Íme a netflixes Death Note előzetese

Az egyik leghíresebb manga sorozat amerikai feldolgozást kapott.

A kiváló The Guest és a Blair Witch Project-remake rendezője, Adam Wingard a Netflix számára forgatott egész estés filmet az egyik leghíresebb manga sorozatból. A magyarul is megjelent Death Note - A halállista egy srácról szól, aki megtalálja egy haláldémon elhagyott füzetét, amibe ha beleír egy nevet, az meghal. A srác pedig kitalálja, hogy felszámolja a gonoszságot az egész világon, még ha ezzel a módszerrel ő sem viselkedik valami barátságosan, és a régi helyett egy szép, új világot teremt.  

Forrás: Netflix

 

A manga sikerét bizonyítja, hogy készült már belőle anime sorozat, több film, videojáték, sőt, még musical is. A mostani feldolgozásnak a szemére vethetnénk a nyavalyás, ártalmas whitewashing-ot, de ezúttal inkább arról lehet szó, mint amikor egy népszerű európai filmet forgatnak újra az amerikai közönség számára. Hogy jobban megértsék, jobban átérezzék, többen nézzék. Bár ez sem valami kedves szokás.

A mostani film szereplői közt láthatjuk a Hátrahagyottakból ismerős Margaret Qualley-t, Nat Wolffot (Csillagainkban a hiba, Papírvárosok), Ryuk, a démont pedig nem más szólaltatja meg, mint a zseniális Willem Defoe.

A film augusztus 25-től válik elérhetővé a Netflixen.