Koncert

Szebényi Dániel – harminchárom

Borlai Gergő előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2024. május 17. (péntek) 19:30
Ár: 4900 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Km.: Szebényi Dániel (zongora, ének), Usztics Dániel (basszusgitár), Borlai Gergő (dob), Födő Sándor (ütőhangszerek), Szabolcsi Bence ‘Fészek’, Gotthard Mihály(gitár), 
Vendég: Hegedűs Bori (ének)


A díjakkal elhalmozott Szebényi Dániel billentyűs-énekes sűrű évet tudhat maga mögött. A godfater. zenekar tagjaként Tátrai Tiborral, Borlai Gergővel, Kéri Samuval és Mike Gottharddal megalkották a második lemezüket, amit hamarosan rögzítenek is. A Dal 2023 műsorában Vigasztaló című dalával az első négyig menetelt. Presser Gábor oldalán pedig teltházas koncerteken állt színpadon. Megannyi közreműködés mellett (Kowalsky meg a Vega és Bikini Aréna koncertek, Dalfutár, Random Trip, Ivan & The Parazol, The Hellfreaks) Gary Willis, a legendás Tribal Tech basszusgitárosának új szólólemezének felvételezéseiben is részt vett Barcelonában.


Május 17-én a Magyar Zene Házában egy igazán különleges zenei játszóteret hoznak létre az általa életre hívott kollektívával. A rock és a blues érintésével eljutnak a zongora köré épülő lírákig, és jó pár tétel megszólal Dani hamarosan megjelenő, a fúziós jazz-rock, progresszív rock és kortárs zene határán mozgó instrumentális anyagáról is, amelyen többek között olyan vendégek szerepelnek, mint a fentebb említett Gary Willis, Borlai Gergő, Hadrien Feraud, Anton Davidyants, Papesch Péter, Lukács Peta, Mike Gotthard és Gudics Martin. A koncert előtt Csepelyi Adrienn beszélget röviden Szebényi Dániellel.