Téma: Holnapolisz

9/10
Vesandab 2016 febr. 26. - 18:18:54 9/10
(66/86)
Elég sok negatív véleményt hallottam, de az elõzetesbõl ítélve azért megnéztem. Szerintem egyáltalán nem lett rossz, bár ez lehet, hogy ez azért van, mert nagyon vártam már, hogy megnézhessem a filmet. Sok mindent átfog, ez jó benne. Nekem személy szerint tetszett.
PlasZeb 2016 febr. 10. - 23:17:15
(65/86)
Huh. A film Clooney borzalmasan megjátszott alakításával kezdõdik (szándékos?), aztán jön Laurie (aki már ügyes, de) nehéz még elvonatkoztatni a bicegõs doki szerepétõl. Majd jön a három fõszereplõ gyerek színészkedése, amelyek jók, de a szerepük túl felnõttes és irreális, és van valami nagyon rózsaszínes-mûanyagos az egészben. Fontos, hogy ez utóbbi a filmbõl ritkán tûnik el. No meg Clooney is mintha csak egy másik film forgatása közben egy szünetben ugrana be (igaz sok-sok) jelenetbe, ezért nem teszi oda magát. (na jó, nem mindig.)
És mégis...
Talán a hanghatások és a képi világ (picit a zene) és a történet miatt valahogy mégsem negatív bennem az egész. Igaz, sok minden a City of Embert idézi, talán kicsit meghintve Men in Blackkel, A.I.vel és Terminatorral :)
A lényeg, hogy van, amikor a humor, valamikor a látvány, valamikor a dráma stb. de mindig van, ami viszi a filmet, miközben az ember tudja, hogy ez azért így csak-csak, hát mondjuk ki túl "Disneyszes". (beleértve a számomra váratlan erõszakos jeleneteket is, ami miatt azért kisebb gyerekeknek nem ajánlanám.)
(kis SPOILER jön!) Tulajdonképpen két dráma van a filmben, egyiknek sincs utótörténete. Az egyiknek jót tesz a nyitva maradottság (környezetvédelem), a másik végére pont kerül, de egy kis emlék vagy más formában maradhatott volna valami segítség arra is, hogy nem csak a környezetet, hanem az ember múltbeli emlékeit és érzéseit is meg kell menteni.
abuka86 2016 jan. 23. - 00:34:16
(64/86)
Most néztem meg a filmet, meg a Pixelt. Nos, az utóbbi film nagyon nem jött be, és tudnék róla finomakat mondani, de néhány dolgot azért elmondok arról. A történet, a poénkodások, a rögtönzések és sok minden érezhetõen erõltetett, mint egy hitel- vagy személyi kölcsön reklám. Ahogy anno reklámozva volt tévében, rádióban, plakátokon, metrón, buszon, villamoson, újságokban, felét nem érte meg, mármint ha "mûvészszemmel" nézem, viszont az tény, hogy szórakoztatásra nagyon hatásos, és ezt a célt el is érték a készítõk. Ez mind az én véleményem, valakinek ez jön be, valakinek kevésbé, valakinek egyáltalán nem. Ez van.
A Holnapolisz-film címe és a trailer-e már kíváncsivá tett, mert elõre sejtettem, hogy valami "mi van, ha" és "minden lehetséges" vagy "semmi sem lehetetlen" filozófálásokat vagy hasonlókat boncolgat a film, persze a filmipar, a szórakoztatóipar, a mûvészet kritériumainak megfelelve. Jó, voltak benne laposabb részek, jelenetek - pl. sok kérdezgetés, ami inkább szõkenõs pampogásnak felelne meg-, meg kicsit sokkolóbb pillanatok - pl. a házban a robotok írtása -, de úgy összeségében nézhetõ, és azért elgondolkodtat néha. NA nekem az ilyen filmek bejönnek, akár sci-fi, akár horror, akár dráma vagy családi vagy mittudomén témájúak, mert néha olyat "ad", amit egy ideig vagy sose felejted el és megmozgat agyilag és lelkileg. Ja, és nem is beszélek a meglepetés erejérõl Pl. A.I., Játsz/ma, Harcosok klubja, Tökéletes trükk, Új Beatman-triológia stb. Szerintem tudtok ti is mondani még jobb filmeket. Szóval a véleményem az, hogy jól sikerült film. Én 16 éves kortól engedném nézni.
Ezt a Holnapolisz-filmet néhányan úgy lefikázzák, hogy az ilyen agyszülötteket kéne szarrá lõni, mint Afganisztánban, vagy megb.szatni egy lóval. A f.szm megáll az ilyen nyomorodott agyú, degenerált lelkû lényektõl. Ezektõl még a tüdõrák is értelmesebb. XO
Komolyan, NEM ÉRTEM, minek irogatnak olyanok, akik az anyjukat mgegb.sszák egy füves cigiért vagy egy piáért. Tényleg, egy aluljárós csöves jobban és normálisabban értékelné a filmeket, függetlenül attól, hogy mit lát.
