Tényleg igaz a hír: jön a True Detective 3. évada!

Matthew McConaughey helyett Mahershala Ali fog Arkansasban nyomozni a misztikus gyilkosságok ügyében.

Most már hivatalos, ami korábban csak a filmes és tévés oldalakon keringő pletyka volt: az HBO tényleg berendelte a 3. évadot a True Detective-ből – írja a Hollywood Reporter. A nálunk A törvény nevében címen futó sorozat új évadát végül egyedül írja meg a korábbi évadok sztárforgatókönyvírója, Nic Pizzolatto, aki emellett az új évad showrunnere és rendezője lesz.

A korábban emlegetett társforgatókönyvíróról, David Milch-ről kiderült, hogy csak az új évad 4. epizódjába segített be, a társrendező pedig a korábban többnyire operatőri és speciális effektes feladatokat ellátó Jeremy Saulnier lesz.

Mahershala Ali Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részben

 

Az viszont már szinte biztos, hogy a 3. évadban nem Matthew McConaughey és Woody Harrelson hajkurásszák majd a bűnözőket. Az új nyomozó a Kártyavárból, a Luke Cage-ből és Az éhezők viadala-filmekből ismerős, Oscar-díjas Mahershala Ali lesz, aki Arkansasban próbál felgöngyölíteni egy misztikus gyilkossági ügyet. A 3. évad előreláthatólag már 2018-ban adásba fog kerülni, hogy ne ütközzön a premier Trónok harca 2019-re beígért 8. évadával.