Péntek este tévéznél? Van itt pár jó film!

Egészen jó filmek lesznek este a tévében, úgyhogy akinek nincs programja estére, nézzen körül bátran a kínálatunkban!

Kelepce - Filmcafe, április 5. péntek, 19.05h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

Tiszta szívvel - Filmcafe, április 5. péntek, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Legenda vagyok - Film+, április 5. péntek, 21h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

Az asztronauta - Paramount Channel, április 5. péntek, 21h

Két asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen.

Mobil - Sony Movie Channel, április 5. péntek, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából - és mindketten veszélyben vannak.

Rideg Világ - SuperTV2, április 5. péntek, 21h

Kristen Stewart (Alkonyat) és Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útja) játssza a főszerepet ebben az elgondolkodtató sci-fiben, amely egy olyan világban játszódik, ahol nincs se bűnözés, se erőszak, az emberekből ugyanis genetikailag kiölték az érzéseket. Ennek ellenére két fiatal, Nia (Stewart) és Silas (Hoult) egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és végül szenvedélyes, tiltott kapcsolatba bonyolódnak. Ahogy a körülöttük élőknek egyre gyanúsabbá válik a viselkedésük, úgy döbbennek rá arra, hogy hamarosan választaniuk kell: vagy visszatérnek külön-külön a biztonságot jelentő élethez, vagy mindent kockára téve megpróbálnak megszökni.

Bosszúállók: Ultron kora - Viasat3, április 5. péntek, 21h

Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Az élet egy csoda - Duna Tv, április 5. péntek, 22.01h

1992. Bosznia. Luka, a Belgrádban élő szerb mérnök egyszer csak fogja operaénekes feleségét, Jadrankát, és tehetséges focista fiát, Milost, és leköltözteti a családot a semmi közepére, egy kis faluba. Az a terve, hogy egy olyan vasútvonalat építsen, amely összeköti Szerbiát Horvátországgal, turistaparadicsommá változtatva így a vidéket. A tájat színesítik a faluban élő vérbő karakterek, akik bármikor készek a mulatozásra, bármely pillanatban kitörhet egy kisebb fajta ünnepség, ivászattal-evészettel. Jadranka pedig, bár porallergiában szenved, bármikor kész operát énekelni. Szinte mindenki vak, és nem érzékeli a közeledő háború szelét. Így amikor az mégis bekopog az ajtajukon, eluralkodik a káosz. Milost behívják a hadseregbe, és szinte azonnal túszul is esik, Jadranka pedig lelép egy magyar zenésszel. A katonák egy muszlim nőt hoznak Lukának, legyen ő a túsza, hogy kicserélhesse majd a fiára. A környezetében egyedül Luka képtelen udvariatlan lenni a tússzal, végül még egymásba is szeretnek, ezzel komplikálva a túszcserét.

Elmentek otthonról - RTLII, április 5. péntek, 22.45h

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait Sonia öntelt apjának luxusszállodájába, Braziliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is - de ilyen barátokkal kinek kell ellenség?
Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne?