Úristen! Kik ezek a srácok?

A Valmar névre hallgató duó több mint 6 milliós nézettségű slágere jelenleg a legfelkapottabb hazai zeneszám a legnagyobb videómegosztó portálon. De kik is ők valójában és mi a sikerük titka? Íme egy kis összefoglaló a csapat eddigi munkásságáról.

A Valkusz Milán és Marics Peti alkotta Valmar nevű formáció legújabb dalába egyszerűen nem lehet nem belefutni. Elég csak felmenni napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldalára, a TikTokra, vagy bekapcsolni a rádiót, de a szám

a YouTube-on is a #1 legfelkapottabb magyar felvételnek számít a maga több mint 6 milliós

nézettségével.

 
Az Úristen című szerzemény ráadásul erre a nem mindennapi teljesítményre alig több mint 3 hét alatt volt képes, ami magyar viszonylatban egészen elképesztő eredménynek számít.


A Kispestről származó pop/rap csapat tagjai egészen kiskamasz koruk óta ismerik egymást és már több mint 6 éve zenélnek együtt, karrierjüket – mint oly sokan mások - cover videók készítésével kezdték. Első saját daluk a Deák téri gyros tál címet kapta, ami már túllépte a 2.5 milliós megtekintést a legnagyobb videómegosztó portálon.


Ezt egy sor további dal követte, a 2019 nyarán megjelent Suzival Balatonon című számuk például ma már 3.3 millió megtekintésnél jár. Az igazi nagy durranás azonban a Bruno x Spacc hip hop duóval és az X-Faktorban megismert Manuellel közösen elkészített Visz a vérem című szám volt számukra, amit 2020 júliusában dobtak piacra, ami hónapokon belül elérte a 10 milliós nézettséget.


Ezután ismét Manuellel álltak össze az Éget a nap című funky alapú nyári himnuszra, ami szintén megközelíti ezt a mennyiséget.

 

Ezt pedig egy újabb kollaboráció követte, ezúttal az underground hip hop egyik igazi legendájának számító Hősökkel, és a velük elkészített, a 2020-as labdarúgó EB indulójának szánt Magyarok című dalt is több mint 3 millióan látták már a YouTube-on.


A következő mérföldkövet pedig a Nemazalány és Sofi közreműködésével készült Álmatlan esték című szám jelentette, ami jelenleg már túl van a 7 millió megtekintésen is.

 

És hogy mi a huszonéves, jóképű srácok sikerének titka?

A mai fiatalokhoz szóló, őket könnyen megérintő nyelvezet, valamint az egyszerű, fülbemászó dallamok mellett minden bizonnyal az erős közösségi jelenlét,

hiszen Peti és Milán mind a TikTokon, mind az Instagramon őrületes rajongói bázissal rendelkeznek, százezrek követik őket, videóikon esetekben milliós a lájkmennyiség.

Forrás: Valmar / Facebook

 

Marics ráadásul az elmúlt hónapokban egy nagyobb dózisú mainstream figyelemre is szert tett, amikor a Sztárban sztár nyolcadik évadának szereplője, majd végül ezüstérmese lett.


A műsor fináléjával egyidőben látott napvilágot legújabb daluk, az Úristen, amelyhez ráadásul egy igazi élő legendát is megnyertek maguknak egy kisebb közreműködés erejéig, Szikora Róbert személyében.

Az épp ezért minden bizonnyal nem véletlenül az R-Go, a Dolly Roll vagy épp a Hungária aranykorát idéző retro hangulatú számhoz közös videoklipet is készítettek Robival, a kisfilm pedig már a megjelenése napján elérte a félmilliós megtekintést. A dal azóta is az első helyezett a YouTube legfelkapottabb zeneszámainak listáján, éppen cikkünk megjelenésekor érte el a 6 milliós nézettséget.


A szám emellett a TikTokon is óriásit megy a legkülönbözőbb videók aláfestő zenéjeként, úgyhogy elég valószínű, hogy

a Valmar összehozta az idei nyár slágerét.


Persze, hacsak nem überelik még saját magukat is, hiszen a következő projektjük is meglehetősen nagy dobásnak ígérkezik. Hamarosan érkezik ugyanis az újabb együttműködésük, ezúttal a Wellhello tagjaival, Pezsgőeső címmel.


(Borítókép: Valmar / YouTube)