának, testét ugyanis olyan nanorobotok építik fel, amelyeket egy hightech cég vezérel. Az újjászületett Ray mit sem sejt tervezői valódi szándékáról, és annak tudatában ered a felesége gyilkosa után, hogy ez az ő döntése. Csakhogy hamarosan rá kell döbbennie, hogy játékszerként használják, és senkiben sem bízhat, legfőképpen saját magában nem.

 

Eszkimó asszony fázik - M5, március 10. péntek, 21h

Mariról, az egykori szökött intézeti lányról nehéz elhinni, milyen erővel vonzza a bűvkörébe került férfiakat. Laci neves zongoraművész, aki miután összeakad Marival, csapot-papot, s főként a saját karrierjét teljesen elfeledve segíti a lányt énekesnői ambíciói kiteljesítésében. Csak arra nem számít, hogy Marit változatlanul erős szálak kötik férjéhez, Jánoshoz, a süketnéma állatkerti állatgondozóhoz. És hogy hogyan lehet egy szerelmi háromszöget megnyugtatón kezelni? Erre sajnos nincs recept…

 

Bosszúvágy - Mozi+, március 10. péntek, 21.30h

A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, amikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatja, hogy őrangyal vagy hóhér járja-e a város utcáit...

 

Teljes leszámolás - Film Mánia, március 10. péntek, 22.40h

Gus (Mark Dacascos) és egykori parancsnoka, Hans Sturm (Wolfgang Riehm) egy magán biztonsági céget alapítottak, melynek mottója: az élet küzdelem. Jól képzett, harcedzett egykori katonákkal épp egy túszt szabadítanak ki az emberrablók fogságából, akiért nem akartak váltságdíjat fizetni. Egyik emberük, Brenner meghal az akció során. Gus úgy dönt, eladja a céget. Hans egyáltalán nem örül, neki a cég jelenti az életet. Gus partiján azonban megismeri Michaelát, és boldog családként élnek kislányukkal, mígnem egy éjszaka álarcos férfiak betörnek hozzájuk, feleségét megerőszakolják, majd lelövik, kislányát elrabolják. Gus összeszedi a régi csapatot, hogy kiszabadítsák a kislányt. Az ellenfél azonban mindig egy lépéssel előttük jár, és a csapat tagjait sorra megölik...

 

22 Jump Street - A túlkoros osztag - SuperTV2, március 10. péntek, 23h

Van, akit a siker megváltoztat, őket azonban nem. Jenko nem túl eszes, de legalább kemény, a társa Schmidt még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy az agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így a főnökük, Dickson kapitány új bevetésre küldi őket. A két zsaru továbbra is olyan éretlen, hogy gond nélkül beilleszkednek a náluk fiatalabb diákok közé _ igaz, ezúttal komolyabb drogügyet kell megoldaniuk komolyabb oktatási intézményben: egy egyetemen.

 

A lény - AMC, március 10. péntek, 23.15h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

Utánunk a tűzözön - RTL HÁROM, március 10. péntek, 23.20h

Samantha Caine (Gena Davis) boldog családi életet él. Csak egy dolog hiányzik a tökéletes idillből: a múlt. Egy majdnem végzetes autóbaleset azonban mindent megváltoztat. Megdöbbenve fedezi fel, hogy nyolc évvel ezelőtt ő Charly Baltimore volt, egy szupertitkos kormányzati szervezet profi ügynöke. Samantha felbérel egy magánnyomozót, Mitch Henesseyt (Samuel L. Jackson), hogy derítse ki a múltját. Samantha otthagyja családját, hogy befejezze a nyolc évvel korábban kudarcba fulladt akciót.

 

Inferno - AXN, március 10. péntek, 23.25h

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. _ mint eddigi kalandjai során mindig _ ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti _ és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

 

Vadászat a Vörös Októberre - Moziverzum, március 10. péntek, 23.25h

Tom Clancy bestseller regénye alapján! A Vörös Október, a legújabb, szuper-technikával felszerelt szovjet atom-tengeralattjáró éppen az Egyesült Államok partjai felé tart. Az amerikai kormány attól fél, hogy valamilyen akcióra készül. Egyedül Jack Ryan, a CIA szakértője gondolja úgy, hogy az atom-tengeralattjáró litván parancsnoka dezertálni akar. A valóság azonban még cifrább: Ramius kapitány át akarja játszani a modern hadieszközt az amerikaiaknak, hogy a szovjetek ne kerüljenek egyoldalú fölénybe. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, s beindítja ellene a hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik a tengeralattjárót. A parancsnoknak így minden leleményességét latba kell vetnie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból...