loma06 2012 máj. 28. - 18:50:12
(1126/1166)
Amit az egyes országokból bejelentkezõ emberkék mondtak, azok az adott ország nézõinek szavazatait jelentette. Tehát mi is megszavaztuk a svéd csajt. Mondjuk ez fura, de én még nem találkoztam olyan magyarral, aki a svédekre szavazott volna. Hogy van ez? Amúgy a svéd szám is egy elég durva koppintás, ha megtalálom a mintát, belinkelem.
Bob19 2012 máj. 28. - 18:38:03
(1125/1166)
Bruhahahaha!

Csúfosan leégett a Compact Disco és Csiszár Jenõ is!!! Még, hogy a Svédeket csak a Compact Disco fogja tudni megszorongatni. Hahahahaha. És a hülye Csiszár ezeket juttatta tovább. Mondhatnám azt is, hogy én megmondtam, hogy ez egy nagy über gagyi szám amit elõadtak. Az elõzõeknek meg válaszolva, nem az volt a bajom velük, hogy nyálas a szám, hanem hogy nem illik a bõrszerkóhoz meg az ugráláshoz egy ilyen nyálas szám.
Úgy adta elõ mintha egy kemény rock szám lenne.

De mit várunk egy olyan együttestõl akik úgy viselkednek egy ilyen fesztiválon, külföldön mint a hülye gyerekek akik még soha nem láttak kamerát? Most például arra gondolok mikor a döntõ szünetében oda pofátlankodott az egyik tag a magyar zászlót lengetni mikor a mûsorvezetõ a nagymamákkal beszélgetett. Felháborító! És ezek után még csodálkoznak, hogy a béka segge alatt sem voltak ilyen viselkedéssel? Tipikus hülye magyarok. Gondolom az ilyenek miatt nem szoktak minket meginterjúvolni, mert már annyira tudják a magyarokról, hogy seholsem tudnak viselkedni. Egyébként a CD helyezésének örülök (erre számított), viszont az elsõ helyezettnek nem! Mondja már meg valaki, hogy mi volt abban a számban annyira jó amit a svéd sámán nõ elõadott?? Vagy csak a hülye tánca tetszett mindenkinek? Vagy azért szavazott rá a legtöbb ország, mert a fogadóirodák õket tartották a legesélyesebbeknek és nem tudtak dönteni (nem volt saját véleményük) ezért inkább õk is rájuk szavaztak? Akkor már inkább Szerbia lett volna az elsõ, a fickónak legalább jó hangja volt. Megint csalódtam az elsõ helyezettben.:(

De lenne egy kérdésem amit tavaly sem értettem és most sem. A közönség szavazat hol számított egyáltalán? Én csak azt vettem észre, hogy csak az országok szavazata alapján dõlt el az eredmény. Vagy amit pl. Novodomszky mondott az M.o. szavazatainak az összesítése lett volna?
keane01 2012 máj. 28. - 16:48:05
(1124/1166)
Nekem nem volt bajom azzal, hogy a Compact Disco képviselte hazánkat. A Dal c. mûsorban feltûnt produkciókat elnézve ez volt a legjobb választás. Bár nekem eddig Wolf Kati dala volt az eddig legjobb és legerõsebb dal, amit valaha kiküldtünk.
A nyertes dalt illetõen: jónak jó volt, de annyira nem vitt magával. Nekem pl. a szerb dal sokkal jobban tetszett, és a franciák is jók voltak.
Idén mi nem kaptunk pontot a finnektõl, amit meg is érdemeltünk a tavalyi után, ugyanis akkor mi nem adtunk nekik egyetlen pontot sem.
Én jövõre Wolf Katit, vagy a Vastag testvéreket küldeném. De bárki megy ki, minket képvisel, és nagyon fogok neki szurkolni. A helyezésre meg nincs mit adni.
olahmiki1959 2012 máj. 28. - 16:29:02
(1123/1166)
A szimpátia borzasztóan fontos dolog. Ha egyenként végigvesszük a fellépõ zenekarokat és énekeseket, az albán hölgyön kívül, aki beleüvöltötte a világfájdalmát az éterbe, a magyar Compact Disco volt az egyetlen zenekar, amelynek a tagjai fekete ruhában, komoran, sötéten, egyetlen mosoly nélkül adták elõ a dalt, nem voltak szerethetõek, nem voltak szimpatikusak, a daluk pedig abból állt, hogy ugyanazt a zenei motívumot egymás után elõadták vagy ötvenszer, és ennyi.
Nem volt a számban egy középrész, ahol kinyílik, felível a dallam, nem volt egy hangszerszóló, az énekesnõ semmilyen szerepet nem kapott a produkcióban, és még lehetne sorolni a hibákat, melléfogásokat. Az énekes az elején észrevehetõen hamis volt, de ezzel nem volt egyedül, engem meglepett, hogy miután elméletileg minden ország a legjobb elõadóit küldte a versenyre, mégis milyen sokan énekeltek bizonytalanul.
Ha már az volt a mi produkciónk lényege, hogy hallgassunk a szívünkre, akkor optimizmust, mosolyt, valami pozitív kisugárzást vártam volna az elõadástól.
