dave1 2009 jan. 03. - 18:57:39
(5/65)
Errõl a remekmûrõl csak ömlengeni lehet, sokan meg is tették már elõttem. Köztük persze én is. Most is csak ugyanazt tudom mondani. Aki beleket akar látni, az ne ezt nézze. Ez a film, Hitchcocki feszültséggel (nevekkel is tiszteleg neki: Tommy Doyle (Hátsó ablak), Loomis (Psycho), és persze Jamie Lee kisasszony, Janet Leigh vagyis Marion Crane (Psycho) lánya), lassú, szépen megkomponált jelenetekkel, izgalmas kamerabeállításokkal és hátborzongató zenével éri el azt a hatást, amit nagyon sokan próbáltak utánozni, de eddig még SENKINEK nem sikerült. A feszültségteremtés magasiskoláját láthatjuk a történet egyszerûsége ellenére. Ennek a filmnek ha úgy vesszük rengeteg remakeje készült, hiszen olyan horrorsémákat-alapokat adott, amiket nemhogy a mai egyszer nézhetõs filmek, de még az igazi nagyok Craven (Rémálom az Elm utcában) vagy Cunningham (Péntek 13., melynek hatodik részében, ami talán a sorozat legjobbja tiszteleg is Carpenter elõtt egy nevével azonos utcanévvel :)) is átvettek. Egyszóval magasan a legjobb slasher, de sztem nyugodtan hívhatom filmtörténeti klasszikusnak, talán annyira senki nem fog megkövezni hiszen mûfajteremtõ alkotás. És ebben végre olyan tinik játszottak, akik végre jól játszották a tinit, nem próbálták túljátszani, egyszerûen látszott, hogy adták magukat, így még hitelesebb lett az egész, Curtisrõl nem is beszélve, aki azért elég jó spiné is volt fiatalkorában.Egy tucat folytatás követte, de egyiknek sem sikerült visszadnia Myers sejtelmes alakját, ami egyik védjegye a filmnek. A maszk pedig egyszerû, de mégis iszonyatosan félelmetes. Ebbõl is látszik, hogy nem kell valamit túlspilázni, egyszerû fehér báli arcmaszk, és ezt úgy tudja bemutatni Carpenter, olyan mítoszt tudott köré építeni, hogy az példátlan. (ok, Jason hokimaszkja is hasonlóan hátborzongatóra sikeredett). Mai napig egyik kedvenc filmem, és az is marad.
goodboy 2008 márc. 07. - 16:44:50
(4/65)
Jó kis horror film, Carpnter egyik legjobb filmje, a zenéje amit szintén õ szerzett az valami döbbenetesen jó.
zsozso89 2007 nov. 04. - 19:53:35
(3/65)
adták a tv-ben! néhány évvel ezelõtt sikerült felvennem az m1-rõl, igaz ki voltak vágva belõle a véres részek:S de szerintem ahhoz képest hogy '78-as, jó volt, paráztam is rajta. kíváncsi leszek az újra!
fofo 2007 szept. 09. - 16:12:14
(2/65)
internetrõl láttam a 4.és 5. ik részt nem értem mért nem adfták a tv ben. Az egész sztori arról szól hogy az elsõ részben történtek után tíz évvel késõbb visszatér Michael hogy végezzen unokahugával aki Laurie Strode lánya Jamie Lloyd.
sipka 2007 aug. 21. - 18:00:26
(1/65)
Bár még nem láttam ezt a "nagymúltu" horror alkotást, de mielöbb megszeretném tekinteni, mielött még leadnák a mozikban a remake-jét. Igen, mindenki jól hallotta a "Halloween" címû filmet újra forgatták úgyanazt a történetet elmesélve, csak más szereplõkkel. Bár negatív érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, de ha belegondolok azért születtek már olyan újraforgatott filmek amelyek (színvonalát tekintve) jók voltak. Ilyen például "Az Olasz meló" illetve az "Ocean's Eleven-Dupla vagy semmi" címû filmek. De persze olyanok is voltak, amelyek (SZERINTEM) rosszul sikerültek: "A stepfordi feleségek" illetve a "Psycho". Bár még nem láttam az "eredeti" Halloween címû filmet, de nem hiszem, hogy olyan rossz lenne, ha már remake-t csináltak belöle. (Elõre elmondom, hogy ez az új "Halloween" alkotás nem biztos , hogy remake. De sehol sem olvastam ennek az állításnak az ellenkezõjét (tehát, hogy folytatás lenne). De ha mégis tévednék bocsánatott kérek a félre vezetésért.) Megtaláltam a plakátját is, amit ti is láthattok (persze ha sikerült felrakni :) Bár nem biztos, hogy a hazai mozikban játszani fogják. Sokkal valószínûbb, hogy DVD-n fogják kiadni....