Pedofilizmus a filmben? MI A FASZRÓL BESZÉLTEK? Az iskolában 9-10-11.-esként már ilyesmi vagy hasonló könyveket kellett olvasnunk - lsd. Árvácska -. Ez egy film, a filmekhez meg intelligensebben és bölcsebben, megértõbben, nyitottabban kéne tekinteni, mint mûvészeti alkotásra. A Sharknado filmek meg mi a büdös rákért olyan befogadhatóbb sok gyökérnek? "Néz má' G.ci, cápák tornádóban, haha..haha.. olyan sz.r, hogy már k.rvajó!"
Akinek a lelkivilága visszafogottan korcsosult, vagy a sok szartól, amit iszik-eszik-szarik-hugyozik, szétmaródott, mint a mészben a hulla, az NE NÉZZEN SEMMIT ÉS NE IS OLVASSON. Na jó, akkor inkább nézzétek meg egymás után 5-ször a Movie43-at és a Brüno-t. Vagy felváltva. :)
Agyf.szt kapok az ilyenektõl. Gratula minden sz.rrágónak. A gyomrotokban legyen rák.Vagy túró. :)
7/10
keysme 2016 jan. 13. - 01:07:01 7/10
(63/86)
Az eleje tök jó, meg érdekes, aztán a végére kicsit átlagos lesz.
kareshu 2015 dec. 31. - 22:19:45
(62/86)
Ennél idegesítõbb filmet már régen láttam. Csakis a fõszereplõ kamaszcsaj miatt! A többiek meg a látvány oké. De eleve unszimpi a leányzó (ez mondjuk, most trend Hollywoodban, hogy minél unalmasabb tejbetök arcú nõszereplõt válasszanak. Elõtte néztem a Terminatort, ott meg egy kis tokás az új Sarah Connor.) Ami itt a végtelenségig felhúzza az embert, ahogy a csajszi kérdez. Folyton. Mindent. Csakis kérdez. "Ez mi? Miért? Most hova? Mér' én? Ez mi? Miért? Most ez mi? Minek ez? Mi volt ez? Miért?.." Végig, nem számoltam, de úgy 120 perc x 5 = 600 kérdést tehet fel feleslegesen a filmben. Egyszer nem bírod tovább, és ráordítasz, hogy "ülj már be abba a kurva autóba!' vagy efféle. Csak birkatürelemmel ülj neki ez miatt; a scifi város ötletes és látványos.
László Lajos Jánszky 2015 nov. 21. - 02:39:38 Előzmény stupek2
(61/86)
Egyet kell értenem, az elmúlt 20 évben nem nagyon láttam olyan filmet, aminek valami mondanivalója lett volna. Talán elõtte sem, de arra meg már nemigen emlékszem. A mai filmek történetei ugyanarra a néhány mondanivaló nélküli értelmetlen sémára épülnek, mint pl: a.) a (dinoszauroszok, idegenek, zombik) megölnek, menekülj, ha látod õket b.) jó nézni, ahogy lemészárolnak embereket, fröcsög a vér meg az agyvelõ c.) állj be a seregbe, együtt legyõzünk mindenkit (általában amcsiknak szól), d.) a világ megérett a pusztulásra (Bruce Willis, stb.) az egyedüli, aki megmentheti e.) a világ megérett a pusztulásra, elfogytak a jó színészek, nincs aki megmentse, szóval ha szerencséd van, akkor le tudsz lépni (hajókon, ûrhajókon, stb.), és így tovább. Valamennyi volt azért ebbe a filmbe is belegyúrva ezekbõl az elemekbõl, de azért nagyobb része a sztorinak teljesen egyedi volt. Voltak benne fordulatok, mégis lehetett követni a cselekményt. A végkifejlet meg nagyon sokat dobott rajta, és így még talán egy fokkal jobb is lett a vége, hogy egy kicsit nyitva hagyták, nem a szokásos csöpögõs happy end. Vajon felnõtteknek szóló filmekbõl miért nem csinálnak már ilyeneket? Szinte egyiknek sincs már története, csak effekt effekt hátán, meg hulla hegyek. Persze megnézem ezeket is, de ennyi év után már baromi unalmasak. Lassan már a magyar népmesékhez is szívesebben nyúl az ember, mint a hollywoodi szeméthez.
eIemes 2015 nov. 03. - 07:37:33
(60/86)
a mesterkélt drámai szálak ráépítése tényleg fölösleges, de a mögötte levõ történet és mondanivaló azért jó.
10/10
stupek2 2015 okt. 30. - 17:18:41 10/10
(59/86)
Sikerült majdnem egymás után megnéznem a Holnapoliszt és a Terminátor replika filmet. Nos a Holnapolisz nyert. Sokkal jobb, látványosabb, meglepõbb, mint az ujraforgatott Terminátor. Persze itt is vannak unalmas percek, fõleg autóvezetés közben. Néha akció, néha sci-fi, néha gyerekfilm, de horrorfilmnek is elmegy (pld amikor a lézerajtón átmennek és darabokra vágódnak)
1:43-kor meghalljuk a film mondanivalóját, ami az emberiség jövõje is. Érdemes végighallgatni.
