Koncert

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Budapest Jazz Club
2024. május 07. (kedd) 20:00
Ár: 8900 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Km.: Oz Noy (gitár), Brian Charette (orgona), Anton Fig (dob)


Az izraeli születésű gitárfenomén pályája során olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Chick Corea, Dave Weckl, Dennis Jambers és Jimmy Haslip, csak néhányat kiragadva a legismertebb zenészek közül. Utóbbi két virtuóz zenésszel készítette el Triple Play című lemezét, mely a rajongók és a kritikusok körében is pozitív fogadtatásban részesült.

A jazz, funk, rock és blues stílusjegyeket is játékában egyesítő gitáros 1996-ban költözött New York-ba, ahol hamar a fúziós jazz nagyságai mellett találta magát. Első lemezét 2003-ban jelentette meg, mellyel valósággal berobbant az amerikai jazz legjobbjai közé. A zeneszerzőként is termékeny művész 2016-ban már nyolcadik lemezét jelentette meg olyan vendégművészek közreműködésével, mint John Medeski és Chris Potter.
Oz Noy intenzíven turnézik, koncertezik és sorra jelenteti meg lemezeit, ám mindeközben rendszeresen tanít és tart mesterkurzusokat New Yorkban és Los Angelesben egyaránt.

Május 7-i koncertjére a gitárfenomén két kiemelkedő zenésztársával érkezik. Brian Charette orgonán olyan művészeket kísért az elmúlt évtizedekben, mint Joni Mitchell, Chaka Khan, míg az '52-es születésű, kifogyhatatlan energiájú, rockban és fúziós jazzben egyaránt otthonosan mozgó dobos, Anton Fig utánozhatatlanul “dögös” alapokat szolgáltat az izgalmas kompozícióknak.