Koncert

Loop Doctors

Loop Doctors előadó
Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
2020. november 06. (péntek) 20:30
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
2011 Budakalász, Szentendrei út 9.

Ez a program egyszersmind a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó kísérőprogramja.


A Loop Doctors minden tekintetben különleges: lüktető, tempós, ún. "crossover" (stílusok közötti) zenéjüket az elektronikus jazz, drum'n'bass, jungle, hiphop stíluselemek ötvözete jellemzi. Korszerű hangzásviláguk virtuóz játékkal párosul. A Loop Doctors hazánkban és külföldön is hangos sikereket könyvelhetett el. Ismerkedjünk meg ezzel az ízig-vérig nagyvárosi zenével, ami eszünkbe juttatja az autópályákon hömpölygő autókígyókat, a világvárosok éjszakai életét, a tülekedő kavalkádot, a sebességet! A duó Budakalászon a kiváló Varga Gergely szaxofonossal kiegészülve, trió formációban lép fel. Korábban többek között Szentpáli Roland, Gary Willis, Eric Marienthal és Brandon Fields is vendégszerepelt az együttesben.
A Loop Doctors alapvetően kéttagú formáció: Romhányi Áron billentyűs hangszereken, Szendőfi Péter dobokon játszik. Előbbi felel az effektekért is, melyek gazdagítják és még változatosabbá teszik a hangzást.
ROMHÁNYI ÁRON Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző, hangszerelő. Romhányi széles speltrumon mozgó zenész: a popzene rajongói a United együttes tagjaként ismerhetik, a jazzrajongók a Loop Doctors a Romhányi Áron Trióból és a Fusio Groupból, és emellett kortár komolyzenei darabok zeneszerzője és előadója is. Számos pop és jazz lemez zenei producere, illetve nagy koncert zenei vezetője, így például a Megasztárnak, a DTK Shownak, az Összefogás nagykoncertnek (Aréna) és a Cserháti emlékkoncertnek (Aréna). (Forrás: Wikipédia)
SZENDŐFI PÉTER Kétszeres Arany Dobverő, Fonogram, Artisjus és Emerton díjas, egyike a legfoglalkoztatottabb hazai dobosoknak. Kurzusokat tart, számos lemezen, fesztiválokon és koncerteken szerepel. Játszott többek között Bob Quaranta, Eddie Bobe, Gumbi Ortiz, Lincoln Goines, Kip Reed, Al Di Meola, James Morrison, Gary Willis, Jojo Mayer, Brandon Fields, Allen Vizutti, Dave Friedman, Pat Appleton partnereként. (Forrás: muzsikus.hu)
Varga Gergely a fiatal zenészgeneráció kiváló szaxofonistája, aki egyebek mellett a Varga-Morvai quartet, a Rafael Mario Quartet, a Tálas Áron Quintet és a Ninagram tagjaként is bizonyította tehetségét.