Koncert

ALERANT Jazz Est: Gereben Zita

Gereben Zita előadó
Budapest Jazz Club
2024. április 02. (kedd) 20:00
Ár: 3400 Ft, kedvezményes: 3000 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Gereben Zita a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő énekes-dalszerzője.
Saját zenekarát 2009-ben alapította, akikkel eddig három sikeres nagylemezt
jelentettek meg, saját szerzeményekkel. Az első, "színtiszta"jazzlemezüket követően (Ready for the sun), megjelent második “Our Places” című album populárisabb  hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik, "Az én fesztiválom" albumon pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot.


Az eklektikus műsorban a dalok az R'n'B, a pop, a blues, és természetesen a jazz stílusjegyeit is hordozzák. A sokszínű énekesnő zenei pályája során számos hazai
formációval dolgozott együtt, tagja volt az Emil.RuleZ! zenekarnak, a Gringo
Sztárnak, valamint a Modern Art Orchestra, a Transform Quintet, a Random Trip, és a Nagy János Trioban is közreműködött. Mindezek mellett kirándulásokat tett a mozifilmek világába is, olyan betétdalokkal és kisebb szerepekkel, mint pl.a Boldog Születésnapot, Magyar Vándor, Majdnem Szűz.

A Gereben Zita zenekar a hazai zenei élet elismert és tehetséges muzsikusaiból áll. A rendkívűl összeszokott csapat bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz, egyedi hangzást adva, játékukban az improvizáció és a zenei szabadság egyaránt megjelenik. Az énekesnő koncertjein egy olyan utazásra invitálja közönségét, melyet zenekarával együtt elsöprő lendülettel varázsolnak egy nagyszerűen szórakoztató közös élménnyé.

Gereben Zita – ének, Tury Krisztián – gitár, Horváth „Tojás” Gábor – zongora, Bartók Vince – basszusgitár, Gálfi Attila – dob