Forradalmi esemény fog történni a Family Guyban

Stewie, a tudálékos csecsemő, akit eddig a nézőkön és a kutyán, Brianen kívül mindenki más csak babahangon hallott gügyögni, végre kimondja első, mindenki számára érthető szavát.

Habár a szabad szájú animációs sorozat sosem a következetességéről volt híres, az eddig adásba került közel 350 epizódban ahhoz mindvégig tartották magukat az alkotók, hogy Stewie Griffinnek sem az apja, Peter, sem az anyja, Lois, sem pedig testvérei, Chris és Meg nem értik a szavait.

A tudálékos, rosszindulatú csecsemőt (a nézőkön kívül természetesen) eddig egyedül a család beszélő kutyája, Brian értette – és valahol logikus is, hogy a beszélő kutya és a beszélő baba értik egymást (bár Briant, Stewie-tól eltérően, mindenki más is érti).

Most azonban kiderült, hogy a nagy esemény, azaz az, hogy Stewie Griffin kimondja első, mindenki számára érthető szavát, a 19. évad premier epizódjában fog megtörténni, amelynek a napokban hozták nyilvánosságra az előzetesét a Comic-Con@Home egyik panelbeszélgetésén.

A szeptember 27-én adásba kerülő rész a Stewie's First Word címet viseli, és a trailer tanúsága szerint a baba első szava egy káromkodás lesz, amit – legalábbis az előzetesben – kisípolnak (de vélhetően azt mondja elvörösödő fejjel, hogy FUCK, vagyis „b*szd meg”). Minderre pedig azért ragadtatja magát, mert a pap a templomban közli, hogy a nagyböjtre való tekintettel az aznapi teázáson nem lesz csokis keksz.


(via Uproxx)