Chukman 2009 júl. 08. - 06:27:41
(16/56)
Egyet értek veletek abban amit írtatok,én még annyit tennék hozzá ami nekem nem jött be,hogy amikor a végén jöttek a Szovjetek azt úgy állították be mint valami megváltást,mindenki boldog,lógnak a nyilasok stb.Pedig tudjuk,hogy õk ugyan annyi,ha nem több kárt tettek történelmünkben.Lehetne arról is vitázni,hogy ennek mi az oka,de szerintem tudjuk a választ.
7/10
KissBela84 2009 júl. 08. - 03:08:37 7/10
(15/56)
Értelek, és logikusak érveléseid, ha nem is osztom minden nézeted. Az intelligens emberekkel jó vitatkozni. :)
offtopic
KSgvS 2009 júl. 08. - 03:01:51
(14/56)
Ahogy divat lett manapság utálni a zsidóságot... és rájuk ruházni valótlan tulajdonságokat. Én jómagam ismerek személyesen zsidókat, a szemükben csak egy megvetett és alávaló goj kéne, hogy legyek, de az ilyen magatartásnak nyoma sincs, pedig általuk nem egy, nem kettõ másik zsidót sikerült megismernem... mindig a Talmud ezen tételével takaróznak az antiszemita érzelmûek, holott nem csak, hogy olyan zsidót nem ismernek aki leköpi a nem zsidókat, de még csak zsidót sem, ellenkezõ esetben tudnák azt, hogy a zsidók legnagyobb része nem tartja 100%-ig ezeket a régi paktumokat, ahogy a keresztények sem tartják az összes, kétség kívül elavult dogmát a saját szent könyvébõl, lelkiismeret nélkül rejszol a klotyón, használ gumióvszert vagy fogamzás gátlót és ha kell abortuszra is elmegy... de a már említett antiszemita érzelmûek zsidót maximum hírbõl ismernek azok is csak a drága Izraeli politikusok, de ez alapján egyszerûen idiotizmus megítélni a teljes zsidóságot, kb mintha õk pedig a mi politikusaink alapján ítélnék meg a magyarságot. Remélem érzed a hasonlatot...
Sally02 2009 júl. 08. - 02:57:05
(13/56)
Véletlenül kapcsoltam oda. Az a helyzet, hogy - nem épp divatból - elég sok ilyen témájú filmet láttam. A probléma az, hogy sokak túl keveset. Ezeket a történeteket azért kell megnézni és meghallgatni, hogy örökre belevésõdjenek az emberek agyába, mire is vagyunk képesek. Emberek...
7/10
KissBela84 2009 júl. 08. - 02:52:29 7/10 Előzmény Fenil Al Anin
(12/56)
Nagyon igazad van. Nem csak a malenkij robotról, de a magyar történelem sok véres csapásáról is alig lehet filmet találni.
Szemben a holokauszttal..

A film nem lenne rossz. Sok kidolgozott karakter érdekes alaptörténet, korhû jelmezek, helyszínek, jármûvek. Gyönyörû képek. A történelmi pontatlanságok a hatást fokozzák. De a jók és rosszak közti kontraszt meseszerûvé teszik az egészet.
7/10
KissBela84 2009 júl. 08. - 02:39:25 7/10
(11/56)
Az összetartással, összefogással nincs gond. Sõt! Viszont az a mentalitás, h bármilyen nem zsidót lenézni, megvetni, becsapni, leköpni, az érvényesülés érdekében nem bûn, vezetett oda, hogy a XX. század elején a zsidókat a világ legtöbb részén kiutálták maguk közül az emberek. Ez a kiközösítés a náci Németországban drasztikusra sikerült.
Ma meg divat lett sajnálkozni, együttérezni.
Nem is vagy igaz ember, ha nem nézel meg havonta egy holokauszt témájú filmet.
offtopic
KSgvS 2009 júl. 08. - 02:19:12
(10/56)
És miért rossz az ha határokon átível valamilyen összetartó kollektivitás egy közösség tagja között? Akkor ennyi erõvel a határon túli magyarok számára is jogtalan, hogy magyarnak nevezzék magukat... ezt tételesen kijelentei pedig épületes baromság lenne.
7/10
KissBela84 2009 júl. 08. - 02:00:23 7/10
(9/56)
Te azt mondod, hogy nem vallási alapon kell megítélni, hogy valaki adott ország állampolgára-e. Felhívom figyelmed, hogy napjainkban is feljebbvalónak tekintik magukat a zsidók szimpla országoknál... pont a vallási-kultúrális gyökereik és összetartozásuk miatt.
10/10
Gabriella54 2009 júl. 08. - 01:21:44 10/10
(8/56)
Nem is tudtam, hogy a Dunába belelõtt emberek "internacionalisták" voltak - eddig úgy tudtam, Grósz Mariskának vagy Kohn Gábornak hívták õket és magyar állampolgárok voltak!
7/10
KissBela84 2009 júl. 08. - 01:10:19 7/10
(7/56)
Vegyük már észre, hogy a zsidóság sokkal inkább internacionalista, mintsem lengyel, orosz, vagy magyar...
10/10
Gabriella54 2009 júl. 07. - 21:08:46 10/10 Előzmény Atilla4
(6/56)
Bocs, de az Auschwitz-ba és hasonló helyekre elhurcolt emberek nem MAGYAROK voltak? Vegyük már észre, hogy Wallenberg, Perlasca és a hozzájuk hasonlóak nem zsidókat, hanem MAGYAROKAT mentettek - hacsak a magyar állampolgárságnak nem feltétele a vallási hovátartozás!
A málenkij robot történelmünk szégyenfoltja, ahová a "baráti" katonák szedték össze utcákról, innen-onnan az embereket. De errõl nem a többi elhurcolt tehetett!!!
Fenil Al Anin 2008 aug. 20. - 22:10:19 Előzmény Atilla4
(5/56)
Szerintem meg az egyik legjobb ilyen témájú film, talán pont azért, mert nem magáról a Holokausztról szól, hanem, hogy azt hogyan élte meg egy korábban állatkereskedõ olasz Magyarországon. Lényegében véve a zsidók itt háttértörténetet nyújtanak csak. Meg alapjában véve ez nem egy hagyományos zsidós-világháborús sztori, elvégre itt egy a dologból semmi hasznot nem húzó csaló- mert spanyol konzulnak kiadni magát, az bizony ordas nagy csalás- a fõszereplõ. Amúgy szerintem a legjobb Cserhalmi volt, nagyon eltalálta a karaktert, (én például mindig ilyennek képzeltem egy SS tisztet, és nem olyan ordítozós, fröcsögõs õrültnek, mint amilyennek a legtöbb film ábrázolja õket, hideg, céltudatos, cinikus, precíz és pont attól félelmetes, hogy még a zsidókat sem gyûlöli, csak teszi a dolgát, meg statisztikát vezet a szállítás közbeni halálozási arányról.....) de Stohl valami rettenet volt, megfelelt a tipikus nyilasokról szóló képnek, ami persze torz. (mondjuk az is igaz, hogy a valóságban a spanyolok védett házaiból senkit sem lõttek Dunába, erre Szálasiék nagyon ügyeltek)

