Téma: Pig

10/10
trev 2022 dec. 28. - 22:11:38 10/10
(17/37)
Nem is kérdés, ez Nicolas Cage eddigi legjobb filmje! 10/10
4/10
danek87 2022 máj. 02. - 08:52:23 4/10 Előzmény karesz76
(16/37)
Azért az utolsó mondat előtt egy spoiler feliratot megejthettél volna ,hogy ne rontsad el más filmes élményét.
1/10
karesz76 2022 máj. 02. - 08:32:02 1/10
(15/37)
Hát úgy látom nem vagyunk egyformák, látom van akinek tetszett a film.
De szerintem ez egy nagy disznó sz@r.
A filmben tele van dög unalmas párbeszédekkel (hol a malacom, a malacot akarom, van cipód? ) közte több perces szünetekkel. Sokszor csak bámul bele a semmibe a színész. (ohh, mennyire megható, micsoda mély érzelmek..... :) )
Azt értem, hogy valaki elvonultan él a társadalomtól, de miért kell igénytelennek is lennie?
A legtöbb csöves, ezerszer küllőmből néz ki. Nicholas Cage fején, szakállán, végig ott a rászáradt vér, ami a film elején kerül rá. Még jó hogy a kezét megmossa főzés előtt. A ruhája, szintén végig véres és mocskos.
Komolyan mondom, hogy a legdurvább kuka búvár is igényesebben néz ki.
Aki szereti a laaasssssúúú, értelmes mély párbeszédektől mentes, filmeket annak tetszeni fog.
Aki meg ezeket nem szereti, az hozzá se fogjon.
Akciót ne is keress a filmbe, olyan ebbe nincs! Már ha nem számoljuk azt, amikor 2x is péppé verik Nicholas Cage fejét. (ő egyszer sem üt vissza).
A nyomozás: Olyan sincs igazából a filmben, már ha nem számoljuk annak, hogy megkérdezi, pár embertől, láttad a malacot? És aki látta, az kis rágódás után el is mondja, merre kellene keresni.
Persze ha megnézed a filmet rájössz, hogy ez is hülyeség volt, mert szegény cucu már az első percben elpusztult, igy kicsit érdekes, hogy hogy a fenébe tudott ennyi ember egy döglött malacról???
10/10
joskapistike 2022 ápr. 29. - 22:48:42 10/10
(14/37)
Ez egy elképesztően jó film! Nicolas Cage még mindig nagyon jó színész.

Nicholas Cage az évek során azzal szerzett magának nevet, hogy újra és újra részt vett a leghóbortosabb projektekben, amelyeket Hollywood kínálni tudott. Legyen szó egy szociopata, arclopó terroristáról a "Face Off"-ban, vagy egy csecsemőlopó ex-fegyencről a "Raising Arizona"-ban, Cage alakításai mindig egy kicsit "odakint" vannak, hogy úgy mondjam. Mindig a kerítésre lendül, függetlenül a szereptől, és a 2021-es "Disznó" című filmben nyújtott alakítása sem különbözik ettől.


