ValóVilág12: Összeszedtük az elmúlt hét legcinkebb pillanatait

Bálnag*ci, sírás-rívás és villa líra – ez volt egy hét a ValóVilágban.

Érdekes figyelni a RTL, sőt az RTL+ streamfelület valóságshow-jának legújabb szezonját, ami talán most kevésbé türhő, mint az előzőek: ezek a fiatalok főznek, beszélgetnek és feltakarítanak maguk után, nem utolsó sorban pedig alapvetően figyelnek egymásra, ami kifejezetten nagy erény. Persze így sem telik el nap kínos esemény nélkül: összeszedtük a hét legvállalhatatlanabb pillanatait.

 

Találós kérdés bálnag*civel

Forrás: RTL

 

Mi is szeretjük a találós kérdéseket, a logikai feladványokat, a beugratós talányokat, és meglepő módon, a ValóVilág legújabb szezonjában is kaptunk egyet, természetesen amolyan VV-stílusban. A feladvány Kikiditől érkezett, aki Renivel osztotta meg az ökológiai kérdést:

Van ugye az óceán. Az óceánok és a tengerek. Ezekben a nagy-nagy óceánokban és tengerekben van 10 millió bálna – tételezzük fel, nagyjából. De legyenek könnyebbek a számok: ezer bálna van az összes tengerben és óceánban. Na most, ha ez az ezer bálna egyszerre elélvez, nagyjából olyan 10 ezer liter spermiumot engednek bele az óceánokba és tengerekbe. Mindezek után a kérdés: Mennyivel fog emelkedni a vízszint, hogyha az összes bálna egyszerre élvez el?

Mielőtt elárulnánk a választ, hagyunk egy kis gondolkodási időt, és közben felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a találós kérdésben nem volt egyetlen „amúgy” és „hallod” sem. No de, lássuk a megfejtést Kikiditől:

Nem fog emelkedni, azért nem fog emelkedni, mivel hogy az a g*ci benne van már a vízben. Csak azért mert kikerül a bálnából, attól még ugyanúgy a vízben van benne.

És, miként a Cumberbatch-féle Sherlock sorozat óta tudjuk: az ész az új szexi, a közben hallgatózó Dorka teljesen el van olvadva a g*cis feladványtól: „Te honnan tudsz ilyen találós kérdéseket?” – teszi fel a kérdést, s mint kiderül, Kikidi agyát az édesapja pallérozza.

 

Már nem cringe a zokogás

Forrás: RTL

 

De nem csak találós kérdéssel lehet felhívni a figyelmet, az elmúlt hét a könnyeké volt, illetve az artikulálatlan zokogásé. A fiúk egymás után borultak ki, de elsősorban örömükben bőgtek. Mindegy is, a lényeg, hogy voltak nagy összeborulások, lelkizések, és tényleg üdvözlendő, hogy a fiúk is ki merik mutatni az érzéseiket – ám végül nagyon túltolták a dolgot.

Amikor Valen pakkot kap, mint Nyilas Misi, az tényleg megható, hiszen az anyukája, aki, mint kiderül, taxizik, mégis vadonás új ruhákat vett neki, és azokat küldte be a villába. Csakhogy ekkor annyira eltörik a mécses, hogy a többiek is becsatlakoznak, és végül

együtt bömböl a luxusbörtön hímkompániája.

Ezt Valennek még sikerül megfejelnie azzal, hogy képtelen kijönni a tripből, és már mindenen sírni kezd, vagyis nem tudom, mi ez, amikor valakinek eltorzul az arca, óbégat, de könny egy szál se csordul.

 

Töketlen kanok

Forrás: RTL

 

Maradjunk még a pasiknál, mert az valami elképesztő, hogy mekkora önismereti szakadék húzódik egyesek bemutatkozó videója és tényleges jelleme között. Szerencsétlen munkanélküli srácot, ezt a Dzsigerit mindenki tutujgatja odabent, mert tényleg olyan, mint egy elveszett kisfiú. Ráadásul az első napjai olyanok voltak, mint mikor A remény rabjaiban arra fogadnak, hogy ki borul ki az első éjszaka a kóterben: na, ő az a srác. Ehhez képest, a bemutatkozó videójában még nagyon raj volt, és azzal büszkélkedett, hogy életében nem dolgozott még és nem is fog, minden éjjel bulizik a haverokkal a szülei és a nagyszülei pénzéből, és olyan nincs, hogy ne vinne haza egy csajt – lásd még az Aurora zenekar Tinibálvány című számát: „Idétlen világodban / Hősök a Hupikék Törpikék / Meséld be másnak, hogy minden éjjel / Szeretkezel, kis söpredék.” De Dudu sem az a kefegép, mint ahogy beállította magát: a hiperkínos bemutatkozó videóban székkel szeretkezett, a villában meg olyan jámbor kisbárány, mint amilyennek a hajacskája predesztinálja. Aztán ott van Ádi, aki szintén azzal kérkedett, hogy majd odabent minden csajt a magáévá tesz, aztán jól leszerepelt, hogy senkinek nem emlékezett a nevére – azóta meg kuss van. Az új lakó, Csaszi (értsd: császár) viszont hasonló pikírt attitűddel érkezett, mint amit a videóban adott, nem is tudott mit kezdeni a villában uralkodó baráti hangulattal.

 

Dorka dráma, Dorka irodalom

Forrás: RTL

 

A lányok közül Dorka vitte el a héten a show-t, ugyanis egy ostoba félreértés miatt Valen – aki bár nem jelzett felé ilyet, a lány mégis azt hiszi, hogy a pasija – megorrolt rá, amit Dorka nagyon a szívére vett, és még verset is írt neki:

 

VV Dorka: Sajnálom

Drága Valen! Lehet sokszor naiv vagyok,

mégis te vagy, kiért a szívem dobog.

Lehet, picit elrontottam,

de hitemmel kárpótoltam.

Megmutattattad, milyen vagyok,

és, hogy benned megbízhatok.

Nem tehetek róla, hogy ezt hozom,

de én nagyon próbálkozom.

Sajnálom, tudod, mi vagyunk a csillagok,

de te a Sarkcsillag, aki a legszebben ragyog.

 

A költeményt itt meghallgathatjátok a szerző előadásában.

Sajnos azonban nem jött be a poézis, Valen nem hatódott meg, aminek az lett a következménye, hogy Dorka folyton rajta csüngött, hogy bocsásson meg, vagy ha épp nem, akkor a többi villalakónak panaszkodott. Nem csoda, hogy végül mindenki kiosztotta szerencsétlen lányt, akiben még az is felmerült, hogy feladja a játékot.

 

Szólások és közmondások

A kötőszavakkal támadó verbális terror mellett a Való Világ 12 bővelkedik a rontott közmondásokban, rosszul idézett szólásokban. Zárásként következzen most ebből egy gyűjtemény:

 

Feleslegesen szőrszálat hasogat.

(Dorka)

 

Nem számoltam rá.

(Gina)

A helyes megfejtés, amire a villalakó gondolt a „nem számítottam rá”.

 

Minden mondat előtt engedélyt kellett kérnem, ez azért egy kicsit így leromboló volt.

(Giada)

Minden bizonnyal a lelombozó kifejezést kereste, amiből valamiért leromboló lett. Mint a kiscica és a hadihajó közti különbség abban a régi viccben.

 

A nagy erő néha nagy feladattal jár.

(Valen)

A villa derék bőgőmasinája itt a Pókemberből akart idézni, még el is mesélte a szituációt, hogy Ben bácsi mondja Peternek, csak épp nem ezt, hanem azt, hogy „A nagy erő nagy felelősséggel jár.”