Ja és miért nem készül film az elhurcolt magyarokról? A kérdés jó, talán azért, mert egyszerûen nekik nincs sztorijuk, amit el lehetne egy játékfilmben mesélni. Lehetne ábrázolni, amin átmentek, de az kit érdekelne? Ha készülne ilyen film gyanítom legfeljebb pár tucat unatkozó bölcsészt lehetne becipelni rá valami mûvészmoziba. Sajnos a témában nincs erõ, meg mondanivaló. Õket nem mentette senki, nem szöktek meg tömegesen, és bújkáltak a tajgán, arról meg filmet készíteni, hogy -elvitték-dolgoztatták-hazahozták(már aki szerencsés volt), aztán befogták a pofájukat- hát, hogy is fogalmazzam meg, illetlenség azt mondani, hogy fölösleges, de nem érné meg, az biztos. Egy jó dokumentumfilm persze nem ártana róluk sem. Mellesleg nekem meg lassan az 56-os filmekbõl van elegem, kíváncsi vagyok arról hány bõrt lehet még lenyúzni. Megmondom õszintén én szívesen látnék már végre egy több részes mozifilmet mondjuk Horthy életérõl, (persze jó kérdés, hogy van-e olyan színész, aki tudná jól alakítani) Elsõ világháborús tengeri ütközeteirõl, a kormányzóságáról, a második világháborúról, és végül bukásáról illetve számûzetésérõl. De mondhatnám Bethlent is, akinek szintén kalandos élete (és dicstelen halála) volt. De megérne egy filmet az 1918-1920 közötti vagy az 1945-49 közti idõszak is mondjuk egy kisember szemszögébõl. Szóval sok magyar vonatkozású dologról kellene filmet forgatni még......
Atilla4 2008 jún. 24. - 21:07:56
(4/56)
Egy mondatrész mégis kimaradt, elnézést:
"Igaz, arról nem is lehet, hogyan mentettek meg ezreket, tízezreket közülük spanyolok, zsidók - ..." MIVEL EGYET SEM MENTETTEK MEG. Nem futottak a marhavagonok után, hogy leszedjék a magyar gyerekeket, nõket, férfiakat.
Atilla4 2008 jún. 24. - 21:00:31
(3/56)
Én meg kissé unom, hogy évente van a témáról egy új film, de még egyetlen egy sem volt a málenykij robotra elhurcolt 700 000 magyar emberrrõl.
Igaz, arról nem is lehet, hogyan mentettek meg ezreket, tízezreket közülük spanyolok, zsidók - akik akkor nagyon nagy hatalommal rendelkeztek Magyarországon,lsd. Rákosi, Farkas, Gerõ, Péter Gábor, Rajk,stb. - vagy svédek, míg a zsidókat ezerszámra mentették például a MAGYAROK is.

Szomorú, hogy elhurcoltak rengeteg zsidót marhavagonokban, de nem ugyanilyen szomorú,hogy magyarokat SOKKAL ROSSZABB körülmények közé vitték, nem kis bõrönddel, hanem abban az egy szál ruhában, amiben elkapták az utcán az embereket Szibériába, ahol -40 C fok van télen(!!)??

Magyarországon hadd legyen már szomorúbb és fontosabb szánunkra az elhurcolt magyar SZÁZEZREK!!!


DE errõl kuss van!

MIÉRT?
issti1 2008 ápr. 06. - 14:43:44
(2/56)
Igen, valszinûleg a valóssága és magyar vonatkozása tette az átlagnál érdekesebbé, "megérintõbbé"..
issti1 2008 ápr. 05. - 11:13:03
(1/56)
Szerintem nagyon szép, hiteles történet és számomra, a még mindig túláradó holokauszton csámcsogó marketing-filmek ellenére végig érdekes, "megszólitó" volt.
A magyar szinészek jók voltak: nálam Cserhalmi vitte a pálmát - nagyon tudja ezt az aljas-negativ figurát hozni(lásd még pl. Kontroll fõrevizora -brr, a hátam borzongott tõle).
Stollbuci meg egy rossz ripacs, nem szinész- de sz'tem ezt mindenki tudja, aki nem a kereskedelmi tv-k sztárvilágának bódulatában él!

A film külön érdekességének tartom, mikor a végén bevágták az öreg Perlasca pár év elõtti interjúját- eredetiben!