Nem férfinak való ez a műsor

Liptai Claudia kibeszélő műsora nagyon határozottan csak a női közönséghez szól.

Minek mentem oda? Minek nézem, ha nem tetszik? - tehetné fel bárki a kérdést a címet olvasva. Valahol jogos, hisz korábban, más műsornál már jeleztem, hogy szerencsére a néző kezében van a műanyag távirányítóként manifesztálódott hatalom. A Város vs Vidék című vetélkedő volt az, amiből 16 percet tudtam csak megnézni, mire rájöttem, hogy ez nézhetetlen. A Nő Comment nem ilyen. Ez egy késő esti beszélgetős műsor, ami nem a teljes lakosságot célozza be közönségének, hanem leginkább a nőket. 

 

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A műsor már többször is átalakult. Végeztek rajta apró módosításokat. Ábel Anitát lecserélték Liptai Claudiára, a harsány röhögések, csípős beszólogatások helyére pedig már komolyabb témák is bekúsztak. És most az állandó celeb vendégek mellé félig meddig civilek is beülhettek. Azt érdemes tudni a Nő Commentről, hogy ez egy teljesen offline eseményként indult, aztán egyre gyakrabban és egyre nagyobb közönséget befogadó helyszíneken rendezték meg, végül pedig külön tévés talk show-t csináltak belőle a Spektrumon. De volt belőle tisztán online verzió is. Hosszú évek kellettek ehhez. Ezt azért fontos megjegyezni, mert látszik, hogy van erre igény. Nem csak úgy általában az ilyesmi tartalomra, a női talkshow-ra, hanem konkrétan ERRE, a Nő Commentre. Ezért is érdekelt, hogy mit tud így a második évad elején.

 

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Alapból elmondható, hogy tisztességesen legyártott műsorról van szó, bár néhol érződik, hogy nagyon meg lett vágva. Sajnos a vendégek nem tudnak igazán érvényesülni, hogy csak nettó 48 perc megy le a tévében. Ettől függetlenül az az érzésem támadt, hogy engem ez nem érdekel. A felszínes megítélés után viszont gyorsan magamba néztem, meg úgy kontextusba helyeztem a műsort és magamat is, hogy

egy női fókuszú beszélgetős műsort nézek közel 35 éves férfiként.

És rádöbbentem, hogy nem a feldobott témák miatt nem tudtam élvezni a műsort, hanem azért, mert minden történetnek, minden poénnak, minden problémának csak a nők által elmesélt oldalát láttam. 

 

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Ez egy tök jó, önsegítő kör. A nők ráerősítenek egymás történeteire, megkapják a szükséges visszacsatolást és ennyi. Nem nagyon van ellenvélemény. Anno voltak olyan férfi vendégek, mint Nagy Ervin, Hajós András és még sokan mások, akik erősíthették volna a macsó vonalat, de valójában ők is benne voltak a játékban, kiszolgálták a női nézői igényeket, és csak ráerősítettek a kialakult nő- és férfiábrázolásokra. Összességében tipikus női kommenteket hallhatunk némileg könnyed köntösbe bújtatva, amire szüksége lehet egy rétegnek, hogy érezze, nincs egyedül, nem csak ő küzd ezekkel a gondokkal, gondolatokkal, amelyek egyébként az esetek jelentős részében a pasik és viselt dolgaik körül összpontosulnak.