Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombat esti buli helyett.

Spirou és Fantasio kalandjai - Duna Tv, augusztus 27. szombat, 19.40h

A szállodai boynak álcázott Spirou valójában ügyes zsebtolvaj, Fantasio pedig lelkes újságíró. Normális körülmények között semmi esély nem lenne arra, hogy ők ketten barátok legyenek. Ennek ellenére kénytelenek összefogni, amikor a gonosz Zorglub emberei elrabolják a zseniális, de kissé flúgos tudóst, Pacome de Champignac grófot. Kettejükhöz csatlakozik még Seccotine, Fantasio vetélytársnője és egy mindenre elszánt mókus is. A kis csapat az emberrablók nyomába ered, kalandokkal teli útjuk Európából Afrikába vezet.... A francia filmvígjáték a hasonló című képregény alapján készült.

 

Mentőexpedíció - Moziverzum, augusztus 27. szombat, 20.40h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

48 óra - Paramount Network, augusztus 27. szombat, 21h

Nick Nolte és Eddie Murphy az egyik legszokatlanabb és legszórakoztatóbb csapatot alkotják a Walter Hill által rendezett akció-vígjátékban. Jack Cates nyomozó (Nick Nolte) rendhagyó helyzetbe kerül, hiszen egy gyilkossági ügy megoldása érdekében együtt kell dolgoznia a gyanúsított egykori emberével, Reggie Hammonddal (Eddie Murphy), akit két napra engednek ki a börtönből, hogy segítsen a rendőrségnek. A két eltérő gondolkodású és értékrendű férfi így kénytelen együtt dolgozni, hogy a rendelkezésre álló idő alatt lezárják az ügyet.

 

Ütközések - TV4, augusztus 27. szombat, 21h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Mi kell a nőnek? - Film Mánia, augusztus 27. szombat, 21h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Nápoly bűnös utcái - Duna Tv, augusztus 27. szombat, 21.15h

Betti felügyelőt új szolgálati helyre irányítják át, Nápolyba, ahol mindjárt a pályaudvarra érkezésekor kitüntető figyelméről biztosítja őt a szervezett bűnözés feje, akit csak Tábornok néven emlegetnek. A felügyelő számára a bűnüldözés személyes ügy, az általa alkalmazott módszerek azonban olyan járulékos károkkal járnak, hogy meggyűlik a baja a feletteseivel. Betti felajánlja, hogy benyújtja a felmondólevelét, amelyet elöljárója bármikor elővehet, ha nem tudja tovább a hátát tartani érte, és folytatja, amit elkezdett _ legyen bár szó kisstílű rablőtámadásokról, fényes nappal végrehajtott bankrablásokról, vagy akár a Tábornok messzire nyúló üzelmeiről.

 

Batman: Kezdődik - RTL Klub, augusztus 27. szombat, 21.45h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel…

 

Hideg napok - Duna World, augusztus 27. szombat, 22h

1942-ben a magyar hadsereg főtisztjei razziát rendeltek el Bácskában, melynek eredményeként kétezer-ötszáz szerbet és nyolcszáz zsidót öltek meg. A Duna jegén robbantott lékben, ahová az áldozatokat lőtték, háromezer-háromszáz ember tűnt el "nyomtalanul". A vérengzés négy résztvevője közös cellában várva a népbíróság ítéletét, az évekkel ezelőtti rettenetes "hideg napokat" idézi fel emlékezetéből… A Cseres Tibor regényéből készült film jelentős magyar sikereket mondhat magáénak. Többek között a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíja mellett a Magyar Játékfilmszemle társadalmi zsűrijének fődíját és a forgatókönyvírói díjat is megkapta. Szirtes Ádám a legjobb férfi alakítás díját kapta.

 

Macskafogó - M5, augusztus 27. szombat, 22.35h

Gengszter-szindikátusba szervezkedve, macskabandák készülnek az egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert az Intermaus egerei megtudják, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi professzor, aki csodás fegyvert talált fel. Ennek segítségével már lehetséges a győzelem, ezért ügynököt küldenek a fegyver megszerzésére. A film 1986-ban a Játékfilmszemle megosztott közönségdíját kapta.