Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha ma otthon maradnál, és nem csinálnál semmit egész álló nap.

Idegroncs derbi - Film+, október 8. szombat, 9.15h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik.

 

A kék lagúna - Viasat2, október 8. szombat, 10.15h

A paradicsomról szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: érintetlen szépség, béke, fennséges nyugalom, boldogság. Ám arra kevesen gondolnak, micsoda veszélyeket is rejthet. Történetünk főszereplői, két gyermek és egy hajószakács különös módon bukkan rá a paradicsomra a Csendes óceán déli részén: hajótörést szenvednek, amit csak hárman élnek túl. Ám Emmeline és Richard nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására: Paddy néhány nap elteltével egy hordó rumra bukkanva halálra issza magát. A két fiatal teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként alkalmazkodva a hajótörött életmódhoz, berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól, önállóan élik át a serdülőkor, a felnőtté válás különböző stádiumait.

 

Gyakornokok - Moziverzum, október 8. szombat, 10.30h

Vannak emberek, akik bármit rá tudnak sózni embertársaikra. Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) született kereskedők: bájosak, jó fejek, hazudósak: mindent eladnak ám a cég, amelynek dolgoznak, csődbe megy, és ők elvesztik az állásukat. Kénytelenek új életet kezdeni, csak fogalmuk sincs, merre induljanak. Míg végül néhány szerencsétlen véletlen és még szerencsétlenebb próbálkozás után a Google gyakornokai lesznek. Nem ismerik ki magukat a digitális világban, azt sem tudják, mi az a posztolás és mit jelent az, hogy LOL. Húszévesekkel kell megküzdeniük az új állásért _ de ők bármire hajlandóak, és majdnem mindenre képesek: a régi gárda nem adja meg magát.

 

Rocksuli - Paramount Network, október 8. szombat, 10.30h

Jack Black bajkeverő gitárost alakít, akinek az a rögeszméje, hogy ő az isten a színpadon. Ki is rúgják a bandából, és mivel égető szüksége van a munkára, helyettesítő tanárként kezd dolgozni, és egy osztálynyi kitűnő tanulóból a legmagasabb fokozaton pörgő rockereket farag. Joan Cusack annak a magániskolának igazgatónőjét játssza, ahol Jack Black felkészíti a gyerekeket a Bandák Párbajára.

 

Az Aranyember - Duna World, október 8. szombat, 11.15h

Gaál Béla filmjét a Filmarchívum felújította. Az Intézet dolgozóinak fáradságos munkája nyomán szép, élvezhető kópia keletkezett. A szultáni kincstárnok árváját cselédsorban tartják a gazdag komáromi gabonakereskedő, Brazovics Athanáz házában. A milliomos Tímár házasságot köt Tímeával, de nincsen áldás rajta. A gyászos, szomorú, hideg asszony továbbra is a nyalka huszártisztet, Kadisát szereti. Tímár a Senki szigetén, a boldogságot árasztó Noémi mellett ismeri meg az igazi szerelmet. Évekig kettős életet él… Jókai Mór klasszikusának első hangosfilmes változata. Jókai Mór azonos című regénye alapján.

 

Ausztrália - SuperTV2, október 8. szombat, 11.55h

Az 1930-as évek végén Sarah Ashley férje Ausztráliában próbálja eladni az utolsó birtokukat, egy marhalegelőt. Mivel lassan halad az ügy, az asszony utána utazik a távoli földrészre, hogy kézbe vegye a dolgok intézését. Darwin városában azonban a férje helyett a nyers modorú, durva marhatenyésztő várja, akit mindenki csak Hajcsárnak nevez. A kegyetlen ügyintéző, Neil Fletcher ráadásul összejátszik a marhabáró Carney-vel azért, hogy megszerezzék Sarah földjét. Az asszony a birtok megmentése érdekében kénytelen összefogni a Hajcsárral, ugyanis ezerötszáz marhát kell átterelniük Észak-Ausztrália kemény vidékén...

 

Családi vakáció - Viasat6, október 8. szombat, 12.30h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Jól áll neki a halál - AMC, október 8. szombat, 12.45h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Batman visszatér - RTL Klub, október 8. szombat, 12.50h

Újabb veszély fenyegeti Gotham City-t. Egy korrupt üzletember, Max Shreck (Christopher Walken) a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel (Danny DeVito) karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat a város felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek. A cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember (Michael Keaton). Csakhogy megzavarja a képet a Macskanő (Michelle Pfeiffer) megjelenése, akiről nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll.

 

A kábelbarát - Film+, október 8. szombat, 13.10h

Chip (Jim Carrey) egy kissé flúgos kábeltévé-szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven (Matthew Broderick) lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs tőle.

 

Üzenet a palackban - Viasat3, október 8. szombat, 13.20h

A válásán kesergő Theresa életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy egy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Bazi nagy görög lagzi - TV2, október 8. szombat, 13.45h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében dolgozik, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna férjhez menni és gyerekeket szülni. Inkább beiratkozik a főiskolára, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, és eltitkolja, kivel tölti az estéit. Mikor kiderül, hogy szerelmes Ianba, aki nem görög, és még vegetáriánus is, elszabadul a pokol, de nincs mese: az apának el kell fogadnia Iant, Iannek pedig el kell fogadnia Toula nagy és hangos családját…

 

A Pendragon legenda - Duna Tv, október 8. szombat, 13.50h

Bátky János a londoni könyvtárakban a rózsakeresztesek titkát kutatja, esténként pedig a szépnemnek hódol. Mígnem Walesben, a Pendragonok várkastélyában egy hihetetlen kísértethistóriába nem keveredik… A magyar filmjátszás nagyjait láthatjuk ebben a habkönnyű filmben.

 

A híd túl messze van - Film Mánia, október 8. szombat, 17.20h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.

 

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! - SuperTV2, október 8. szombat, 17.45h

Helen Fielding regénye alapján! Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jones-szal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania...

 

Nicsak, ki beszél! - Viasat2, október 8. szombat, 18h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Európai vakáció - RTL+, október 8. szombat, 18.30h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal...