Filmek péntek estére

Végre péntek, ismét itt a hétvége, amikor lazíthatunk és nem kell korán kelni. Ha a péntek estét a bulizás helyett a tévé előtt töltenétek, akkor nézzetek rá a listánkra, lesz pár jó film!

Nicsak, ki beszél! - Moziverzum, április 26. péntek, 19h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

A másik férfi - Filmcafe, április 26. péntek, 19.10h

Peter (Liam Neeson) és Lisa (Laura Linney) régóta házasok. Amikor egyik este Lisa arról kérdezi férjét, hogy gondolt-e már arra, hogy lefeküdjön mással, Peter őszintén nemmel felel. Hónapokkal később a férfi rádöbben, hogy felesége megcsalta őt. Peter megszállottan kutatni kezd a titokzatos szerető után, hogy szembenézhessen vele.

A Keresztapus - Duna Tv, április 26. péntek, 20.25h

Michael Felgate, a New Yorkba szakadt angol pasas egy aukciós-háznál vezet árveréseket. Fülig szerelmes, ezért háromhónapnyi randizgatás után úgy dönt, hogy összeszedi minden bátorságát, és végre megkéri barátnője, Gina kezét. Legnagyobb elképedésére azonban azt a választ kapja, hogy a lány bár nagyon szereti őt, sohasem mehet hozzá. Michael kétségbeesésében felkeresi barátnője apját, Franket, aki egy kis éttermet futtat az olasz negyedben, ahol csupa nem túl bizalomgerjesztő olasz-amerikai fószer fogadja őt kitörő lelkesedéssel. Frank úgy üdvözli őt, mint jövendőbeli vejét és lassan Michaelnek is leesik a tantusz, hogy miféle családba készül beházasodni. Ám a szerelem mindennél fontosabb számára, ezért még arra is képes, hogy részt vállaljon a maffia kétes ügyleteiben.

Batman - Moziverzum, április 26. péntek, 21h

Bruce Wayne, a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, kihasználva a szüleitől örökölt vagyon adta lehetőségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Régi ellensége, Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s előmerészkednek Gotham bűnözői, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba.

Macska-jaj - AMC, április 26. péntek, 21h

Grga Pitic - a cigány keresztapa és szemétdombkirály - és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

Liza, a rókatündér - Filmcafe, április 26. péntek, 21h

Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti.

A hihetetlen család - Paramount Channel, április 26. péntek, 21h

Mr. Irdatlan megbecsült és ünnepelt szuperhős volt egészen addig, amikor egy nap egy kotnyeles rajongója miatt majdnem tömegszerencsétlenséget okozott. A sajtó szította össznépi elégendetlenség nyomására a kormány úgy döntött, hogy megtiltja a szuperhősök ténykedését és ezzel egyidejűleg segíti beilleszkedésüket a normális társadalomba. Ezek után Mr. Irdatlan Bob Parr néven egy békés kertvárosban telepszik le szintén szuperképességű feleségével és gyermekeivel. Bob manapság már csak az unalom és az egyre növekvő zsírpárnák ellen harcol. Ám egy nap egy titokzatos megbízó jelentkezik nála és az akcióra éhes, félreállított szuperhős egy távoli szigetre indul, hogy végrehajtson egy szigorúan titkos megbízást.

Mázli - Duna Tv, április 26. péntek, 22.15h

A Mázli című filmszatíra egy kis falu színes egyéniségű lakóiról, akik életét gyökeresen felforgatja egy isteni csoda... felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árusítást. Dől a pénz, mindenki boldog és elégedett, egészen addig, amíg mindenki el nem kezdi a saját zsebére árulni az olajat, egymás árai alá ígérve. A baj pedig nem jár egyedül: megjelenik a faluban az olajtársaság embere, hogy elsimítsa az ügyet, de a falu elkergeti az válságmanagert - egyenesen a rendőrség karjába. A falusiak elszántak és nem hajlandóak lemondani az olajról. Ellenállnak a karhatalomnak egy remeknek tűnő tervvel. Csakhogy a remeknek tűnő tervek, mint tudjuk, nem szoktak jól elsülni... A filmben nyújtott alakításért Lukáts Andor elnyerte a 40. Magyar Filmszemlén a legjobb férfi alakítás díját, valamint Hegedűs Bálint a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat.
A filmben nyújtott alakításért Lukáts Andor elnyerte a 40. Magyar Filmszemlén a legjobb férfi alakítás díját, valamint Hegedűs Bálint a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat.

Visszavágó - AMC, április 26. péntek, 23.35h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Partnerének azonban más ötlete támad. Porter felesége segítségével átveri a gyanútlan gazembert és megpróbálják megölni őt, ám a látszat ellenére Porter nem hal meg. Felgyógyul és úgy dönt, nagyobb gazember lesz, mint valaha volt. Bosszút akar állni feleségén és árulóján, de valahogy nem megy neki a nagystílűség. Kezdi úgy érezni, hogy az egész alvilág összeesküdött ellene: vagy az is lehet, hogy a csapda, amit nemrég neki állítottak, csak egy még nagyobb szabású, még bonyolultabb terv része. És a szálakat valaki más mozgatja.

A 44. gyermek - Film+, április 26. péntek, 00.50h

A politikai töltetű thriller az 1953-as sztálini Szovjetunióban játszódik. A titkosrendőrség lelkiismeretes ügynöke, Leo Dimitrov (Tom Hardy) elveszíti beosztását, hatalmát és otthonát is, amikor nem hajlandó feleségét (Noomi Rapace), mint árulót elítélni. Moszkvából vidékre száműzik őket, és Mikhail Nesterov tábornokkal (Gary Oldman) összefogva egy sorozatgyilkos nyomába erednek. Leót az igazság felfedésében pszichopata riválisa, Vaszilij (Joel Kinnaman) akadályozza, aki ragaszkodik ahhoz, hogy "A paradicsomban nincs bűnözés".