Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az időjárás a négy fal közé szorítana.

Két emelet boldogság - Magyar Mozi Tv, május 14. vasárnap, 9.55h

Vígjáték egy újonnan átadott ház lakóiról. A morc Birkás doktort zavarja, hogy felesége is dolgozik, ezért nincs, aki rendben tartsa a lakást. Sőt, néha a doktornak kell megfőznie a szilvásgombócot is. A hölgyfodrász Albert igencsak féltékeny feleségére. Nem véletlenül: Mancika végül megszökik egy motorossal. Korbuszék kissé zsúfoltan laknak, mert Öcsin kívül velük él az energikus nagyi is. De a zaklatottan békés együttlétek nem zavarják meg a családi boldogságot. A visszavonultan élő Siposéknak gyermekük születik. Farsang Gusztáv és Kati folytonos veszekedéssel szeretik egymást, és várják a legifjabb Farsang érkezését. Birkásékhoz megérkezik a mama, és rendet teremt, Albert pedig új szépasszonyt hoz a házhoz.

Muriel esküvője - Filmcafe, május 14. vasárnap, 10.35h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

Godzilla - Mozi+, május 14. vasárnap, 10.50h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, a Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) azonban közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő...

 

Borning - Film Mánia, május 14. vasárnap, 11.25h

A "Street Legal" nevű illegális autóverseny 2000 km-en át tart Norvégiában Osló-tól egészen az északi fokig. Ray-t meghívják, hogy vegyen részt a versenyen, ám a lányára is vigyáznia kell.

 

Eszelős szivatás - Viasat6, május 14. vasárnap, 12h

A nagyon laza lapkiadó Thorne, a nagyon szép Diana kísérőjeként, és a nagyon buta milliomos barátaival útra kel, hogy eljusson egy nagyon fontos tárgyalásra. Egy stoptábla azonban a végzetüket okozza, és a helyi őrültek tébolyodott, múltban rekedt világába kerülnek, ahol életük legképtelenebb kalandja és legnagyobb szívatása várja őket.

 

Szabadítsátok ki Willyt! 2. - RTL, május 14. vasárnap, 13h

Egy nyersolajat szállító hajó zátonyra fut, és hatalmas mennyiségű olaj kerül az öbölbe. Három bálna, köztük Willy, az öbölben rekedve életveszélyes csapdába kerül. Jesse (Jason James Richter) és társai életüket is kockára teszik, hogy barátaikat megmentsék. Jesse-t azonban a kíméletlen üzletemberek és a katasztrófa mellett más is aggasztja, féltestvére, Elvis, aki anyjuk halála miatt náluk tölti a nyarat.

 

A kőszívű ember fiai - Moziverzum, május 14. vasárnap, 13h

Jókai Mór regénye alapján! A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért.

 

A múmia - Mozi+, május 14. vasárnap, 13.40h

Időszámításunk előtt 1719-ben az egyiptomi Théba falai között tiltott szerelemre lépett Imhotep főpap és a fáraó szeretője. Bűnükért megfizettek: a lány elvette saját életét, Imhotep mumifikált teste pedig örökké kísérteni fog, amíg a Földre nem szabadítják...Most 1925-öt írunk. A Szahara perzselő homokját néhány elszánt kincsvadász rója. A meggazdagodás reményében vállalták a megpróbáltatásokat, és nem is sejtik, hogy kincsek helyett hamarosan a létező legszörnyűbb titkot fogják feltárni...Mert a kincskeresők egy ősi sírra bukkannak, és akaratukon kívül felszabadítják a borzalmak 3000 éves szellemét…

 

Várom a párom és a papám - TV2, május 14. vasárnap, 13.45h

Felesége halála után az arisztokrata Bernard megtudja, hogy van egy lánya, akinek létezéséről mindeddig nem tudott, így Angliából azonnal Franciaországba utazik, hogy felkeresse őt. Kiderül azonban, hogy egykori szerelme feleségül ment egy hóbortos és alkoholista szakácshoz, Gustave-hoz, aki sajátjaként szereti Chloe-t. A lány azonban _ miután hallani sem akar Gustave-ról _ egy ál-apukát készül szerződtetni közelgő házassága miatt. Bernard és Gustave ekkor elindulnak, hogy rendbehozzák az életüket...

 

Lesz ez még így se! - Viasat Film, május 14. vasárnap, 14.25h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Gyula vitéz télen-nyáron - Duna Tv, május 14. vasárnap, 14.30h

Vérbő filmvígjáték a hetvenes évekből. Prohászka Feri, a sörgyári melós amatőrként egy tévéfilm-sorozat főszereplője lesz. Ő lesz az ország új kedvence, a nők bolondulnak érte. A sorozat kirobbanó sikere hevíti a nemzeti öntudatot, amivel párhuzamosan török ellenes hangulat alakul ki. Bodó, a főszerkesztő elhatározza hát, hogy Gyula vitéznek, az "árulónak", meg kell halnia. Csakhogy a közönség hallani sem akar erről, és folytatást követel…

 

Magyar vándor - SuperTV2, május 14. vasárnap, 14.30h

Hont foglalni indul a magyar. Az Etelközben átmulatott búcsúéjszaka után ébredező hét vezér azonban már csak hűlt helyét találja a magyarjainak. Márpedig nélkülük új hazát találni nem lehet. Lóra kapnak hát, hogy felkutassák a szeretett népet. Fiaikat keresve bejárják a magyar történelmet. Az egyszerre komikus és tragikomikus kalandtúra során várak helyett hotelszobákat foglalnak el, ellenség helyett felhevült háremhölgyekkel küzdenek meg, csaták helyett pedig ott van nemzeti nagy létünk víg mementója, a Meccs...

 

Bor, mámor, Provence - Prime, május 14. vasárnap, 14.40h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Az éhezők viadala - Filmcafe, május 14. vasárnap, 15.10h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, május 14. vasárnap, 15.20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Dől a moné - TV4, május 14. vasárnap, 17h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.