Világsztárok koncerteznek Budapesten

Az elmúlt másfél évben szinte teljes mértékben kénytelenek voltunk lemondani a külföldi előadók fellépéseiről, szerencsére azonban úgy tűnik, hogy ennek az időszaknak vége, hiszen igazi rocksztár dömping várható Budapesten a következő hónapokban. A korábban bejelentett előadók mellé most megérkeztek a legújabb nevek: Patti Smith még idén, a Måneskin, a Tool és a Scorpions pedig jövőre látogat el hozzánk.

A punk rock keresztanyjaként aposztrofált Patti Smith 2021. október 13-án, szerda este ad koncertet a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A 74 éves amerikai énekes-dalszerző, költőnő és képzőművész, aki a "Horses" című debütáló albumával a ’70-es évek New York-i punk színterének egyik legnagyobb hatású figurájává vált, utoljára 2003-ban járt Magyarországon, akkor a Sziget Fesztivál fellépője volt, most pedig a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál vendége lesz.


Az olasz Måneskin nevét az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyerteseként ismerte meg a világ
, és nem túlzás azt állítani, hogy a ’70-es éveket idéző rockbanda berobbanása az év egyik legkellemesebb meglepetésének számít. Ahogy az a hír is, hogy 2022. március 1-én a csapat hazánkat is útba ejti majd európai turnéja keretében, hogy a Barba Negrában is megmutassák, milyen is egy igazi, hamisítatlan, fiatal rock and roll banda napjainkban.


13 év kihagyást követően, 2019-ben új lemezzel jelentkezett a Tool. És most, másfél évtized után a banda visszatér Magyarországra.
A "Fear Inoculum" című anyagot népszerűsítő turnét a pandémia miatt ugyan felfüggesztette a csapat, most azonban újra útra indulnak, a koncertkörút állomásai közt pedig szerencsére a magyar főváros is szerepel. Az alternatív metal amerikai isteneinek fellépésére 2022. május 24-én kerül sor a Budapest Sportarénában.


Ugyanott, nem egész egy héttel később, május 30-án minden idők egyik legismertebb rockzenekara, a német Scorpions áll majd színpadra
, hogy bebizonyítsák, milyen jó döntést hoztak, amikor korábbi bejelentésükkel ellentétben mégsem vonultak vissza a koncertezéstől néhány évvel ezelőtt. Az 1965-ben alakult veterán csapat jövőre ünnepli első nagylemeze megjelenésének 50. évfordulóját, 2022. február 11-én pedig egy vadonatúj stúdióalbumot is piacra dobnak „Rock Believer” címmel. A májusi koncerten a friss korong dalai mellett természetesen olyan klasszikusok is biztosan felcsendülnek majd, mint a "Rock You Like a Hurricane", a "Still Loving You", a "Big City Nights", a "Wind of Change" vagy a "Send Me an Angel".