Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a négy falon belül maradnál szombat este, olvasd el összeállításunkat!

100 méterre a Mennyországtól - Duna Tv, július 9. szombat, 19.40h

Mario Guarrazzi, egykori futóbajnok, aki soha nem tudott részt venni az olimpián, minden reményét fiában,Tommasóban látja megtestesülni: keményen edzi, hogy kijuttassa a 2012-es londoni olimpiára. Váratlanul éri a bejelentés, hogy fia fel akar hagyni a futással, és inkább elmegy szerzetesnek. Mario legjobb gyerekkori barátjához, a Vatikán tömegkommunikációjáért felelős Paolini bíboroshoz fordul segítségért. A bíboros előtt felviláglik egy az egyház népszerűsítéséhez vezető út, így együtt nekilátnak egy csapat szervezéséhez, aki képviselhetné a Vatikánt az olimpiai játékokon.

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - SuperTV2, július 9. szombat, 20h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Vén rókák - RTL Klub, július 9. szombat, 20.05h

Egy nyugdíjas is nyugodtan rabolhat bankot. Sőt, egy nyugdíjas sokkal nyugodtabban rabol bankot, mint a pánikra és izgalomra hajlamos fiatalok. A három elszegényedett jóbarát, Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) és Albert (Alan Arkin) megelégelik a bank fenyegetését, és úgy döntenek, hogy a saját kezükbe veszik a folyószámlájuk és a jelzáloghitelük sorsát. Ha nem lehet ésszerűen tárgyalni, más módszerekhez kell folyamodni. Tervet készítenek, elpróbálják, és akcióba lépnek. Kezdetét veszi életük utolsó nagy kalandja, ami könnyen egy infarktusban végződhet.

 

Egy szoknya, egy nadrág - Hír Tv, július 9. szombat, 20.30h

Sóvári, a színész Pintér Ibolya művésznőbe szerelmes. Ibolyának udvarol Borsay, az elszegényedett gróf is, akit csak a kilátásban lévő gazdag spanyol örökösnővel kötendő házassága mentene meg. Sóvári féltékeny vetélytársára és színészi tehetségét is bizonyítani akarja előtte, ezért spanyol örökösnőnek öltözve jelenik meg a pesti szállodában és mulatságos jelenetek során leckézteti meg a grófot, aki lelkesen udvarol neki. Közben megérkezik a valódi spanyol özvegy is.

 

A Viszkis - Moziverzum, július 9. szombat, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Ismeretlen férfi - Viasat3, július 9. szombat, 21h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - Prime, július 9. szombat, 21h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, július 9. szombat, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

A csontember - AXN, július 9. szombat, 21h

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) felügyelő egy tragikus baleset következtében szinte teljesen lebénult. Már nem lát értelmet az életben, és épp öngyilkosságra készül, amikor egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos bukkan fel a városban. Rhyme úgy érzi, őt még el kell kapnia. Ehhez azonban segítőre lesz szüksége, akit rádión keresztül irányíthat, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Új társa, Amelia Donaghy (Angelina Jolie) nem lelkesedik túlságosan a bizarr feladatért. Nem is csoda, hiszen borzalmasabbnál borzalmasabb helyszínek, megcsonkított holttestek várnak a fiatal rendőrnőre, aki reméli, nem kerül szembe a mániás gyilkossal.

 

Megtört város - TV4, július 9. szombat, 21h

Az exzsaru Billy Taggart magándetektívként dolgozik. Egy nap a polgármester Hostetler hívja, lehetőséget kínál számára, hogy visszakapja jelvényét. A férfi szerint a nejének viszonya van valakivel, és ez csökkentheti az újraválasztási esélyeit. Megkéri Billyt, járjon utána a dolognak. Miközben az exzsaru egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, rájön, hogy többről van szó, mint házasságtörési botrányról. Ráadásul a polgármester csak felhasználta, és csőbe húzta őt. Billy nem hagyja annyiban a dolgot.

