Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Sárkány, dínók, boszorkányok és rengeteg vígjáték várja ma a tévézni vágyókat.

Négyen a bank ellen - Film Mánia, április 28. vasárnap, 10.15h

A boxoló Chrisben, a kiégett színészben, Peterben és a különc reklámszakemberben Maxben csupán két dolog közös: hosszú évek kemény munkájával gyűjtötték össze megtakarításukat, hogy szépen lassan, lépésről lépésre megvalósíthassák álmaikat, valamint hogy mindhárman ugyanabban a bankban tartják a pénzüket. Sajnos azonban a bank igazgatójának kellett egy jó ürügy, hogy megszabadulhasson a neurotikus zavarban szenvedő befektetési tanácsadójától, Tobiastól, ezért lenullázta a bankszámlájukat. A három férfi - kiegészülve Tobiasszal - őrült tervet eszel ki, hogy visszaszerezzék pénzüket: kirabolják a bankot.

 

Sárkányszív - Filmcafe, április 28. vasárnap, 10.35h

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a Sárkány barlangjába viteti a fiát, ahol Draco, a sárkány felajánlja fél szívét a hercegnek, aki megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy Einon még apjánál is gonoszabb és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

 

Boszorkányház - Magyar Mozi TV, április 28. vasárnap, 12.05h

Egy dokumentumfilmes igazi kincsre bukkan: öt boszorkány él egy rózsadombi villában. A velük forgató stáb bepillantást nyer a titokban működő kommuna mindennapjaiba, ahol meglepő és vicces helyzetekben ütközik a modern fővárosi élet az évszázados hagyományokkal. De a filmesek eközben felfedeznek valami még értékesebbet: a halandóság értékét a halhatatlanok világában.

 

Jurassic Park 3. - Mozi+, április 28. vasárnap, 12.25h

 

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér a kutatásaihoz _ amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyész-telepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és a felesége nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, hogy mi volt az igazi oka annak, hogy Grant-et a szigetre csábították…

 

Scooby Doo 2.: Szörnyek póráz nélkül - RTL HÁROM, április 28. vasárnap, 12.30h

Ennyi kísértet egyszerre még soha nem kísértett! Kezdődhet Scooby-Doo és a Rejtély Rt. legnagyobb vadászata! Egy talányos gonosztevő tartja rettegésben Menőfalva lakóit. A titokzatos rém szörnymasinájával egymás után éleszti újra a Rejtély Rt. összes eddigi ellenségét. Így aztán Frednek, Daphnénak, Bozontnak, Velmának és Scooby-Doo-nak minden csavaros ötletre, furmányos furfangra szüksége lesz, hogy megállítsák a rémes szörnyáradatot. A csapat kis híján szégyenben marad, mert Scoobyn és Bozonton kitör a frász, úgyhogy a két jó barát hamar nekilát kieszelni egy titkos tervet, amivel bebizonyíthatják nyomozói zsenialitásukat.

 

Mi kell a nőnek? - AMC, április 28. vasárnap, 13.15h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Államfőnök - TV2, április 28. vasárnap, 13.55h

Ha politika-párti partira vágysz, csak egy ember van, aki elég vad és vicces ahhoz, hogy eljusson a Fehér Házi buliba. Chris Rock az, és készen áll a pörgésre! Amikor Washingtonnak nagyon kell egy elnökjelölt, pár héttel a választások előtt, olyanra van szükségük, aki biztosan veszít. Mays Gilliam-met választják bábnak, aki egy ismeretlen helyi politikus az egyik lepukkant washingtoni negyedből. De ha Mays egyszer beszáll, akkor tuti kaszál. Bevonja a fivérét, Mitch-cset, a kőkemény óvadékügynököt, és a kampányból óriási bulit csinál. És Gilliam vezetni kezd a közvélemény-kutatóknál, és jó úton van afelé, hogy beírja nevét a történelembe... A komikus Chris Rock az írója, rendezője és főszereplője ennek a sikeres vígjátéknak a Capitol Hill-ről, amelyben bebizonyosodik, hogy az esélytelen is lehet esélyes és, hogy Washingtonban az igazi hatalom óriási móka.

 

Oscar - Film Mánia, április 28. vasárnap, 13.55h

Christian Martin megkéri főnöke lányának kezét, és az alkalmat megragadva fizetésemelést is kér. Arcátlansága itt még nem ér véget: ha már itt van, egyben azt is közli, hogy eddigi szolgálata alatt csinos kis összeget lopott össze. Csak jóval később derül ki, hogy Christian nem a megfelelő lány kezét kérte meg, s hamarosan nagy kavarodás támad. Ezt tetézi, hogy a szórakozott szobalány összekever három bőröndöt, amelyekben ékszerek, bankjegyek és női fehérneműk vannak. Előbb utóbb persze minden tisztázódik, a kérdés csak az, melyik lány lesz Christian felesége.

 

Nagypapa hadművelet - Film+, április 28. vasárnap, 14h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Hirtelen 30 - VIASAT3, április 28. vasárnap, 14.20h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

Jákob rabbi kalandjai - Mozi Klub, április 28. vasárnap, 14.25h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek, és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat…

 

A nyár királyai - Paramount Network, április 28. vasárnap, 14.30h

Amikor az ember még kicsi, elképzelni sem tudja, hogy a szeretett szülei mennyire idegesítő közellenségekké tudnak válni később. Joe és Patrick gyerekkori jóbarátok, akik a hétköznapi tinik nyomorúságos életét élik őrlődve a suli és család között.

