Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap estére ezeket a filmeket ajánljuk.

A bombák földjén - Filmcafe, szeptember 3. vasárnap, 20h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Aranyeső Yuccában - AMC, szeptember 3. vasárnap, 20.05h

Buddy (Bud Spencer) egy papírból felállított indiánsereg törzsfőnökének álcázva magát megmenti a gazfickó Girolamót. Ám hamar megbánja jótettét, a túlságosan is ragaszkodó Girolamo ugyanis rendszerint akkor tűnik fel, amikor ő épp evéshez látna. Mivel Buddynak már rendkívül korog a gyomra, pénzük pedig nincs, az útjuk során zsákmányolt bőröndben bízik, amiben azonban arany helyett orvosi műszereket talál. Hogy élelemhez jusson, az újdonsült "doktor" hamarosan gyógyítani kezd. De az élelemben megnyilvánuló segítséget itt sem élvezhetik nyugodtan, mert négy bandita támadja meg őket.

 

Kong: Koponya-sziget - Film+, szeptember 3. vasárnap, 20.30h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik James Conrad kommandós (Tom Hiddleston) vezetésével. A csapat, köztük a kutató Mason (Brie Larson) és Packard (Samuel L. Jsckson), valamint a nagy haszonra számító üzletemberek nem is sejtik, milyen rettenetes meglepetés vár rájuk a sziget belsejében. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik, ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók hamarosan rájönnek, hogy átlépték azt a határt, ahonnan lehetetlen élve visszatérni. A hatalmas Kong birodalmában ugyanis minden pillanat életveszélyes kihívás.

 

Egy zseni, két haver, egy balek - Film Mánia, szeptember 3. vasárnap, 21h

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap nagy fülest kap. A vörös szakállas Milton tábornok hatalmas pénzszállítmányért utazik Cabot tábornok erődjébe. Joe-nak nagyszerű ötlete támad, ráveszi barátait, Lucyt és Billt, hogy a közben megboldogult Milton tábornokot helyettesítve, maguk látogassanak el Cabot tábornok erődjébe. A pontos tervet azonban csak Joe ismeri, s hamarosan alaposan palira veszi az egész erődöt.

 

Halálos iramban: Ötödik sebesség - Mozi+, szeptember 3. vasárnap, 21h

Miután Brian és Mia kiszabadította Dom-ot mielőtt az börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom pedig tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel...

 

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? - AXN, szeptember 3. vasárnap, 21h

Lowrey (Will Smith) igazi nőfaló, míg barátja, Burnett (Martin Lawrence) példás és rendszerető családapa. Mi bennük a közös? Csak annyi, hogy ők ketten a miami rendőrség legelvetemültebb nyomozói. Hogy megőrizzék egy gyilkosság csinos szemtanújának a bizalmát, minden különbözőségük ellenére kénytelenek szerepet cserélni. Na meg mindazt, ami ezzel jár: lakást, személyiséget, ágyat, barátnőt, feleséget. Mindezt egy ügyért, melynek hátterében az a százmillió dollár értékű kokain áll, ami egyszer már előkerült, aztán lába kelt. Ráadásul egy szép nő is belekeveredik az ügybe, akit hamarosan örökre elhallgattatnak. Csupán egy valaki tudja, ki áll mindennek a hátterében és azonosíthatja a tettest, a lehengerlő Julie (Téa Leoni).

 

Kung Fu Panda 2. - Viasat3, szeptember 3. vasárnap, 21h

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

 

Falfúró - Magyar Mozi TV, szeptember 3. vasárnap, 21h

Géza lakótelepen lakik feleségével és két kisgyermekével. Egy napon, talán a szomszédban véletlenül megismert könnyűvérű nő hatására, elege lesz a kötöttségekből, felmond a munkahelyén, független akar lenni. Divatos vállalkozásba kezd: falfúró lesz. A lakótelepen egy fényképalbumról beszélnek, amelyben az unatkozó lakótelepi kismamák és feleségek meztelen fényképei láthatók...

