Egyéb

Testről és lélekről

Uránia Nemzeti Filmszínház
2024. április 23. (kedd) 19:30

Helyszín:

Uránia Nemzeti Filmszínház
1088 Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 21.

Az Uránia idén tavasszal filmzenei kalandozásra hívja nézőit. A február végén induló és április végéig, a Magyar Film Napjáig tartó programban a vetítések mellett közönségtalálkozók és élő zenei programok hívják fel a figyelmet a filmek láthatatlan, de nagyon is fontos hangi-zenei dimenziójára.

A sorozat következő vetítése Enyedi Ildikó berlini Arany Medve-díjas filmje, a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL lesz Borbély Alexandra, Morcsányi Géza főszereplésével.
Részletek, jegyek: https://urania-nf.hu/film-zene/film-zene-testrol-es-lelekrol

A FILMRŐL
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

A film adatlapja