Fesztivál

STEREO10 Fesztivál - Egy új fejezet

STEREO Művház
Trafó
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház
2023. május 01. (hétfő) 19:00 - 2023. május 17. (szerda) 23:00

Helyszín:

STEREO Művház
1082 Budapest, Illés u. 36.
Trafó
1094 Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.

A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szerveznek május 1. és 17. között.
A programok közt találtok majd performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.


A fesztiválon találkozhattok a STEREO10 pályázat nyertes programjaival; továbbá STEREOFF szekciót nyitnak, amelyben STEREO-s művészek saját munkáit mutatják be; valamint a STEREO AKT új bemutatója és legsikeresebb előadásai is helyet kapnak a programban.


Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munkák. Többek közt olyan jelenségekre reflektálunk kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság; a roma esélyegyenlőség; női jogok; lakhatási válság, és fenntarthatóság, de mindenekelőtt a vibráló és sokszínű 8. kerület!


A fesztivál központja a márciusban megnyílt STEREO Művház (Illés utca 36.), amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programok azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.