Egyéb

Bob Fosse: Mindhalálig zene/All that Jazz (’123) 1979

Eötvös10 Művelődési Ház
2024. április 28. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Eötvös10 Művelődési Ház
1067 Budapest, VI. kerület, Eötvös utca 10.

Filmvetítés a tánc világnapja alkalmából 

Vallomás vagy irónia? Önéletrajz vagy fikció? A show-biz leleplezése vagy felmagasztalása? Önfeltárás vagy önfelmentés? Aki eddig nem volt biztos a válaszban, most sok-sok év szünet után a Tánc világnapja alkalmából ismét megnézheti Bob Fosse legendás All That Jazz (Mindhalálig zene) című lenyűgöző, szellemes, meghökkentő és varázslatos táncjelenetekben tobzódó alkotását, amelyről a film 1979-es bemutatója után még a hollywoodi filmipartól igazán távol álló Stanley Kubrick is azt állította, ilyen jó filmet még soha nem látott!


A vetítés előtt rövid, képekkel illusztrált felvezető előadást tart Fuchs Lívia tánctörténész, a Tánc-film-klubunk vezetője a korszakról és a kibírhatatlan, de zseniális koreográfusról.


A tánc világnapját 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták. Célja a tánc népszerűsítése, és a kormányok ösztönzése, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben.