Koncert

Djabe & Steve Hackett: Carpet Crawlers

Djabe előadó
MOM Kulturális Központ - MOMKult
2024. augusztus 08. (csütörtök) 20:00
Ár: 9900, 12900, 13900, 15900 Ft

Helyszín:

MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta Steve számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt hat évben elkészült nyolc közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott e nem mindennapi formáció számára.

A nyolcadik album 2024 tavaszán jelenik meg, „Djabe & Steve Hackett – When The Sound Turns Sweet” címmel Blu-ray, 2CD és 2LP, azaz vinyl formátumokban. A kiadvány legnagyobb slágere a Genesis: Carpet Crawlers című dala már 2023 novemberében napvilágot látott. Beharangozója volt egyben a teljes koncertfelvételnek, melyet 2023. június 20-án rögzítettek a temesvári filharmónia hangversenytermében. Az eddigi lemezek sokezres példányszámban fogytak világszerte és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban, Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.


A Djabe és Steve Hackett augusztus 8-án a MOMKultban folytathatja a korábbi budapesti sikereit, hiszen 2017 után ismét a MOMkultot választotta fővárosi koncertjének helyszínéül. A 2017-es koncert Djabe & Steve Hackett – Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes címen jelent meg.
A műsoron Genesis klasszikusok, közös Djabe & Steve Hackett szerzemények, Steve Hackett dalok és Djabe kompozíciók szerepelnek. A formáció fennállásának 21 évére teljesen összeforrott egységes produkcióban egyesíti a különböző alkotóműhelyekben született zenei darabokat.


Kérjük, fo