A "Pig"-ben Cage egy Robin "Rob" Feld nevű visszahúzódó szarvasgomba-vadászt alakít, aki szeretett kincskereső malacának segítségével vadászik szarvasgombára. Amikor Robot megtámadják, és ellopják a disznóját, bosszúhadjáratra indul, amely során kénytelen szembesülni a múltja szellemeivel, miközben a disznótolvajok nyomába ered. Ez egy furcsa, mégis lebilincselő karakterdarab, és az egyik legjobb alakítás, amit Cage évek óta nyújtott. Az egész film egy csendes és módszeres elmélkedés a veszteségről, és a film vége erre a témára játszik rá azzal, hogy Rob kénytelen szembenézni egy újabb tragédiával az életében.
A film csúcspontján Rob rájön, hogy a tolvajok, akik ellopták a disznóját, rosszul bántak vele, aminek következtében meghalt. Teljesen összetörik, és teljesen legyőzötten tér vissza az erdei otthonába - párhuzamot vonva azzal, hogy ő maga is visszavonult az erdőbe, amikor sok évvel korábban először szenvedett veszteséget.
A filmből már korábban kiderült, hogy Rob egykor tehetséges séf volt az oregoni Portlandben, de felesége, Lori (Cassandra Violet) halála után visszavonult a társadalomtól. Az is kiderült, hogy valójában nincs is szüksége a disznóra a szarvasgomba vadászathoz, hiszen egyedül is remekül tud vadászni, de Rob csak azért kereste a disznót, mert őszintén szerette a nőt.
A helyzet iróniája egyértelmű, amikor Rob azt mondja társának, Amirnak (Alex Wolff):
"Ha soha nem keresném meg, a fejemben még mindig élne".
Az egész utazás azért kezdődött, mert Rob nem akarta megtapasztalni ugyanazt a pusztító veszteséget, amit Lori esetében átélt, és mégis a saját tettei miatt értesül a disznó haláláról.
A film őszinte kérdést tesz fel a nézőknek a gyászról - vajon jobb-e tudatlannak maradni és megóvni magunkat a veszteségtől, vagy szembesülni vele, és megpróbálni továbblépni.
Rob esetében úgy dönt, hogy az utóbbi lehetőséggel próbálkozik. Miután visszatér a faházába, Rob meghallgat egy kazettát, amelyet elhunyt felesége hagyott hátra - és amelyet évekig nem tudott meghallgatni, mert fájdalmas volt újra hallani a hangját.
A kazettán Lori Bruce Springsteen "I'm on Fire" című dalát énekli, és születésnapi ajándéknak szánta Robnak. Azzal, hogy végre meghallgatja Lori kazettáját, a film egyértelművé teszi, hogy Rob végre elfogadta felesége elvesztését, és hogy a filmbeli utazás megváltoztatta őt, és önmagának egy jobb változatává vált.
Ezt tovább erősíti egy rövid jelenet, mielőtt Rob belép a faházába, ahol Rob lemossa az arcáról a vért, ami a viharos küldetése során összegyűlt, hogy visszaszerezze a disznóját. Ez egy szimbolikus érintés, amely hangsúlyozza, hogy az egész hajsza a szarvasgombára vadászó disznója után inkább menekülés volt a bánata elől, mint valódi módja annak feldolgozásának - és hogy az egyetlen módja a teljes előrelépésnek és változásnak az, ha közvetlenül szembenéz a veszteségével. Tisztára mossa magát, és új emberként lép be a kunyhóba, készen arra, hogy szembenézzen a felesége hangjával, és készen arra, hogy végre megváltozzon.
Miközben a történet tömören összefoglalja Rob történetének teljes érzelmi ívét, a film végére tágra nyitva hagyja életútjának következő lépését. Tudjuk, hogy egyelőre megígérte, hogy továbbra is szarvasgombát szállít Amirnak (a fiatal beszállítónak, akinek gazdag apja végül az lett, aki a disznót ellopta), de ezt az ígéretet még azelőtt tette, hogy belép a házába, és meghallgatja Lori kazettáját.
Azzal, ahogy Rob a történet során megváltozott, teljesen elképzelhető, hogy miután meghallgatta Lori kazettáját, elkezd újra csatlakozni a társadalomhoz, és talán még a régi szakács munkájához is visszatér. Talán még Amir apjának személyi szakácsaként is dolgozhatna, akiről kiderül, hogy a múltban rendszeresen járt Rob éttermébe.
A film mindezt a nézők értelmezésére bízza, de határozottan úgy tűnik, hogy Rob előtt fényesebb napok állnak.

9/10
astron 2022 ápr. 26. - 18:24:12 9/10
(13/37)
Elolvastam 4-5 magyar filmkritikát.
Mindegyik az a betanult, sablonos szöveg amit bemagoltak a "filmművészetin" (vagy hol tanulták ezt a "filmelemzést?") ami egyébként igaz a magyar filmkritikák 99%-ra,túlgondolt és fenkkölt szavak.
Aztán elolvastam a Looper elemzését. Lényegretörő, és a lényeget ki se felejti!
Magyar filmkritikusok! nem tudom hol tanultátok ezt, de szar helyen! Amerika a filmszakma csúcsa! tanuljatok ott, megéri!
https://www.looper.com/707389/the-ending-of-pig-explained/
4/10
danek87 2022 ápr. 25. - 17:52:21 4/10 Előzmény 3,14159
(12/37)
Felirattal láttam anno, lehet majd újranézem mostmár elérhető szinkronnal. Előfordult már hogy utólag megvilágosodtam egy-egy kevésbé közönségbarátabb film megtekintése után.Azért köszi az infót
8/10
3,14159 2022 ápr. 25. - 16:48:13 8/10 Előzmény szilvi0000
(11/37)
Mert az élet ilyen. Egy séf nem kezd el lövöldözni. Azt teszi, amihez ért. Főz. És az életben a történeteknek nincs jó végük. Ez nem a John Wick 4.
8/10
3,14159 2022 ápr. 25. - 16:39:48 8/10 Előzmény danek87
(10/37)
Az infó a mellékszereplőkkel kapcsolatban pont annyira kielégítő, amennyire kell. Nincs értelme ennél többnek. Pont ez az egyik mondanivalója a filmnek.
Ami az alagsori verekedést illeti, csak 1 másodpercig kell hozzá használnod az agyad. Azért nem 3 másodpercig, mert a verekedés (verés) előtt érthetően elpofázza, hogy ha nagyobb név kerül a táblára, akkor az emberek nagyobb tétben fogadnak.
Ezért írta fel a nevét nagy betűkkel, ezért fogadtak az emberek nagy tétben, és ezért verette magát hülyére, és feküdt le, hogy az emberek elbukják a pénzüket, így a "bank" nyert.
Tehát így fizetett az információért.
8/10
3,14159 2022 ápr. 25. - 16:33:34 8/10
(9/37)
Szerintem hatalmas film. Talán azoknak, akik még most kezdenek belemenni az életbe, kicsit nehezebben megy át, mint akik már maguk mögött tudják a fontos dolgokat.
Ettől függetlenül elkeserítő néhány itteni komment, ha egy film nem 1 bites, 1 síkú, szájbarágós, és nincs benne folyamatos csihi-puhi, akkor sokan csak nyálcsorgatva nézik , üres tekintettel, hogy "ezmeg miezmán ezaszar" ...
Bár a mai filmek színvonalát elnézve, ez a tendencia a jövőben csak fokozódni fog.
9/10
nick név 2022 febr. 13. - 16:01:38 9/10
(8/37)