Hoppá, még egy mondanivaló a film vége felé: Merjünk Álmodni!
Nem ismerõs ez a mondás valahonnan?
Ennek a filmnek van mondanivalója, látványvilága, jó a szinkron és az operatõri munka, meg kell adnom neki a 10 pontot.
2/10
Owl 2015 okt. 27. - 15:07:09 2/10
(58/86)
Ré"b"usz bácsi meséje a nagy semmirõl, high-tech látványba csomagolva. Te "különleges vagy", mi "nem adjuk fel", stb. Se füle se farka történet, te is lehetsz kiválasztott, ha mersz "álmodni". Illetve számûzhetnek ha "kitalálsz valamit". De lehet, hogy "helyre tudod hozni" mert "csökkent a százalék". Opp, valami még hiányzik, hogy a film jó legyen, mert ez így csak idõhúzásra játszó semmitmondó klisék halmaza. Tehát jöjjön bele pár robot, jetpack, kütyük és plazma kisülések, repkedés, zuhanás.
Így már finom a katyvasz, készen áll a fogyasztásra!
kasoko koscivaka 2015 okt. 22. - 08:07:14
(57/86)
Valóban nem volt egy jó film, de valahogy mégis megragadt a fejemben, nem tudom miért. Talán a hangulata... Aranyos film volt, kivéve pár jelenetet, pl. mikor
SPOILER
a fõszereplõ lány egy baseball-ütõvel formátlanra veri az egyik android fejét, amirõl az Irreversible jutott eszembe és rosszul lettem.
SPOILER

Viszont a látvány szenzációs, amikor a búzamezõn áll és a háttérben látszódik a város, borzongás.
6/10
Atis88 2015 okt. 19. - 20:32:35 6/10
(56/86)
Nem rossz film, de elég hosszúra lett nyújtva így néhány ponton unalmassá válik. Nekem több akció is kellett volna bele, elvégre az emberiség önpusztításáról szól, vagy legalább holnapoliszból mutathattak volna többet. Mindezek ellenére egyszer meg lehet nézni. 6/10.
6/10
Atis88 2015 okt. 19. - 20:30:56 6/10
(55/86)
Nem rossz film, de elég hosszúra lett nyújtva így néhány ponton unalmassá válik. Nekem több akció is kellett volna bele, elvégre az emberiség önpusztításáról szól, vagy legalább holnapoliszból mutathattak volna többet. Mindezek ellenére egyszer meg lehet nézni. 6/10.
7/10
nikato 2015 okt. 19. - 15:58:47 7/10
(54/86)
Hugh Laurie tetszett benne!! Fõleg amit a végén mondotta az önpusztításról!! "Nincsenek méhek és pillangók...." Teljesen igaz, az ember fogja elpusztítani a világot, nem nézzük a jeleket, tényleg eltûnnek már a bogarak is!!
6/10
pihes 2015 okt. 17. - 07:04:26 6/10
(53/86)
Egészen rendben volt ez a film. Leginkább fantáziavilágra épül.

Gyerekek számára, jó szórakozás lehet!
10/10
Viki1080 2015 okt. 16. - 15:13:39 10/10
(52/86)
Tény,hogy kell hozzá nem is kevés fantázia és értelem h megértsd ezt a filmet.Sztem nagyon jó!
Nálam 10/10 Bárcsak így mûködne a valóéletben is a dolog :D
offtopic
pimi 2015 okt. 15. - 16:04:23
(51/86)
Mi a jóisten haragja ez itten?!! Ez nem politikai vitakör!!! Ez itten egy filmekrõl szóló vélemények megosztására szolgáló fórum. Aki nem erre használja, annak el lehet menni. A szólásszabadság nem arról szól, hogy mindenhol mindenkinek mindent szabad.
10/10
swadarshan 2015 szept. 25. - 12:42:01 10/10
(50/86)
ez egy tokjo mese, cselekmenydus, elmenydus, meg van fuszerezve egy kis 'tanulsaggal' de egyatalan nem is szajbaragosan...!
Deadpool 2015 szept. 22. - 17:55:45
(49/86)
Ez a film még annál is ***moderálva***sabb, mint lefeküdni egy halom férfival és kefélni egymással.
offtopic
Kenshitora 2015 aug. 29. - 15:14:48
(48/86)
OFF
Ezt a hozzászólást Sz. Péternek szántam, nem neked!
OFF
offtopic
Kenshitora 2015 aug. 29. - 15:10:45 Előzmény eIemes
(47/86)
OFF
Ez nagyon jó hozzászólás, gratula! :-)
Mindazonáltal én NEM rendezek el semmit senkinek okosba (nem szólva a többirõl). Nem azért mert nem tudnék vagy mert félek, hanem mert én sem szeretem, ha engem meglopnak, átvernek, stb... Én jobban szeretek úgy belenézni a tükörbe, hogy közben nem kap el a hányinger és/vagy késztetésem sincs, hogy leköpjem önmagam tükörképét.
Lehet, hogy másnak ez olyan "menõ" meg "király", de nem nekem.
OFF