Téma: Rising Star

Ezüstliliom 2015 febr. 16. - 10:52:02
(223/243)
Akik ismernek itt, tudják, hogy hosszú évek óta, minden tehetségkutatót lelkesen megnézek. A Rising Start nem tudtam, annyira színvonaltalannak találtam. Tegnap úgy gondoltam, adok neki még egy esélyt, és belenézek a döntõbe. Nem sokat veszítettem volna, ha nem teszem. Megnéztem az elsõ fordulót, és elkapcsoltam. Nem is ragozom tovább.
5/10
Semprini 2015 febr. 16. - 10:08:50 5/10
(222/243)
"Ezt a mezõnyt elnézve, a versenyt Szingh Vikinek kellett volna megnyernie, aki magasan kiemelkedett az egész mezõnybõl, és sajnálatosan korán, a döntõ elõtt esett ki."
Ha Palmirát nem szavazták volna vissza a nézõk rendkívül igazságtalan kiesése után, akkor tényleg azt mondom, hogy Singh Vikinek kellett volna nyernie. Nagyon erõsen kezdett, az elsõ két adásban toronymagasan a legjobb volt, aztán a harmadik-negyedik adás körül erõsen megtorpant, sõt visszaesett, úgy tûnt, hogy nagyon túlgörcsöli a dolgot, mintha mindenképp nyerni akart volna, nem nyújtott egyenletes teljesítményt. Késõbb sikerült megint magára találnia, de talán emiatt az ingadozás miatt szavazták ki végül. A TOP4-be azért mindenképp be kellett volna kerülnie - természetesen Fehérvári Gábor Afréd helyett, aki a nyomába sem ért semmilyen szempontból. Olvastam olyan véleményeket, hogy ha valaki 29 éves korára még nem tudott kitörni a vokalisták árnyékából, az már nem lehet véletlen. Nos, a hangi adottsága alapján Vikinek már tényleg rég szólistának kéne lennie - valamiért azonban mégsem lett az. Ez a verseny azonban talán adott némi löketet, ismertséget neki, hogy ezután szólóban is elhívják majd fellépni.
teardrops 2015 febr. 16. - 09:58:54
(221/243)
...és egyébként is Attila;-)
indingo 2015 febr. 16. - 09:50:31
(220/243)
Talán Tamás nem nyerte meg a Megasztár (Hál'Istennek)

