Koncert

Swamp Creatures, Grand Sun (PT) // A38 Hajó

A38 Hajó
2024. január 12. (péntek) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A Swamp Creatures zenéje igazi mocsárrock: egy pszichedelikus süppedéssel megidézi a kraut és desert rock klasszikus motívumait, miközben népzenei és elektronikus zenei elemekkel kíséri a lápban merítkezést. Számaik többsége egy alternatív univerzum mocsarában játszódik, az alászálló történeteket pedig a szövegek és grafikák fülledt egyvelege meséli el az interdimenzionális szubjektumnak.
Az együttes két kislemeze után - Insights (2018) és Sequence (2021) - első nagylemezük 2023 áprilisában jelent meg Lidércfényes címmel, Weil András produceri közreműködésével. A zenekar fennállása óta aktívan koncertezik és számos fővárosi helyszínt és vidéki várost megjárt - játszottak többek között a Kuplung, Dürer Kert, Toldi, A38 színpadán. A klubkoncerteken kívül jellemzően kisebb fesztiválok állandó fellépői, az elmúlt években a Fekete Zaj és Kolorádó fesztiválon, illetve a Művészetek Völgyében is a mocsárba csábítottak.
Az alapítás évében (2017) a Keret blog tehetségkutatóján, a Kikeltetőn a döntőig jutottak, majd az NKA Hangfoglaló Induló előadói programján vettek részt. Játszottak előzenekarként a Vágtázó Halottkémek jubileumi születésnapi koncertjén, és többek között DLRM és a Third Planet lemezbemutatóin.

Grand Sun
Az európai nyugati parton lezajlott hatalmas kreatív robbanás következményeként 2016-ban Lisszabonban megjelent a Grand Sun, amely az indie rock projektek új hullámának olvasztótégelye egyrészt a nemzetközi kortárs produkcióval összhangban, másrészt saját portugál gyökereihez kötődik. Ez a művészi szinergia vezette a bandát az „Apolo” (Single, Xita Records, 2016) és a The Plastic People of the Universe (EP, Aunt Sally Records, 2018) debütálásához – olyan pszichedelikus poplemezekkel, amelyek az együttes első hatásait tükrözik.