Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Itt vannak a legjobb alkotások napközbenre, egy másik cikkben találod az esti filmeket.

Addams Family - A galád család - Mozi+, április 4. vasárnap, 9.40h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Fejjel a bajnak - Moziverzum, április 4. vasárnap, 9.45h

Nehéz a kamaszok sorsa… A szülők ugyanis többnyire szeretnék mindentől megóvni a gyermeküket. A póráz mindig rövidebb, a pénz mindig kevesebb, a megértés pedig mindig szűkösebb, mint kellene. Sam természetesen, ahogy lehet, egyetemre menekül az otthon melege elől. Igaz, ő rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Szegény lány nem vágyik másra, csak arra, ami járna neki: bulikra, pasikra, szórakozásra. De hogyan lehet úgy élni, ha minden titkos randira tíz testőr kíséri az embert?

 

Ben Hur - Filmcafe, április 4. vasárnap, 10.15h

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

 

Arizonai ördögfióka - Paramount Network, április 4. vasárnap, 12.10h

Egy többszörösen visszaeső bűnöző és egy rendőrnő egymásba szeretnek, és össze is házasodnak. Boldogan élnek, csak egyetlen bánatuk van: nem lehet gyerekük. Sebaj, rabolnak maguknak egyet _ mégpedig a bútormágnás, Nathan Arizona ötösikrei közül az egyiket. Ennyi gyerek között talán nem tűnik fel a szülőknek, hogy egy hiányzik. Igyekeznek titokban tartani a dolgot, de egyre kevesebb sikerrel, így aztán nem marad más út számukra, csak a menekülés.

 

Kisanyám - Avagy mostantól minden más - Viasat3, április 4. vasárnap, 12.55h

A csinos és fiatal Helen Harris (Kate Hudson) olyan életet él, amilyenről minden lány álmodozik: Manhattan legmenőbb divatügynökségénél dolgozik, karrierje töretlen, napközben divatbemutatókon pózol fontos embereknek, éjszakáit pedig a város legfelkapottabb klubjaiban tölti. Egy váratlan telefonhívás azonban mindent megváltoztat. Helen döbbenten értesül arról, hogy nővére és sógora egy balesetben meghaltak és három árvát hagytak maguk után. A 15 éves Audrey (Hayden Panettiere), a tízéves Henry (Spencer Breslin) és az ötéves Sarah (Abigail Breslin) Helen nénihez költözik. Az ismeretlen vizekre jutott Helen kezdetben régi életmódját megtartva igyekszik a gyereknevelés elvárásainak is eleget tenni.

 

Napok romjai - Film4, április 4. vasárnap, 13.35h

Stevens, Darlington Hall főkomornyikja hosszú útra készül. Új munkaadója, egy gazdag amerikai üzletember kérésére _ aki Lord Darlington kastélyával egyetemben, mint egy patinás, ódon bútordarabot, szolgálataival együtt őt is "megvette" _ a régi szolgálóhad helyére keres kevesebb számú, de annál rátermettebb személyzetet. Így esik választása Miss Kentonra, a nem is olyan rég még teljes fényben csillogó kastély egykori házvezetőnőjére, akit vissza szeretne csábítani a Darlington Hallba. Útban Miss Kentonhoz különös érzések lesznek úrrá a férfin: átértékelődik elmúlt élete, melyet az angol főrendnél kizárólag egyetlen célnak, a tökéletes szolgálatnak, a "nagy" komornyikká válásnak rendelt alá, miközben gazdájánál a korszak világformáló egyéniségei adták egymásnak a kilincset. A tűnt idő frissen leporolt relikviái, a pompáját vesztő ház elindítja az emlékek özönét: a becsület és a kötelességtudat szorításában elszállt az egész élete, miközben magára hagyta haldokló apját, és elsuhant mellette egy jó asszony igaz szerelme.

 

A párizsi Notre-Dame - Duna Tv, április 4. vasárnap, 14h

A Notre Dame előtti téren tarka sokaság nyüzsög, itt táncol a csodálatosan szép spanyol cigánylány, Esmeralda. A székesegyház papja el akarja raboltatni púpos szolgájával, a torz külsejű de szép lelkű Quasimodóval. Esmeralda Phobeust szereti , a kapitányt, akit egy nap meg akarnak ölni, a gyilkossággal pedig Esmeraldát vádolják... Esmeralda és Quasimodo, Phoebus és Frollo, a festői középkori Párizsban játszódó történet és a végletes, forró szenvedélyek viharos sodrása rendre elbűvöli a filmrendezőket. Delannoy feldolgozásának pergő fordulatai, lebilincselő meseszövése, színes áradása, a korszak kiemelkedő közönségsikerévé tette a filmet. A grandiózus siker fő oka azonban mégiscsak: az "isteni Gina", aki olyan Esmeralda, amilyenről Victor Hugo álmodhatott. Victor Hugo világhírű romantikus regényének látványos, nagystílű a középkor hangulatát kiválóan visszaadó verziója.

 

A híd túl messze van - Film Mánia, április 4. vasárnap, 14.10h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.

 

Kétarcú január - Story4, április 4. vasárnap, 17.50h

1962 nyarán Chester (Viggo Mortensen) és vonzó felesége Colette Athénba érkezik. Itt találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. A kialakuló szerelmi háromszög háborút indít el a két férfi között.