Persze, ez csak egy része lehet annak a magyarázatnak, amellyel megpróbáljuk megfejteni ennek az elképesztõ lebõgésnek az okait.
A rosszul megválasztott zenekar, a sablonos, felejthetõ dal mellett a földrajzi elhelyezkedés, a szomszédokkal való viszony, a kelet-európai, volt szocialista országok kiszámíthatóan egymásra való szavazása mind-mind szerepet játszik ebben az eredményben.
Nem tudom, hány pofont kell még kapnunk ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy teljesen mindegy, milyen produkciót küldünk ki a fesztiválra, mert nem a zenei értékek, nem a dalok minõsége, és elõadása számít, hanem teljesen más szempontok azok, amelyek meghatározzák a helyezéseket.
Szerintem legközelebb direkt valami blõdli dalt kellene kiküldenünk, félvállról, erõlködés nélkül, könnyedén véve az egészet, ökörködni kellene, extrém figurákkal, mintha paródia lenne a dal, lehet, hogy sokkal többre jutnánk, lehet, hogy vennék a poént.
Ott volt az orosz példa, õk a bábuskákkal gyakorlatilag fityiszt mutattak Európának, és a második helyen végeztek azzal a kedves, de zeneileg értékelhetetlen produkcióval. Ennyi...
A tanulságot mindenki vonja le magának...
loma06 2012 máj. 28. - 14:34:14
(1122/1166)
Pont ez az, szerintem sem szimpatikusak valamiért. Olyan bûnözõ fejük van... Külföldiként én sem valószínû, hogy szavaztam volna rájuk. A hamisságról nem is beszélve, nekem nagyon-nagyon bántotta a fülem. :(
Én Heinz Gábort vagy Fábián Julit küldtem volna, ezerszer jobbak.
tompika74 2012 máj. 28. - 13:56:19
(1121/1166)
Csúfosan lebõgött a Compact Disco. Én nem õket küldtem volna, a magyar felhozatalból nálam csak a 4.-5. helyen voltak. Inkább Caramelt vagy a Julit juttattam volna ki.
A számuk nem volt rossz a többi elõadóhoz képest. Kicsit hamis volt, és ahol nem volt hamis, ott sem úgy szólt, mint a hangilag feltuningolt klipben. Védelmükre legyen mondva, a többi elõadó fele is hamis volt.
Azért ennyire a végére nem vártam õket, a középmezõnyben lett volna a helyük.
Utólag elgondolkodtam, mi lehetett a hiba (az ismert szomszéd-rokon és a fentiekben említetteken kívül), és arra jutottam, hogy nem szimpatikusak nekem a fiúk. A szimpátia az egyik legfontosabb tényezõ az összes énekes versenyben. Ráadásul én még elfogult is vagyok velük szemben. Ha nekem nem szimpatikusak, akkor az idegeneknek egyenesen unszimpatikusak.
Remélem legközelebb több szerencsével járunk.
Semprini 2012 máj. 28. - 12:36:24
(1120/1166)
Egyetértek, sztem is gyenge volt, nálam a legjobb 15-ben sincs benne. Az angol dalt viszont nagyon alulértékelték, mintha csak azt akarták volna jelezni, hogy ez a stílus már nem "trendi". Hát nekem meg az újabbak nem jönnek be, de nagyon... Az íreknek kellett volna utolsó helyen végezni.
loma06 2012 máj. 28. - 10:03:30
(1119/1166)
A svéd dal szerintem igencsak gyenge volt. Az a legfurcsább, hogy még a magyarok is nekik adták a 12 pontot.
3/10
Alasseo 2012 máj. 28. - 09:49:41 3/10 Előzmény Ezüstliliom
(1118/1166)
Nyilván Humperdinck és néhány udmurt nagyi korban kb. egyidõs, nyilván ezért van köztük hasonlóság. A túlkorossággal meg nem lenne semmi baj, ha nyújtanának is valami minõségit, de jelen esetben egyikrõl sem volt szó. Amúgy meg igen, egy idõ után már kicsit gáz 70-80 évesen ilyenben versenyezni, egyszerûen nem oda valók, pláne nem ilyen minõségben.
De hogy a kor hasonlattal mire akartam kilyukadni, látom nem sikerült rájönni.
A norvég minden tekintetben kritikán aluli.
