Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha szerdán este a kanapén ülsz otthon.

Jackie Brown - Film4, november 16. szerda, 20h

Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Az együttérző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja egymás ellen az őt fenyegető erőket. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk...

 

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, november 16. szerda, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

Hajsza a föld alatt - RTL HÁROM, november 16. szerda, 21h

Walter (Denzel Washington) a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítója. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt, Ryder (John Travolta), a vezetőjük azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat. Tizenkilenc ártatlan ember élete a tét, és Ryder csak Walterrel hajlandó tárgyalni, ráadásul neki kell leszállítania a váltságdíjat.

 

A hazafi - Viasat Film, november 16. szerda, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

A nyakörv - Mozi+, november 16. szerda, 21h

Bart (Bob Hoskins) 4 éves korában elrabolta Danny-t (Jet Li), s azóta úgy bánik vele, mint egy állattal. Danny képes az első parancsszóra rátámadni bárkire, a legcsekélyebb esélyt sem adva ellenfelének. Egy nap azonban Danny véletlenül találkozik Sam-mel (Morgan Freeman), a vak zongorahangolóval. Sam és a mostohalánya, Victoria (Kerry Condon) megismertetik vele az emberi természetnek azt az oldalát, amely számára eddig ismeretlen volt. Így Danny életről alkotott képe lassan megváltozik. Megpróbál hát önmaga lenni és múltjának titkait felderíteni, immár Bart-tal és annak bandájával szembeszállva...

 

Kalandorok - M5, november 16. szerda, 21.35h

A repüléstől eltiltott levegő ördöge, a motorkísérleteivel felsült sebességmániás és egy roncs autók karosszériáiból műalkotásokat hegesztő, meg nem értett művésznő tengerre szállnak Kongónál, mert úgy hallották, hogy azon a környéken zuhant vízbe egy kincsekkel teli repülőgép... A két bohém férfi és a vadóc lány őszinte barátsággal szeretik egymást, kedves outsiderek, de a trió nyomában kegyetlen kincsvadászok járnak, s így ez a kaland már nem az ő műfajuk... A csodálatosan izgalmas és máig friss film, restaurált változatban.

 

Mephisto - Duna World, november 16. szerda, 22.35h

Hendrik Höfgen, a tehetséges fiatal színész ambícióit nem elégítik ki a hamburgi színházban játszott szerepek. Berlinbe szerződik, hogy eljátszhassa élete nagy szerepálmát, a Mephistót. Mérhetetlen becsvágy fűti, és sikerei miatt észre sem veszi, miként keveredik bele egyre jobban a politikába, és köteleződik el egyre inkább a nácik mellett… Szabó István 1981-ben Oscar-díjat nyert filmalkotása díjak és rangos jelölések sorát kapta. Cannes-ban legjobb forgatóköny- és Fipresci díjat kapott, valamint jelölték az Arany Pálmára is. Elnyerte a David di Donatello díjat, valamint a Bafta gálán jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

 

Oroszlánszív - Film Mánia, november 16. szerda, 22.45h

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, november 16. szerda, 22.55h

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creed-éknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creed-éket a pokolba és vissza. Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall (Fred Gwynne), a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan."

 

A csodálatos Pókember 2. - AXN, november 16. szerda, 22.55h

Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker, aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt _ és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja _ és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.

 

Mielőtt megismertelek - SuperTV2, november 16. szerda, 23h

A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk...Louisa "Lou" Clark egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Bár jellemzően optimista természetű, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynor-nek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes-székbe kényszerült és, akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott.

 

Véres játék - Mozi+, november 16. szerda, 23.10h

Minden esztendőben megrendezik Hongkongban a híres-hírhedt kumite karateversenyt. A világ legkeményebb harcosai gyűlnek itt össze, hogy eldöntsék: ki a legjobb közülük. A verseny férfias és kegyetlen, sőt, gyakran előfordul, hogy egyik-másik induló holtan marad a küzdőtéren. A küzdelmekben eddig nem sok babér termett az európai versenyzőknek. Frank Dux legfőbb vágya, hogy részt vegyen a versenyen, és ő legyen az első európai, aki megnyeri azt. A remélt győzelemhez azonban véres összecsapásokon keresztül vezet az út.

 

xXx2: A következő fokozat - Viasat3, november 16. szerda, 23.15h

Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson), az Egyesült Államok biztonsági szolgálatának különleges jogokkal felruházott ügynöke elégedett magával: elveiről bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban is alkalmazhatók, a vagány kívülálló néha hatékonyabban küzd a külső vagy belső ellenséggel, mint a jól képzett profik. Csupán fel kell kutatni a lehetséges harcostársat, meg kell győzni arról, hogy az ő érdeke is a jó oldalra állni, azután rövid pórázon kell tartani. Egyedül az a baj, hogy aki elég jó ahhoz, hogy méltó ellenfele legyen a terroristáknak, azt nem lehet pórázon tartani, és nem érdekli a jó oldal. De most talán mégis megvan az új alany. Darius Stone (Ice Cube) vállalja, hogy beférkőzik egy katonai összeesküvés tagjai közé, melynek célja, az Egyesült Államok vezetésének megszerzése. A tervvel csak két baj van. Az egyik: ellenfelük (Willem Dafoe) nagyon ravasz. A másik: Stone egy parancsnak sem engedelmeskedik.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - RTL HÁROM, november 16. szerda, 23.20h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Ritmusszekció - Paramount Network, november 16. szerda, 23.20h

Blake Lively játssza Stephanie Patricket, egy nőt, aki az önpusztítás útjára lépett, miután a egy repülőgép-szerencsétlenségben tragikusan elvesztette a családját. Amikor rájön, hogy a baleset nem véletlen volt, Stephanie bosszúra vágyva belép a nemzetközi kémkedés sötét, bonyolult világába. A kutatása elvezeti Iain Boydhoz (Jude Law), az egykori MI6-ügynökhöz, aki kiképezi őt a felelősök levadászására. Mivel már nincs mit vesztenie, Stephanie áldozatból gyilkossá válik, és rájön, hogy a James Bond producereinek ebben az akciódús thrillerében sem a bosszú, sem az igazság nem az, aminek látszik.

 

A Védelmező - Film+, november 16. szerda, 23.30h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.