Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket, amiket ma este elcsíphettek a tévében.

Casino - Film Mánia, február 2. szerda, 20h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Get Carter (Az igazság fáj) - Viasat3, február 2. szerda, 21h

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig távolságtartó volt mindenkivel. Ám amikor értesül róla, hogy bátyja, Ritchie meghalt egy balesetben, hazatér. A családhoz, melyet elhagyott, az adósságokhoz, melyeket soha nem fizetett ki, és egy rejtélyhez, ami a lelke mélyéig hatol. Azt mondják neki, hogy Ritchie egy részeg autóssal ütközött össze. Jack kérdezgeti bátyja családtagjait, ismerőseit, s végül rájön, hogy Ritchie-t valószínűleg meggyilkolták. Jack elmegy annak a klubnak a tulajdonosához, melyet bátyja igazgatott. Cliff Brumby (Michael Caine) nem hiszi, hogy bárkinek oka lett volna megölni Ritchie-t, de elmondja neki, hogy a férfinak viszonya volt egy helyi bártündérrel, aki Cyrus Paice pornófilm-producer (Mickey Rourke) barátnője.

 

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, február 2. szerda, 21h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

V mint vérbosszú - AMC, február 2. szerda, 21h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Batman - Sony Movie Channel, február 2. szerda, 21h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Addams Family - A galád család - Paramount Network, február 2. szerda, 21h

Ez a szórakoztató vígjáték Charles Addams kísérteties rajzfilm családját veszi alapul. Egy kapzsi ügyvéd próbálja megszerezni a családi vagyont, ennek érdekében pedig egy csalót juttat a házba, aki a rég elveszett Fester bácsinak adja ki magát.

 

Frászkarika - Moziverzum, február 2. szerda, 21h

Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie anyukáját, sem vesz észre semmi különöset vele kapcsolatban. Néhány nagyon furcsa eset után, Charlie kétségtelen konklúzióra jut: Jerry egy vámpír, aki a szomszédok vérére áhítozik. Azonban a fiú sajnos senkit sem tud erről meggyőzni, így egyedül kell kitalálnia, hogyan szabaduljon meg a szörnyetegtől.

 

Orvlövész - Mozi+, február 2. szerda, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

Szerelem a felhők felett - M5, február 2. szerda, 21.35h

A szép Julie New Yorkból Párizsba repül, ahol pár nappal későbbre van kitűzve az esküvője. A repülőgépben döbbenten veszi észre, hogy Antoine mellett kapott helyet, akihez három évvel korábban szenvedélyes kapcsolat fűzte. A hét órás repülőút alatt Julie mindent elkövet, hogy elkerülje, a férfi pedig hogy visszahódítsa. Felelevenítik megismerkedésüket, szerelmüket, veszekedéseiket és azt a sok-sok félreértést, ami végül szakításukhoz vezetett…

 

Hanussen - Duna Tv, február 2. szerda, 22.55h

1918-ban, a háború végén a piavei ütközetben súlyos fejsebet szerez Klaus Schneider szakaszvezető. A frontkórház orvos főhadnagya, dr. Bettelheim, betege Schneider kezelése közben felfedezi, hogy a volt illuzionista és artista remekül hipnotizál, és ezt alkalmazni szeretné a gyógyításban. Ám Nowotny százados, a volt varieté igazgató a szórakoztatás világába csábítja Schneidert, aki Bécsben Hanussen néven arat sikereket, jövendölései beteljesednek. Áttelepszik Berlinbe, ahol megjósolja Hitler hatalomra jutását… A filmmel Szabó Istvánt, a film rendezőjét köszöntjük.