Ne bízzunk a pasikban! - A csajok bosszúja

Szerintem a történetre már senki sem emlékszik, csak arra, ahogy Kate Upton és az ő mellei végigfutnak a tengerparton. Ami csak azért furcsa, mert ezt a filmet nem kanos pasiknak csinálták.

Volt egyszer egy kedves, mérsékelten sikeres amerikai vígjáték, az volt a címe, hogy Elvált nők klubja, a főszereplői Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton voltak, 1996-ban készült, és csak azért emlegetem, mert pár éve elkészült a leporolt, modernizált verziója. És mit értünk azon, hogy modernizált? Hogy leegyszerűsített, fiatalított és legalább egy rapper is van benne, meg egy fürdőruha modell. És miben más a fürdőruha modell egy rendes modelltől? Hát abban, hogy nagyobb a melle, és A csajok bosszúja nagyrészt erre épül.

Adott egy menő üzletember, akiről hamar kiderül, hogy nem csak egy menő és csinos ügyvédnővel kavar, hanem felesége is van, akik egy véletlennek köszönhetően összeismerkednek. És ahelyett, hogy kikaparnák egymás szemét, szövetséget kötnek a férfi ellen, és amikor az is kiderül, hogy az igencsak virulens illetőnek egy további, náluk fiatalabb és bögyösebb szeretője is van, hadat üzennek neki. No, nem nyíltan, hanem suttyomban. Például azzal, hogy női hormonokat csempésznek az italába, amitől nőni kezd a melle, és hashajtót, amitől meg folyton rájön a szapora, de ez még semmiség ahhoz képest, hogy anyagilag is tönkre akarják tenni. Amit meg is érdemel, mert üzleti partnereit is meglopja, ilyen egy vacak ember ez a Nikolaj Coster-Waldau, aki persze csak egy színész, és akinek itt a szokásosnál többet kellett ripacskodnia. Mert a pasikban nem lehet megbízni, üzeni ez a csajos vígjáték.

A már jobb darabokat is készített Nick Cassavetes vígjátéka nem a legfinomabb hunorral operál, ezt készségesen bevallhatjuk, de a főhősnők azért megérdemelnek pár szót. Cameron Diaz született komika, ezt régóta tudjuk, de a filmet Leslie Mann viszi el a hátán. Aki mellesleg Judd Apatow kedves neje, és egy kicsit másfajta, ügyesebb, okosabb és fanyarabb humort képvisel, mint Diaz, és ezt most is bebizonyítja. És ott van persze a kebelcsoda Kate Upton, akinek némi elismerés jár azért, mert hajlandó volt nagyon, de nagyon buta lenni a szerepe kedvéért – persze lehet, hogy nem játssza el, de ne legyünk gonoszak. Neki amúgy is az volt a legfontosabb feladata, hogy végigfusson a strandon a fehér fürdőruhájában.