Hétfőhöz képest egészen korrekt filmek várnak este

Itt a tévés listánk a hétfő esti kikapcsolódáshoz.

A Heineken-emberrablás - Paramount Channel, október 26. hétfő, 19h

1983-ban egy csapat gyermekkori barát véghez vitte az évszázad bűncselekményét: elrabolták a világ leggazdagabb emberét, a Heineken sörbirodalom örökösét.

 

John Wick - Mozi+, október 26. hétfő, 19h

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki _ nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Cselszövés a négyzeten - Filmbox, október 26. hétfő, 21h

Mikor Carole (Alice Taglioni _ Topmodell a barátnőm) és Lionel (Francois Cluzet _ Paris) rádöbben, hogy párjaik megcsalják őket, méghozzá egymással, elhatározzák, hogy szövetséget kötnek arra, hogy kölcsönösen megmentsék egymás házasságát. Franciásan könnyed vígjáték sok-sok nevetéssel és romantikával a Szerelmem, Szarajevó írójának rendezésében.

 

Megint 48 óra - Paramount Channel, október 26. hétfő, 21h

A maffia vérdíjat tűz ki Reggie fejére, ráadásul a busz, mely a sittről elszállítja, átpördül, kábé tizenhétszer. Remek Porschéjét szilánkokra robbantják. A balfékek egy bárban még mindig nem tanulták meg, hogy ostobaság feldühíteni Reggie-t. És még fiatal az éjszaka. Mielőtt ez a 48 óra véget ér, Reggie és Jack a feje tetejére állítja San Franciscót, hogy elcsípjenek egy ravasz drogbárót. A fiúk visszatértek a városba... és az utcákat elönti az akció.

 

Excsajok szelleme - Viasat3, október 26. hétfő, 21h

A fotós Connor (Matthew McConoughey) született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül. Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikája (Michael Douglas) szelleme, és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák.

 

Veszett vad - AMC, október 26. hétfő, 22.50h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Star Wars: Baljós árnyak - AXN, október 26. hétfő, 23h

Nyugtalanság uralkodik a Galaktikus Köztársaságban. A távoli csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét heves viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a parányi Naboo bolygót. A Főkancellár titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság szerzőit, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Hamarosan azonban kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatooine-on, ahol találkoznak az ifjú Anakinnal, akiben túlárad az erő.

 

Apocalypto - Paramount Channel, október 26. hétfő, 23h

"Egy nagy civilizáció nem hódítható meg kívülről, amíg nem pusztítja el önmagát" _ W. Durant.Jaguár Mancs törzse békében él a Közép-Amerikai dzsungelben. A férfinek gyönyörű felesége van és kisgyermeke. Egyik nap maja harcosok támadják meg a falut. Sok embert lemészárolnak, sokat rabszíjra fűznek. Köztük van Jaguár Mancs, akinek a családját még sikerült egy mély üregben elrejtenie. A maják a városukba viszik a foglyokat, hogy föláldozzák őket az isteneknek, akik elfordultak tőlük. Jaguár Mancsnak sikerül megszöknie, és sebesülten megpróbál hazajutni családjához, szerelméhez. Dühös maja harcosok csoportja veszi üldözőbe."Olyan pörgős, akcióval teli kalandfilmet akartam készíteni, melyben egyre fokozódik a feszültség _ magyarázza Mel Gibson, a rendező. _ Izgatott az ötlet, hogy a történetet vizuálisan kell elmesélni, a közönséget a legbensőbb érzelmi szinteken kell megszólítani." Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett, hogy provokatív párhuzamot lehet vonni a maja civilizáció és a jelenkori társadalmunkban fennálló káosz között, mint amit _ többek között _ a környezetrombolás, a járványok, a túlzott fogyasztás és a politikai korrupció jelent. "Fontos volt számomra, hogy ezt a párhuzamot megjelenítsem _ mondja Mel Gibson -, mert ezek a ciklusok újra és újra megismétlődnek."

 

A rózsa neve - Filmcafe, október 26. hétfő, 00.55h

1379-ben Baskerville-i Vilmos ferences szerzetes és fiatal kísérője, Adson von Melk felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek magányos völgyeiben. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyűjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg.