Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Foglald el a tévénéző kanapédat, és indulhat az este.

A miniszter félrelép - Prime, április 30. vasárnap, 18.55h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának _ de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

 

Truman show - Paramount Network, április 30. vasárnap, 18.55h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Macskafogó - Moziverzum, április 30. vasárnap, 19.10h

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

 

Visszatérés a kék lagúnába - Viasat2, április 30. vasárnap, 20h

A fiatalon megözvegyült Sarah Hargrave (Lisa Pelikan) kislányával utazik, amikor egy csónakban halott házaspárra és kétéves fiukra találnak, aki a csodával határos módon életben maradt. Sarah magához veszi a kis Richardot, azonban a hajón kolera járvány tör ki, és az asszony kénytelen a két gyerekkel egy csónakban elmenekülni. Egy lakatlan trópusi szigetre érnek, ahol Sarah halála után Lilli (Milla Jovovich) és Richard (Brian Krause) magukra maradnak. A kamaszkorba lépő fiatalok gyerekkori barátságát felváltja a szerelem, s kettejük boldogságának harmóniáját csak egy szigetre tévedő hajó zavarja meg.

 

Pofa be! - AMC, április 30. vasárnap, 20h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Kincsem - RTL HÁROM, április 30. vasárnap, 20.25h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Testcsere - Cool, április 30. vasárnap, 21h

Dave (Jason Bateman) túlhajszolt apa, három gyerekkel és kimerült feleséggel, míg Mitch (Ryan Reynolds) egyedülálló, gondtalan férfi, aki szexuális élete csúcsán van éppen. Egyetlen közös bennük, hogy mindketten a másik boldognak hitt életére vágynak. Egy villámcsapásnak köszönhetően teljesül a kívánságuk, és váratlanul testet cserélnek. Persze azonnal kitör a pánik, és elképesztő megpróbáltatásokon keresztül kell elérniük, hogy ne tegyék tönkre egymás életét, és újra önmaguk lehessenek.

 

Csinibaba - SuperTV2, április 30. vasárnap, 21h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett...

 

A Viszkis - Moziverzum, április 30. vasárnap, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Apró mesék - Duna Tv, április 30. vasárnap, 21h

"Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban, közvetlenül a II. világháború után játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzünk, mint a western vagy a film noir. Természetesen mindezt úgy, hogy közben történelmileg hitelesek maradjunk. Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?" (Szász Attila)

 

Dögkeselyű - ATV Spirit, április 30. vasárnap, 21h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

 

Parkoló - Magyar Mozi Tv, április 30. vasárnap, 21h

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós és a hely addig megszokott életét. Imre, a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért. Hamarosan kiderül, hogy küzdelmük igazi tétje nem is a tetővel fedett parkolóhely, hanem sokkal inkább két világnézet élet-halál párbaját látjuk. Két magányos, mindenre elszánt ember küzdelmét, akiknek szembe kell nézniük élethazugságaikkal, múltjuk fájdalmas sebeivel.

 

Szia, Életem! - RTL, április 30. vasárnap, 21.05h

Barna (Thuróczy Szabolcs), az írói válságban szenvedő sztáríró megdöbbenve fedezi fel, hogy képtelen egyszerre jó író és jó ember lenni, viszont mindkettőt tudja egy időben rosszul csinálni. A sors azonban rákényszeríti arra, hogy megváltozzon, amikor volt szerelme, Sára beállít közös fiúkkal, az óvodás Samuval (Pásztor-Várady Mór), és a minden lében kanál, állandó figyelmet igénylő, folyton kérdező fiút otthagyja nála tíz napra. Épp akkor, amikor kínosan szorítja a határidő, és ha nem szállít egy olvasható sztorit, véget ér a karrierje, oda lesz a hírneve, és elbúcsúzhat a kalandoktól.

 

Isten hozta, őrnagy úr! - M2, április 30. vasárnap, 21.19h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvébe járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

Farkangyal - Film Mánia, április 30. vasárnap, 22.55h

Steve-et (Perry King), a szexista, hímsoviniszta disznót, elteszi láb alól feldühödött exbarátnője. Steve és barátja, Walter (Jimmy Smits) mindig is a szőke nőket szerették, és nem lehet mondani, hogy igazán tisztességesen bántak volna velük. Éppen ezért kerül igen kényes és meglehetősen kellemetlen helyzetbe Steve, mikor a mennyország kapujában azzal a hírrel fogadják, hogy csak akkor nyerhet bebocsátást, ha előbb női testben, Amanda Brooksként (Ellen Barkin) visszatér a földre, és szívből szerelmes lesz valakibe.

 

Szólíts a neveden - Viasat3, április 30. vasárnap, 23h

1983-ban, egy amerikai professzor fia szerelembe esik az apja egyik tanoncába, aki beköltözik a család észak-olasz otthonába, hogy tanulhasson. Felejthetetlen nyár van előttük zenével, ételekkel és szerelemmel, ami örökre megváltoztatja őket.

 

Habfürdő - Duna World, április 30. vasárnap, 23.10h

A negyvenéves agglegény, _ Mohai Zsolt, okleveles kirakatrendező és dekoratőr _ a házasságkötése előtti percekben pánikba esik. Becsönget menyasszonya barátnőjéhez, Parádi Annihoz, és elsírja bánatát, hogy talán mégsem akar nősülni... "és tessék ezt a Klárikával közölni!" Szóval országos botrány van készülőben. A Habfürdő egy magyar rajzfilm, egy pop art-os musical szívdobbanásra. Nemzedéki közérzetfilm a hetvenes évek végéről.