Pénteken már délutántól érdemes a tévé elé ülni

A Grand Budapest Hotel már kicsivel a munkaidő vége előtt kezdődik, de a home office csodákra képes!

A vasmacska kölykei - Mozi+, március 20. péntek, 14.45h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

A Grand Budapest Hotel - Paramount Channel, március 20. péntek, 16.45h

Gustave a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása a két világháború között. Az elegáns szállodában átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg, arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok. A főportás összebarátkozik az egyszerű londinerrel, Zero Mustafával, és együtt keverednek bele az évszázad műkincsrablásába. Miközben a világ drámai módon kezd megáltozni körülöttük, a szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz az értékes kép utáni hajszának.

 

Benny és Joon - Paramount Channel, március 20. péntek, 18.50h

Joon bájos és okos lány, ráadásul művészi hajlamokkal is rendelkezik, de kórosan kiegyensúlyozatlan. Benny, a bátyja, akivel kettesben él, a széltől is óvja. Joon mást nem is visel el maga körül, a házvezetőnők hamar menekülőre fogják a dolgot. Egy este együtt kártyáznak Benny haverjaival, és a testvérpár veszít _ vagy nyer? -, mert büntetésként rájuk bízzák Samet, aki felettébb fura figura. Legszívesebben egész nap egy fa tetején gubbaszt, vagy beleveti magát példaképei, Buster Keaton és Charlie Chaplin utánzásába. Joon az első perctől vonzódik hozzá, Benny viszont a falra mászik Sam bohóckodásától.

 

Engedd el! - Film4, március 20. péntek, 20h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca (Nicole Kidman) az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved.

 

Csengetett, Mylord? / Helyben vagyunk - Humor+, március 20. péntek, 20.20h

Az 1920-as évek Angliája. London előkelő negyedében él a megözvegyült Lord Meldrum öccsével, anyósával, két lányával és persze a személyzetttel. A Meldrum házban lakó szakácsnő, inas, komornyik, szobalány élete szorosan összefonódik őlordsága és családja életével; sokszor túlságosan is, mármint ami a fiatal, szemrevaló szobalányokat illeti. Szóval a londoni mindennapok tanúi lehetnek a nézők, de nem akármilyen módon, hanem a jellegzetes angol humor tálalásában.

 

Így jártam anyátokkal / Műemlékek - Comedy Central Family, március 20. péntek, 20.30h

Ahogy a cím is mondja a történet arról szól, hogy Ted Mosby 2030-ban elmeséli gyermekeinek, hogyan ismerkedtek össze a szüleik.A történet kezdetén Ted legjobb barátja, Marshall elárulja, hogy meg akarja kérni barátnője, Lily kezét. Ted ebben a pillanatban döbben rá, hogy többé nem várhatja az igaz szerelmet, lépnie kell. Ebben segít neki barátja, Barney, a hivatásos agglegény, aki folyamatosan kínozza Tedet a nőkről és párkapcsolatokról alkotott megingathatatlan véleményével. Ted hamarosan megismeri Robint, úgy érzi, ez a szerelem első látásra, de a sors valami egészen mást tartogat számára...

 

Alice Tükörországban - Viasat3, március 20. péntek, 21h

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

 

Éjszakai járat - Paramount Channel, március 20. péntek, 21h

Lisa Reisert ki nem állhatja a repülőket, de a Miamiba tartó éjszakai járaton rá váró rettegésnek semmi köze a repüléstől való félelemhez. A felszállás után néhány perccel a Lisa mellett ülő Jackson felfedi utazásának vészjósló okát: részt vesz egy összeesküvésben, melynek célja a belbiztonsági miniszterhelyettes meggyilkolása... és az akció sikerének titka maga Lisa. Ha nem hajlandó együttműködni, megöli az apját egy bérgyilkos, aki csak Jackson hívására vár. A 10 000 méter magasan szálló repülő fogságában Lisa sehová sem menekülhet, és sehonnét sem hívhat segítséget anélkül, hogy ne veszélyeztetné az apját, az utastársait és a saját életét. Ahogy suhannak a mérföldek, Lisa tudja, hogy kifut az időből, és kétségbeesetten kutatja a módját, hogyan húzhatná keresztül könyörtelen fogvatartójának szándékait, és hogyan akadályozhatna meg egy szörnyű gyilkosságot.

 

A kék lagúna - SuperTV2, március 20. péntek, 22.40h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline (Brooke Shields) és Richard (Christopher Atkins) azonban nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására. Paddy (Leo McKern) néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a hajótöröttek életmódjához, s berendezkednek a paradicsomi helyen.

 

Trainspotting - Film Mánia, március 20. péntek, 00.30h

Mark és haverjai képtelenek beilleszkedni a társadalomba, nem mintha a gazdaságilag lepusztulóban lévő Edinburgh-ben sok lehetőségük lenne erre. Csupa vesztes figura, akik parttalanul sodródnak ide-oda. Az egyetlen menekülést a drog kínálja számukra, heroinnal belőve utaznak a képzelet univerzumában. Szárnyalásuknak csak az szab gátat, ha elfogy az anyag. Azért élnek, hogy hozzájussanak a következő adag narkóhoz. A sors azonban még egy utolsó lehetőséget kínál Mark számára.