Ryan Reynolds eluralkodik rajtunk! - Hétvégi tévéajánló

Nem kevesebb mint öt filmmel jelentkezik a mindig vidám színész, aki komikusnak sokáig túl jóképű, jóképűnek pedig túlságosan vicces volt, de mostanra beérett mindkét ágon, és ezért bírjuk igazán.

Buliszerviz (2002)

A National Lampoon nevű harsány humorú magazin által ihletett, még a '70-es évek végén megszületett film franchise részeként született Ryan Reynolds egyik első igazi sikere – pedig ekkor már nagyjából egy évtizede nyomta az ipart, de ő egy kitartó és türelmes pasas, és ez is a sikerének a titka. Meg a humora, ami elég sajátos, és itt pont illett is a sztorihoz, ami egy túlkoros egyetemistáról szól, aki két dologhoz ért igazán, a bulizáshoz és mások szívatásához. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőéves srácok, és az ő lába előtt hevernek (vagy térdelnek) a lányok. Csakhogy egyszer neki is le kell vizsgáznia, és talán a hódításoknak is vége, mivel megjelenik egy helyes újságírónő (Tara Reid) is, csakhogy neki van egy paraszt pasija, akit előbb le kell nyomni – vagy az nyomja le őt!

Nász-ajánlat (2009)

Az alapsztori két okból is vicces: mert viccesnek írták meg, és azért, mert felcserélték a nemzetiségeket. Az amerikai Sandra Bullock játssza azt az erőszakos kanadai menedzserasszonyt, akinek lejár a munkavállalási engedélye, ezért kénytelen egy amerikai férjet szerezni, és a büszke kanadai Ryan Reynolds lesz jobb híján ez az amerikai férj. Azért jobb híján, mert ő Bullock beosztottja, aki évek óta szívatta agyba-főbe, és most sem mondhat nemet – de amint igent mond, ő kerül nyeregbe. És minden szívatást, megaláztatást kamatostól ad vissza. Persze, tudjuk, hogy egy romantikus vígjátékot látunk, és a végén összejönnek majd, de itt akkor is a szívatós rész a legjobb.

X-Men kezdetek: Farkas (2009)

Igen, itt ismertük meg Wade Wilsont, a nagypofájú zsoldost, avagy Deadpoolt. Persze még máshogy, ráadásul mellékszereplőként, és még ráadásabbul negatív szereplőként, aki először a két egymással is marakodó igazi főhős, Logan (Hugh Jackman), és féltestvére, a szintén mutáns, de fékezhetetlenül kegyetlen Victor (Liev Schreiber) fegyvertársa egy titkos katonai programban – majd ellenfelükké válik. Reynolds itt szeretett bele a kétarcú – jóképű és bazi ronda, mutáns - karakterbe, itt fedezte fel a benne rejlő lehetőségeket, majd hamarosan elkezdett lobbizni egy saját Deadpool filmért, és a többi már (film)történelem!

Testcsere (2011)

Azt tudjuk, hogy Ryan Reynolds mindig nagypofájú, jópofa, vagány és lezser faszikat játszik, míg Jason Bateman gyakorlatilag minden szerepe szimpatikus átlagember. De mi van, ha ez így is van, de közben mégsem? Mi van, ha Reynolds és Bateman a szokásos énjüket is hozzák – és közben egymásét is? Mert ez történik itt, egy tök valószínűtlen fordulatnak köszönhetően, amikor is ugyanis testet cserélnek egy varázskútba hugyozva, és a jól kereső, ám túlhajszolt ügyvéd, férj és háromgyermekes apa lesz hirtelen a léhűtő, nőhabzsoló agglegény! És bár a fordulat gagyi, a film nagyon szórakoztató, főleg, ha hozzáadjuk kettejük szívének választottjait, Olivia Wilde-ot és Leslie Mannt.

Élet (2017)

Amikor 2017 elején ez a film szép halkan beosont a hazai mozikba, épp egy másik sci-fire vártunk, a végül jókora csalódást okozó Alien: Covenantot. Az Élet viszont nem okozott csalódást, hozta azt, amit bevállalt, az „eredeti” A nyolcadik utas: a Halál utánérzést. Nagyjából másfél óra - és a történetben is alig néhány nap - alatt egy idegen életforma feléled, fejlődik, tanul, hadat üzen és hódít egy űrhajón, a legénység pedig egyre fogy. Eközben minden karakter a számára gyorsan, de ügyesen felvázolt egyéniségjegyek alapján reagálja le a helyzetet. Ryan Reynolds, mint a hajó technikusa természetesen vagánykodik a legrosszabb helyzetben is, Jake Gyllenhaal aggodalmas, mert ő már megjárta a Közel-Kelet háborús zónáját, Ariyon Bakare az állomás tudósaként messzebbre lát, míg a biztonságért felelős Rebecca Ferguson praktikusan gondolkodik.