Kiállítás

Tovább a lenini úton? - Kiállítás Dr. Udvardy Csaba parafrázisaiból

Amikor Galéria
2024. április 11. (csütörtök) 18:00 - 2024. május 04. (szombat) 18:00

Helyszín:

Amikor Galéria
1137 Budapest, Pozsonyi út 6

A nagy sikerű Percz János életmű kiállítás után egy újabb izgalmas művészeti kuriózumot mutat be az Amikor galéria a nemrégiben megnyitott kiállítótermében.


Dr. Udvardy Csaba sebészorvos munkái (speciálisan újragondolt Lenin szobrok) egy teljesen szürreális világ kapuit nyitják meg a szemlélők előtt. Egy mára már letűnt történelmi kor legnagyobb ikonjának relikviáit használja fel, alakítja, értelmezi át a saját gondolatai mentén, úgy, hogy a végeredmény tekintetében mégis van valami markáns plusz mondanivalója az elkészült műveknek.


A kiállítást megnyitja Fertőszögi Péter művészettörténész, a BÁV művészeti igazgatója, mint kurátor. A megnyitóra készülünk egy rendhagyó meglepetéssel! Reményeink szerint nagyon szellemes, izgalmas, formabontó tárlat lesz!


A TV2 Kincsvadászok című produkciójának egyik epizódja folyományaként kerül sor a kiállítás megrendezésére. A műsorban végül Fejes Tamás vásárolta meg Dr. Udvardy Csaba által a műsorba bevitt Darth Maul – Lenin, az Erő sötét oldala című szobrot, (ami szintén szerepelni fog a kiállításon), de Molnár Viktornak, galériánk tulajdonosának annyira megtetszett, hogy még a helyszínen felajánlotta, hogy galériájában a közeljövőben egyéni kiállítást rendez az alkotónak.


 

Hozzászólások