Az a szerencse, hogy nem te döntöd el, hogy másnak mi tetszhet, meg mirõl mondhat véleményt. No comment.
mulao 2012 máj. 28. - 08:01:58
(1117/1166)
Én ezeket a dalokat mondanám kedvenceimnek: Izland, Görögország, Ciprus, Dánia, Szerbia, Törökország, Észtország, Azerbajdzsán, Németország, Franciaország, Málta, Magyarország, Svájc. Ezeket a dalokat pedig igényesnek tartom: Albánia, Belgium, Portugália, Szlovénia, Bosznia, Olaszország, Anglia, Spanyolország és talán még Horvátország. A nyertes dalt nem tudom hova tenni, nekem olyan se nem rossz, se nem igazán tetszõ. A döntõ alatt egyedül Sabina Babayeva énekelt úgy, hogy végig libabörözzem, õ nagy kedvencem lett. Szerintem idén Azerbajdzsán sokkal jobb volt, mint tavaly, pedig tavaly nyertek, nem idén. Az ausztriai poprázást és az orosz nagyikat nem tudom hova rakni, remélem nem gondolták komolyan, hogy bármelyik a kettõ közül megérdemelten nyerhetett volna. Euróvízó-fan vagyok, de évrõl évre csökken a színvonala, ezt sajnálom.
olahmiki1959 2012 máj. 28. - 02:51:08
(1116/1166)
Tisztelt Moderátor! Megköszönném önnek, ha elmondaná néhány szóval, hogy miért törölte a hozzászólásomat, amit azzal kapcsolatban írtam, hogy milyen elképesztõ tévedések és ostobaságok hangzottak el egy német televíziós mûsorban a magyarországi helyzetrõl, és a magyar könnyûzenei válogatásokkal kapcsolatban, az Eurovíziós Dalfesztivál ürügyén. Nagyon érdekes az a gyakorlat, hogy ha valaki a magyar érdekeket védi, akkor azt kimoderálják a fórumról...
d112 2012 máj. 27. - 23:51:27
(1115/1166)
Ez nehéz kérdés de Magyar Rádió, Magyar Televízió ; Duna TV vezetõi közöl Európai Mûsorsugárzók tagjai valószínûleg.
bayswater 2012 máj. 27. - 23:44:46
(1114/1166)
De ki volt a zsüri? Név szerint. Te tudod? Magyarországon.
d112 2012 máj. 27. - 23:43:51
(1113/1166)
A pontozásról meg annyit, hogyha 12 pont a maximum, akkor a telefonos szavazatok 50%-kával számolva az hat pont, tehát csak a fele, na, most természetesen (mint azt többen írják) a zsûrik szakmai döntésük alapján hozták meg a többi pontokat. :)Én nem a telefonos szavazokra gondolok
bayswater 2012 máj. 27. - 23:41:21
(1112/1166)
Oroszország befolyásoló szerepkörben... Pont erre gondol az állampolgár aki szavaz a kanapén ülve, miközben issza a sörét. Hej, ezek az oroszok befolyásoló szerepkörben vannak mostanság, nyomok egyet a nagyikra. Hehe. Vicces vagy!!!!
bayswater 2012 máj. 27. - 23:27:54
(1111/1166)
Add fel. Ennél szebben is tölthetnéd a vasárnap estéd, mint gyõzködj olyanokat, akik képtelenek meglátni a tényeket.
d112 2012 máj. 27. - 23:11:14
(1110/1166)
:D Én már értem, tehát ha valaki a politikai meggyõzõdése miatt nagyon kapaszkodik egy válaszba, még ha az reális és valós tényekre alapul, akkor bármilyen döntõ bizonyítékot elõtárhatunk, vagy elõ vehetünk, az lényegét veszi az elvakult egyoldalú nézete miatt. Ezen felül, az már kínos helyzet, amikor az adott tényekbõl egy-két momentumot megragadva veszünk ki valamit, és úgy kommentáljuk mintha az a teljes választ tükrözte volna.
Engem csak az idegesít fel, hogy egyre több ilyen gondolkodású ember van, akik nem azt nézik, hogy mi a helyes következtetés. Jelen álláspont szerint (bár ezzel nem értek egyet)
Tételezzük fel hogy a Német Zsûri tag, aki ugye pontot adott Magyarországnak biztos nem a politikai szempontokat figyelembe véve pontozott, hanem hogy ki milyen jó volt. Tehát az oroszok jobbak voltak mint mi és sorolhatnám. Itt minden döntés a szakmai nézõpont szögébõl született, mi meg naivak vagyunk, mert, nem tudunk különbséget tenni jó és rossz mûsorszám között.
A pontozásról meg annyit, hogyha 12 pont a maximum, akkor a telefonos szavazatok 50%-kával számolva az hat pont, tehát csak a fele, na, most természetesen (mint azt többen írják) a zsûrik szakmai döntésük alapján hozták meg a többi pontokat. :)
A politikai vonatkozásról röviden:
-Mo.-n szólásszabadság korlátozás igenis van (néz meg egy híradót, vagy rádiókat szüntetnek meg érdekesebbnél érdekesebb okok miatt.)
- Rasszizmus (elemezem) az is van, és egyre nagyobb.
Ui.: Szó se volt arról, hogy a telefonon szavazó emberek döntenének politikai szándékkal. 
Ezüstliliom 2012 máj. 27. - 22:58:10
(1109/1166)
Ne elég a jó énekes. Jó dal is kellene, és az nehezebb ügy.
-csengõzoli-- 2012 máj. 27. - 22:41:58
(1108/1166)
Áh, õ tud énekelni, teljesen esélytelen lenne...
janetoth 2012 máj. 27. - 22:38:42
(1107/1166)
Gyerekek, jövõre Radics Gigi menjen. Intézzük közösen :-)))
Biztos nem a 24-ik lesz. :-)))