Egy abszolút nagyszerű, kis költségvetésű független film. Fantasztikus hangulata és karakterei vannak, nem rendelkezik nagy történettel, nem csavaros, pörgős és izgalmas és minden más, de ezek nem is hiányoznak belőle, az íve, a mondanivalója a lényeg, amit a megvalósítása teljesen koherensen ad vissza. A nagyszabású monstrumok helyett ez lenne a filmművészet értelme, az eredeti arca, vagyis az ideális, aminek lennie kellene. Az én szememben mindenképpen.




Ez a film fantasztikus.
4/10
danek87 2021 dec. 06. - 15:02:57 4/10
(7/37)
Szerintem a meditatív hangulat és lassúság jól állt a filmnek.Engem inkább az zavart hogy a film nem kommunikatív ,nézőjével alig oszt meg információt.Ahogy Cage A-ból B-be majd C-be eljut mellékkarakterek fel és eltűnnek úgy hogy a cselekmény szempontjából legminimálisabb információfoszlány sem derül ki róluk. Pl

SPOILER

Az alagsori harcosok klubja milyen céllal volt rendezve?! Cage-nek miért kellett 1 percig hülyére veretnie magát hogy hozzájusson egy infóhoz.Leamortizáltva szakadt göncbe egy elit étteremben,hogy nem nézik ki a vendégek?!(hiszen Ők aligha tudták a hírnevét).A kissráccal való beszélgetésének a lépcsőn mi jelentősége volt?A Vége vacsorajelent viszont ütős volt,így értelmet nyert a Amirral való korábbi szállodai beszélgetésük.Nekem tetszett hogy intuitív módszerrel,az emlékek felszínre törése céljából főzte meg a faszinak a korábban feleségével fogyasztott kaját.Az amúgy jó színészi játékon kívül ennyi pozitívumát véltem csak felfedezni...

SPOILER VÉGE

Szeretem a lassú sodrású hosszan kitartott jelenetekkel operáló alkotásokat (Drive pl nagy kedvenc).Itt ez a módszer az említett dolgok miatt inkább kilökött...
Nekem 4/10
k11zoltan 2021 aug. 04. - 20:34:47
(6/37)
1-2 poénos jelenetet leszámítva nagyon gyenge "film".

Legalább azt megtudhattuk volna, miért volt olyan fontos az a malac.

(Pl a Red c. filmben kiderül, miért olyan fontos a kutya Brian Cox-nak)
1/10
Marv78 2021 júl. 28. - 16:37:10 1/10
(5/37)
Hát én már láttam életemben rengeteg szar filmet, de ez a fos mindent túl tesz!!!! Nem csak azt bánom, hogy végignéztem, hogy hátha történik valami a végén, hanem hogy egyáltalán bele kezdtem!!!!
5/10
szilvi0000 2021 júl. 27. - 09:37:03 5/10
(4/37)
Nicolas Cage-től várnánk, hogy majd a malacáért jól bosszút áll és egyszercsak előkapja a fegyvereket és bevadul.

Ehelyett főz egy jót a rosszfiúnak, aki megenyhül, de a malac nem lesz meg és minden megy tovább...


Amúgy szép képek, nagyon imádom a színészt is, de most ez mi volt???
6/10
lowbudget 2021 júl. 27. - 05:28:51 6/10
(3/37)
Persze ott van a vagány Nicolas Cage, meg az operatőri munka sem rossz, meg olyan " nézhető amerikai film"-szerű az egész.
Na de könyörgöm, Nicolas Cage egy malacot keres???
Komolyan ennyire kifogytunk a témából?
A második részben a műanyag lavórját lopják el és azt fogja hajkurászni két órán át?
3/10
Szaymon 2021 júl. 17. - 16:37:40 3/10
(2/37)
SPOILER:


A film azt próbálja bemutatni hogy egy ember aki valaki volt valamikor,elköltözött az erdőbe a világ zajától távol.Gomba keresésből tartja fent magát amit egy "gombakereső"malac segtíségével tud megvalósítani.Nos ezt a malacot ellopják elmegy megkeresni közben rájön menyire rossz irányba megy a világ.--------Azt gondolom hogy változik a világ,nekünk is változni kell.Ő gyáva volt ehhez inkább elmenekült.
3/10
Szaymon 2021 júl. 17. - 16:21:40 3/10
(1/37)
Rendkivül vontatott,0 cselekmény..egyszerüen sz...r Sajnos Nicolas Cage egy ZS kategoriás szinész lett.