 

Gyakornokok - Film Mánia, április 28. vasárnap, 15.40h

Vannak emberek, akik bármit rá tudnak sózni embertársaikra. Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) született kereskedők: bájosak, jó fejek, hazudósak: mindent eladnak ám a cég, amelynek dolgoznak, csődbe megy, és ők elvesztik az állásukat. Kénytelenek új életet kezdeni, csak fogalmuk sincs, merre induljanak. Míg végül néhány szerencsétlen véletlen és még szerencsétlenebb próbálkozás után a Google gyakornokai lesznek. Nem ismerik ki magukat a digitális világban, azt sem tudják, mi az a posztolás és mit jelent az, hogy LOL. Húszévesekkel kell megküzdeniük az új állásért - de ők bármire hajlandóak, és majdnem mindenre képesek: a régi gárda nem adja meg magát.

 

S.W.A.T. - Különleges kommandó - AMC, április 28. vasárnap, 15.50h

Brian (Jeremy Renner) és Jim (Colin Farrell) a rendőrség elit osztagának a tagjait egy rosszul sikerült túszmentő akció miatt felfüggesztik. Brian megsértődve távozik, míg Jim inkább vállalja a megalázó lefokozást, csakhogy az egység közelében maradhasson. Az alkalom hamarosan el is jön Hondo őrmester (Samuel L. Jackson) személyében, aki egy újonnan létrehozott egységhez hívja. Alex Montelt (Olivier Martinez), a hírhedt drogbárót közben sittre vágják Los Angelesben. A dörzsölt maffiózó azonban alaposan feladja a leckét a rendőrségnek, amikor hatalmas összeget ajánl fel azoknak, akik kiszabadítják.

 

Doktor Szöszi - TV2, április 28. vasárnap, 15.55h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost - no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

Beépített szépség - Film+, április 28. vasárnap, 16h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Vejedre ütök - SuperTV2, április 28. vasárnap, 16.20h

Négy évvel ezelőtt a közönség láthatta, amint Greg Beckur egyetlen hétvége leforgása alatt elveszti poggyászát, felgyújtja a kertet, kicsit elveti a sulykot vízi röplabdázás közben, befest egy macskát, és hazugságvizsgálaton esik keresztül, mégpedig Jack Byrnes jóvoltából _ aki nem más, mint a barátnőjének apja, akiről kiderül, hogy nem is ritka virágokkal foglalkozik, hanem ex-CIA ügynök, és ritka kemény csávó. Most Greg végre bekerült a Bizalom Körébe, és minden remekül megy. Menyasszonyával, Pammel izgatottan tervezik az esküvőt, és már csak egy incuri-pincuri apróság maradt, ami hiányzik az oltár felé vezető úton: a leendő apósoknak-anyósoknak együtt kéne tölteniük egy hétvégét. Így hát Greg és a Byrnes család Jack vadiúj (golyóálló karosszériával és öt centis plexiüveggel felturbózott) lakókocsijával elindulnak a Beckur Szigetre, Bernie és Roz Beckur birodalmába. A következő 48 órában a menyasszony és a vőlegény szüleinek alkalmuk lesz megismerni egymást. A dolgok remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta. Aztán van még egy kis fiaskó a lakókocsi slozijával, egy túlontúl lelkes focimeccs, egy titkokat rejtő kubai kajaszállító, valamint az apró incidens a kisbabával és a ragasztóval.

 

Jobs - Gondolkozz másképp - Paramount Network, április 28. vasárnap, 16.30h

Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben megformálásában követhetjük nyomon pályafutásának főbb állomásait, a sikereket.

 

Újoncok napja - VIASAT FILM, április 28. vasárnap, 16.45h

Sonny Weaver egy amerikai futball csapat menedzsere, akinek az a feladata, hogy Clevelandben helyrerázza a sportágat. Csakhamar azonban olyannyira összemosódnak a határok munkája és magánélete között, hogy döntenie kell, melyiket áldozza fel a másikért.

 

Jeges pokol - Mozi+, április 28. vasárnap, 16.50h

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

 

Vadócka - Prime, április 28. vasárnap, 17h

A Los Angelesben élő, tizenhat éves és rettenetesen elkényeztetett Poppy Moore soha nem tudta, hol a határ. Amikor egy fényűző fruskaparti látványosan rosszul sül el, Poppy feldühödött őse áthelyezi a csemetét egy angol nevelőintézetbe, hogy egy kis fegyelmet tanuljon. Poppy-nak persze esze ágában sincs megjavulni, inkább rágyúr arra, hogy kicsapják. Igen ám, de az angol hidegvérrel megáldott diáklányok és tanárok nem hagyják, hogy egy amerikai hercegnő csak úgy kijátssza őket. Poppy rádöbben, hogy lázadó magatartásával semmire sem megy, így aztán új barátaival és szobatársaival kidolgozza a tökéletes menekülési tervet, aminek aztán az lesz a vége, hogy el sem akar menni...

 

A csúf igazság - AXN, április 28. vasárnap, 17.15h

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak.

 

Óvakodj a törpétől - Filmcafe, április 28. vasárnap, 17.40h

Óvakodj a törpétől! - figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? - rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.