Kedvenc Sherlockunk Holmes kitalálójának távoli rokona

Benedict Cumberbatch-nek és Sir Arthur Conan Doyle-nek ugyanaz a XIV. századi angol herceg az őse.

A hétvége legérdekesebb híre volt, így mi sem titkolhatjuk tovább: kiderült, hogy Sherlock Holmes, azaz Benedict Cumberbatch a híres ponyvaírónak, Sherlock Holmes atyjának, Sir Arthur Conan Doyle-nak az egyik távoli rokona.

Forrás: BBC

A családfakutatással foglalkozó Ancestry.com adatai szerint ugyanis a popkultúra két ismert angol nagyágyújának volt egy közös őse a XIV. században: az 1399-ben elhunyt John of Gaunt, Lancaster negyedik hercege, III. Eduárd angol király fia, IV. Henrik apja.

Cumberbatch családfája egyébként nem most először lett népszerű téma a médiában. 2013-ban, a 12 év rabszolgaság című hollywoodi film premierének évében kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy a sztár ősei barbadosi rabszolgakereskedők voltak. Cumberbatch anyja korábban javasolta is a fiának, hogy változtasson nevet, nehogy hátránya származzon belőle, hiszen a családjukat nem igazán kedvelték a Karib-térségben. 2014-ben a Kódjátszma premierje idején is attól volt hangos a sajtó, hogy kiderült: a színész távoli rokona a főszereplő brit zseninek, Alan Turingnak, aki a második világháború idején a matematikus kollégáival sikeresen feltörte a nácik dekódolhatatlannak hitt Enigma-kódrendszerét. (via Independent)