Itt vannak a legjobb filmek kedd estére

Kedd estére ezeket a filmeket ajánljuk.

Hamis a baba - Mozi+, november 1. kedd, 19.10h

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer-ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs azonban az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán belemelegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál-gyilkosabb pofonok...

 

Pókember: Idegenben - RTL Klub, november 1. kedd, 20.30h

Pókember (Tom Holland) nem pihenhet. Az már kiderült, hogy egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak, és a haverjaival európai utazásra indul. Ám éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb kihívás elé kell néznie. A rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) miatt új kalandba indul, és könnyen lehet, hogy Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi Bosszúálló társaitól segítséget kérni.

 

A sötétség határán - Moziverzum, november 1. kedd, 21h

Thomas Craven elmagányosodott, veterán-nyomozó a bostoni rendőrség gyilkossági csoportjánál. Egy este épp rég nem látott lányával érkezik haza, amikor megtámadják őket és a 24 éves Emma a karjai között hal meg. Mindenki úgy gondolja, hogy a golyót Cravennek szánták, azonban neki más gyanúja támad, ezért magánnyomozásba kezd. A nyomok az óriásvállalatok és az állam összefonódásainak tükörlabirintusába vezetnek egy bizonyos Darius Jedburgh személyén keresztül, aki a kormány ügynökeként a bizonyítékokat tünteti el. Craven véres bosszúhadjárata egyetlen lánya gyilkosai után saját érzelmeihez és lelkiismeretéhez is elvezetik a tomboló és megállíthatatlan férfit.

 

Focus - A látszat csal - Viasat3, november 1. kedd, 21h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

A cigányok ideje - Paramount Network, november 1. kedd, 21h

Perhan, a megnyerő fiatal cigány, telekinetikus képességekkel született. Amikor beszippantja a piti bűnözők világa, hamar veszélybe kerül az ő és családja élete.

 

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) - Film+, november 1. kedd, 21h

Harley Quinn (Margot Robbie) bármilyen jópofa gaztettet megengedhetett magának amíg Joker csaja volt. Csakhogy a város népszerű gazembere egy nap kiadja az útját a fülig szerelmes szöszinek, aki hirtelen védelem nélkül marad kedves ellenségei és megsértett barátaival szemben. Úgy tűnik, hogy még az estét sem éri meg, ám Gotham legaljasabb nárcisztikus gazembere, Roman Sionis (Ewan McGregor) lehetőséget ad neki, hogy kiérdemelje az életet. Cserébe el kell hoznia a kis Casst (Ella Jay Basco), a családirtás elől megszökött milliomos csemetét, aki egy rendkívül értékes trezorral a gyomrában menekül. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy egyedül nem megy, és szüksége van olyan barátnőkre, mint a Fekete Kanári (Jurnee Smollett), a Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Montoya (Rosie Perez), akik csapatba tömörülve minden férfit térdre kényszerítenek.

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, november 1. kedd, 21h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

Sztálingrád - Film Mánia, november 1. kedd, 21h

Gigantikus erők feszülnek egymásnak a Volga menti nagyvárosban, Sztálingrádban, a második világháború idején. A németek győzedelmesen nyomulnak előre, és körülzárják a várost, ám úgy tűánik, a támadás kifullad. A hatalmas öldöklés közepette, a harapófogóba került katonák és civilek a maguk apró csatáit vívják. Így van ezzel a szakasznyi szovjet katona, amely egy stratégiai fontosságú épület megtartásáért küzd. A küzdelem közepette a katonák szoros kapcsolatba kerülnek a házban lakó két nővel.

 

A túlélő - AMC, november 1. kedd, 22.40h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Hupikék törpikék – Az elveszett falu - AXN, november 1. kedd, 22.50h

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik _ és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indul, hogy megmentse a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek... és alig tudnak kikászálódni a csávából.

 

A 13-as rendőrőrs - Filmcafe, november 1. kedd, 22.55h

A detroiti Jake Roenick (Ethan Hawke) és társai kis ünnepség keretében arra készülnek, hogy örökre bezárják a város legrégebbi rendőrőrsét, amikor éjszakára behoznak néhány nehézsúlyú bűnözőt, akiket a hóvihar miatt nem tudnak elszállítani a központi fogdába. Köztük van Marion Bishop (Laurence Fishburne) is, akire nemcsak a rendőrség foga fájt már régóta. A másik bűnbanda hamarosan megjelenik a szilveszterező őrsön, hogy vetélytársaikat kiiktassák. Élet-halál harc veszi kezdetét a rendőrök és a bandák között.

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, november 1. kedd, 23h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Robbanófejek - Film Mánia, november 1. kedd, 23.25h

Könnyű hétvégének ígérkezik egy gazdag gyáros lányának elrablása Melvin Smiley és bandája számára. Azonban hamar kiderül, hogy éppen főnökük keresztlányát rabolták el. Ráadásul aznap Mel szeretője lelép pénzének nagy részével, sőt megjelennek menyasszonyának kedves szülei is, akik szintén igényt tartanak a pénzre. A pár nap alatt teljesen összeomlik munkahelyi és családi élete: sosem számított ilyen akcióban bővelkedő, siralmasan nevetséges hétvégére...

 

Vörös veréb - Mozi+, november 1. kedd, 23.25h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Hasonmás - Moziverzum, november 1. kedd, 23.25h

Az emberek tökéletes biztonságban és kényelemben élnek. Helyettük ugyanis saját, tökéletes robot hasonmásaik végzik el a mindennapi teendőket. A tökéletesnek hitt rendszer azonban váratlanul megbomlik, amikor megölnek néhány felhasználót. Greer FBI-ügynökre (Bruce Willis) vár a feladat, hogy kinyomozza, mi történt. Minél többet megtud az ügyről, annál meglepőbb dolgokra bukkan. A fenyegető összeesküvés leleplezése érdekében a hasonmása helyett kénytelen személyesen végezni a nyomozást, ami új veszélyek elé állítja a robotok között.

 

A vörös bolygó - Viasat Film, november 1. kedd, 23.30h

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.