Közös dallal jelentkezett Hans Zimmer és Camila Cabello

A filmzeneszerző és a popsztár egy új természetfilmsorozat betétdalát készítette el. A széria narrátora Sir David Attenborough lesz.

Egy elsőre talán szokatlan párosítással az Oscar-díjas Hans Zimmer és napjaink egyik legnépszerűbb popénekesnője, Camila Cabello rögzítette a BBC legújabb dokumentumfilmsorozatának főcímdalát.

A Take Me Back Home című szerzemény a 2011-ben bemutatott Frozen Planet azaz A fagy birodalma című széria folytatásához készült, amelynek narrátoraként ezúttal is az ikonikus Sir David Attenborough-t hallhatjuk majd.

A kollaborációról Cabello a következőket mondta el:

Egy álmom vált valóra azzal, hogy egyesíthettem a bolygónk iránt érzett szenvedélyemet a zenémmel, arról nem is beszélve, hogy eközben egy olyan legendával dolgozhattam együtt, mint Hans Zimmer. A fagy birodalma II. lenyűgöző, Sir David narrációja pedig mélységesen erőteljes, miközben megpróbáljuk megvédeni ezeket a hihetetlen ökoszisztémákat a globális felmelegedéstől. Hálás vagyok, hogy a hangomat adhattam egy ennyire inspiráló sorozathoz.”

A többek közt Az oroszlánkirály, a Gladiátor vagy épp A Karib-tenger kalózai-franchise filmzenéit jegyző Zimmer szintén nyilatkozott az együttműködés kapcsán:

“Rendkívül izgalmas volt megírni és felvenni a Take Me Back Home-ot Camilával, és felfedezni, hogy a zenei tehetsége épp oly erőteljes, mint a hangja. A Bleeding Fingers csapata (filmzeneszerzői alkotóközösség – a szerk.) és én hihetetlenül kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy lehetőséget kaptunk egy olyan úttörő és fontos természettudományi mérföldkő zenéjének elkészítésére, mint A fagy birodalma II.”

A dal augusztus 26-án, pénteken a BBC Radio 1 műsorán debütált, a sorozat első trailerével egyidőben.


A klímaváltozás témáját boncolgató hatrészes széria végső sugárzási dátumát később jelentik be az alkotók.

Címlapkép: Hans Zimmer, 2021; Fotó: Michael Loccisano/Getty Images; Camila Cabello, 2022; Fotó: Joe Maher/Getty Images for Bauer Media