 

Azok a csodálatos Baker fiúk - Duna Tv, július 9. szombat, 21.30h

Jack és Frank Baker a jobb napokat látott bárzongorista testvérpár 15 év alatt végighaknizta Amerika összes hoteljét, night klubját és csehóját, ám az utóbbi időben nem nagyon megy a biznisz, ami főleg Jack flegma színpadi viselkedésének tudható be. Nincs mese, vérfrissítés kell, mert két hót unalmas pasi a nagy fekete zongora mögött a kutyát nem érdekli. Az egyetlen megoldás egy énekesnő, akinek jó hangja van és amellett még szexi is. A meghallgatás során azonban kiderül, hogy ilyen csak a mesében létezik. Vagy mégse? Az utolsó pillanatban esik be egy miniszoknyás vagány csaj, aki még a látszólag érzéketlen Jackre is hatással van. Suzie Diamond sokszor nem éppen szalonképes, de amellett eszméletlenül erotikus előadásmódja révén a Csodálatos Baker fiúk hamarosan ismét sikeresek lesznek. Ám a csúcson mindig előkerülnek a szokásos problémák, amelyek egy pillanat alatt tönkretehetik az egészet. A szerelem, a féltékenység, a karriervágy és a pénz ezúttal is (majdnem) mindent elront... Díjak és jelölések: 1990. BAFTA-díj _ Legjobb hang 1991 _ Golden Globe-díj _ Legjobb színésznői alakítás díja: Michelle Pfeiffer

 

A mérkőzés - Duna World, július 9. szombat, 22.05h

1956 nyara. A vidéki kisvárosban a megyei főkapitány pesti továbbképzése idején Rigó Dezső a teljhatalmú főnök, aki a focicsapat NB II-ben maradása érdekében mindenre kész. Egy mérkőzés után dühében agyonveri a bírót. Balla, a politikai okok miatt börtönjárt újságíró megírja az igazságot, s bár a cikk nem jelenik meg, Rigó elviteti Ballát. Elhallgattatná Dongót is, aki tanúja volt a gyilkosságnak. Végül az ügybe két ember belehal, Balla elmebetegnek nyilváníttatik, Ballánét és a fiát kirakják a lakásukból. A visszatérő rendőrfőkapitány rendet akar csinálni… Kósa Ferenc 1981-ben a filmért a Magyar Játékfilmszemle kiemelt rendezői díját kapta. A film operatőre Sára Sándor.

 

A keresztapa - SuperTV2, július 9. szombat, 22.25h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul...

 

Ezüst pisztolygolyók - Film Mánia, július 9. szombat, 22.55h

Minden teliholdkor félelem tartja rettegésben az amerikai kisváros lakóit, amikor egymást követik a titokzatos gyilkosságok. Egyedül Marty, a mozgássérült kisfiú biztos abban, hogy a gyilkosságokat egy farkasember követi el, és nyomozni kezd a rettenetes gyilkos után. Egy éjjel sikerül neki sebet ejteni a gyilkos szemén. Másnap Marty nővére, Jane észreveszi, hogy a városban köztiszteletnek örvendő Lowe tiszteletes egyik szemét kötés takarja.

 

Csinibaba - M5, július 9. szombat, 23.20h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki mit tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett… A film digitálisan felújított változatát sugározzuk.

 

Zűrangyalok - Duna Tv, július 9. szombat, 23.33h

Antoine, egy jól menő párizsi mulató dörzsölt tulajdonosa jómódú üzletember, él, mint hal a vízben, és ideje nagy részét a lányoknak szenteli. Megrázkódtatásként éri, midőn kalandos múltjából váratlanul előbukkan egy régi cimbora, aki golyóütötte sebtől haldokolva Hongkongból telefonál neki és megkéri, vegye magához ötéves kisfiát, és őrizze meg a gyerek számára több millió dolláros vagyonát. A csillagászati összeg átlendíti Antoine-t a félelem, a gyanakvás meg a kelletlenség korlátján, és útnak indul. A helyes kínai kisfiúval nem is lenne semmi baj, de hogyan hozzon haza ennyi pénzt, miközben bérgyilkosok vadásznak a bőrére?