A Freakin’ Disco az A38 Hajón ünnepel!

A Freakin’ Disco fel került a HEMI Music Awards és mentorprogram shortlistjére, vagyis a kilenc döntős zenekar közé. A nagyszerű hírt a zenekar április 25-én az A38 Hajónünnepliegyetlentavaszi,budapesti koncertjével, melyen a brit Henge lesz a vendégük.

A Freakin’ Discot év elején választotta be nemzetközi zsűri a HEMI idei díj - és mentorprogramjának
első körös jelöltjei közé, majd szerdán jelentette be a szervezet, hogy a zenekar a kilenc döntős közé is bekerült. A HEMI a közép-és délkelet-európai zenekarok felkarolását célul kitűző európai program.

Forrás: Freakin’ Disco

A Freakin’ Discon kívül egy-egy cseh, lengyel, észt, román, szlovén, szerb, észak-macedón és görög zenekar került még a legjobbak közé. A döntős zenekarok személyre szabott mentorprogramban vesznek részt és koncert meghívásokat kapnak a programhoz köthető külföldi partnerektől. Ezzel bővülhet a négyes már egyébként is sűrű naptára. A koncertjeik között egyre több külföldi fellépés van,
az idén már biztosan fellépnek a United Islands of Prague, az Athens Music Week, a Liverpool Sound City, a lengyel Wianki, a horvát Bear Stone és az osztrák Alles Gute fesztiválokon.

Forrás: Freakin’ Disco

A HOTS (a magyar zenei exportiroda) által is támogatott zenekar izgatottan várja a külföldi
fellépéseket és az A38 Hajós koncertet, amiről így nyilatkoztak: „Annyi izgalmas dolog történik mostanában a zenekarral, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Egyik héten meghívnak Liverpoolba, a következőn meg Athénba, Prágába, Krakkóba, aztán kiderül, hogy bekerültünk a HEMI döntőjébe. Popzenekarokkal vagyunk egy playlisten, mainstream előadók mellett kapunk támogatást.
Ez mind óriási megtiszteltetés, nagy lehetőség és felelősség is. Ezek mellett továbbra is törekszünk arra, hogy kompromisszumok nélkül alkossunk , kísérletezzünk és maximális igényességgel dolgozzunk a zenekaron." – mondja Csizmás András.

"Persze nem könnyű mindig összeegyeztetni a dolgokat. Családjaink vannak és mindenkinek vannak más projektjei, munkái , de ezek a lehetőségek erőt adnak nekünk. Kell a lendület, hogy újra és újra megtaláljuk magunkat és egymást, zeneileg és emberileg is. Ezen vagyunk 10 éve és ennek az egyik kézzelfogható eredménye a TOTEM című legutóbbi lemezünk és az a sok baromi király koncert, amit a szuper közönségünkkel átélhettünk. Sokszor mondták már nekünk, hogy ezt a zenét külföldön is meg kellene mutatni. Hát most elindulunk! Nagyon várjuk!”– egészíti ki Szabó Sipos Ágoston dobos.

A Freakin’ Discot idehaza legközelebb Szegeden és az A38 Hajón láthatjátok.