 

Az utolsó emberig - SuperTV2, szeptember 3. vasárnap, 21h

John Link (Mel Gibson) a korábbi keménymotoros és elítélt zavaros élete pillanatok alatt még inkább viharossá válik, amikor egy nap feltűnik az évek óta eltűnt kislánya, Lydia (Erin Moriarty). Ő azonban nem önszántából tűnt fel ismét, hogy a kis család újra egymásra találjon. Segítségre van szüksége, mert egy mexikói drogkartell szeretné őt levadászni. Így veszi kezdetét az a meredek kaland avagy hajsza, amit apa és lánya most együtt élhet át, hosszú évek után...

 

Szeleburdi vakáció - ATV Spirit, szeptember 3. vasárnap, 21h

A háromgyermekes értelmiségi Faragó családban nagy problémát jelent a közös nyaralás, ezért a gyerekek is munkát vállalnak. Így ismerkednek meg Dédikével, egy hajóskapitány tolókocsiban élő özvegyével. Dédike felajánlja Faragóéknak a nyaraláshoz férje egykori hajóját ingyen, karbantartás fejében. Faragóék barátaikkal megkeresik a Ramonát, amely másként néz ki, mint Dédike fényképein. A nyaralást a hajóépítés és a környékbeli suhancokkal folytatott háború jelenti, míg a Ramonát el nem süllyeszti egy hullámverés.

 

Indul a bakterház - DUNA Televízió, szeptember 3. vasárnap, 21h

Regős Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyósa, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Konc bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot, s végül összedől a bakterház, ő pedig továbbáll.

 

Csillagközi invázió 2. - A szövetség hőse - AMC, szeptember 3. vasárnap, 22h

Néhány évvel azután, hogy Doogie Howser csapatával túlélte a rovarok csillagközi invázióját, a félelmetes rovarfaj újabb terjedési módot talált. Testről-testre költöznek, átvéve a test gazdájának eredeti személyiségét. Doogie maroknyi csapatával útrakel, hogy a titok végére járjon. A távoli bolygón egy elhagyatott őrhelyet talál, amelynek egyetlen túlélő lakója maradt, Dax. A kiváló katonát lefokozták és börtönre ítélték felettesei, majd mindenki kihalt mellőle. A katonák összefognak, hogy közös erővel szorítsák vissza az újult erővel támadó rovarokat...

 

007 Nincs idő meghalni - TV2, szeptember 3. vasárnap, 22h

James Bond a nyugdíjasok gondtalan életét éli Jamaicán, miután "letette a fegyvert". Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, Felix Leiter, aki egy új, minden eddiginél veszélyesebb küldetésben kéri Bond segítségét. Az egykori 007-es ezért újra felölti az öltönyt, hogy egy olyan bűnöző nyomába eredjen, aki egy, az egész emberiségre veszélyes technológia birtokában van. Bond-nak ehhez régi ismerősei, esetenként akár egykori ellenségei segítségét is igénybe kell vennie, miközben korábbi kedvese, Madeleine is ismét feltűnik ügynökünk életében. A nő jelenlétével az ügy személyessé válik Bond számára, aki kész mindenkin átgázolni, hogy megmentse élete szerelmét, és annak gyermekét.

 

Z világháború - SuperTV2, szeptember 3. vasárnap, 22.55h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

Tekken - Moziverzum, szeptember 3. vasárnap, 23h

A harmadik világháború elpusztította a civilizációt. Az országok szétestek, a hatalom multicégek kezében van. Közülük is kiemelkedik a Tekken, amely a brutális gladiátorviadalokat szervezi és pénzeli. A Vasököl viadalokon nagy pénzért és elismerésért folyik a halálig tartó küzdelem. Tekken City külvárosában felbukkan egy ifjú utcai harcos. Jin is benevez a viadalra, ám őt nem érdekli a pénz, az édesanyja halálát akarja megbosszulni. Csak úgy férkőzhet a gyilkos, a Tekken ura közelébe, ha megnyeri a versenyt.

 

Kettős játék - Cool, szeptember 3. vasárnap, 23.15h

A két exügynök, a CIA-s Claire Stenwick (Julia Roberts) és az angol titkosszolgálat ügynöke, Ray Koval (Clive Owen) egyszer már összetűzésbe keveredtek egymással egy dubai bevetésen. Öt évvel később rivális multicégek alkalmazottaiként találkoznak újra, és hamar felismerik a nagy lehetőséget. Ha kirobbantják a háborút a két cég között, azzal ők nagyon is jól járnak. Ehhez azonban meg kellene bízniuk egymásban, ami rendkívül nehéz, ha nem lehetetlen.