A %-ok nem azért voltak olyan alacsonyak! A zsûrit eleve nem vették bele az elérhetõ szavazatokba!
Az én teóriám:
1 ember énekel a 3 másik versenyzõ szavazóbázisa pedig ellene szavaz!
5/10
Semprini 2015 febr. 16. - 09:46:53 5/10
(219/243)
A döntõrõl:
Tegnap bizony a versenyzõk nem futottak valami nagy formát. Palmira kezdett, és láthatóan meg volt illetõdve, vagy rossz kedve volt valamiért, mert az elsõ száma kifejezetten erõtlenre sikerült, és szinte egész este nem nagyon mosolygott - még amikor megnyerte, akkor sem. Nem tudhatjuk, mi lehet a háttérben, de egy gyõzelemnek azért jobban szokás örülni. Az egész mûsorban nyújtott teljesítménye alapján tényleg õ volt a legjobb, de tegnap este sajnos nagyon alulteljesített önmagához képest. Ezzel persze nem volt egyedül, a második helyezett Czibi Norbert még nála is gyengébben muzsikált, a harmadik dalra mintha el is ment volna a hangja, csak halvány nyöszörgésre futotta. Ha csak a tegnapi teljesítményeket nézzük, azok alapján Srameknek elõrébb kellett volna végeznie mint Czibinek, de igazából nem bántam, hogy elõbb kiesett. Fehérvárinak pedig be sem kellett volna kerülnie - nem csak a TOP4-be, de az egész versenybe, Abbe Lewist gyõzte le a párbajon aki sokkal jobb volt nála. Õt nyilvánvalóan az elfogult nõi szavazók juttatták el idáig, a hangja alapján már régesrég ki kellett volna esnie.
Hogy mennyire "tiszta" a verseny illetve a szavazás, abba nem látunk bele. Azonban az hogy tegnap kétszer is az utolsó utáni pillanatban ugrott fel a számláló, megmentve Czibit a kieséstõl, majd a gyõzelemtõl, az elég érdekes volt. tényleg azt hittem, hogy holtverseny lesz és két gyõztest hirdetnek, aztán a százalékeredmény alapján végülis Palmira gyõzött. Nagyon örültem neki, mivel kezdettõl fogva neki drukkoltam. Igaz, hogy az elsõ párbajon kiesett Gyopár ellen, de ez annyira nonszensz volt, hogy a nézõk végül visszaszavazták a mûsorba - gyõzött az igazság, szerintem jó helyre került a nyeremény. Palmira nagyon jó adottságú, szép hangú, dekoratív jelenség, ráadásul rokonszenves és szerény is, nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön befutnia. Van bõven ideje, hisz még nagyon fiatal.
Még egy széria viszont nem kéne ebbõl a Rising Starból, mert nagyon nem tetszett ahogy a mûsorfolyamot lebonyolították. A párbajoztatás különösen nagy anomáliákat szült. Olyanok estek ki rögtön az elején, akik akár meg is nyerhették volna, és olyanok jutottak el irreálisan sokáig, akiknek be sem lett volna szabad kerülniük.
Szóval bár a gyõztes személyének örülök, maga a mûsor egyáltalán nem nyerte el a tetszéesemet. A mûsorvezetõkrõl és a zsûrirõl pedig jobb nem beszélni.
olahmiki1959 2015 febr. 16. - 09:39:00
(218/243)
Ami este a Rising Star címû mûsorban történt, az az egész magyar médiatörténet legszégyenletesebb manipulációja volt!!!

Czibi Norbi úgy jutott tovább Peter Srámekkel szemben, hogy NEM EMELKEDETT FEL ELÕTTE A FAL!!!

Az egész mûsor annak idején konkrétan azért jött létre ilyen formában és formátumban, hogy "A FAL" játssza a fõszerepet a döntésekben, hogy egy-egy versenyzõ továbbjusson, vagy kiessen a versenybõl.

Olyan a világon nincs, hogy végetér egy produkció, - elhallgat a zene, halálos csend támad, a fal lent marad, nincs hanghatás, nincs sziporkázó tûzijáték, a fal nem indul el felfelé, tehát még azt sem lehetett mondani, hogy az utolsó tizedmásodpercben ugyan, de elkezdett emelkedni, nem, stabilan lent maradt!!! - és AZ UTOLSÓ UTÁNI pillanatban egy százaléknyi szavazat még hozzáadódik a nézõk szavazataihoz, amivel az a versenyzõ nyer, aki elõtt lent maradt a fal?!!!!

A sportversenyeken - vízilabdában, kézilabdában - sem adják meg az idõ után belõtt gólt! Ha megszólal a mérkõzés, vagy a félidõ végét jelzõ duda, akkor a gól már nem érvényes, nem számít!

Czibi Norbi elõtt lent maradt a fal, mégis, hihetetlen módon, továbbjuttatták, - mert nem akarták, hogy idõ elõtt kiessen a versenybõl!
A zsûri az egész mûsorfolyam alatt éreztette mindenkivel, hogy a kedvencük Norbi, - akivel egyébként semmi baj, nagyon rokonszenves, kitûnõ énekes, bár tegnap minden produkciója tele volt hamis hangokkal, - de, hogy a csatorna ezt meg merje csinálni, az azért még nekem is sok!

Ennél a helyzetnél egy dolgot lehetett volna csinálni, hogy újból megénekeltetik a két versenyzõt, - mint a sportban, holtverseny esetén "szétlövéssel", - és a közönség döntse el új szavazással, hogy közülük ki jusson tovább.

Hangtisztaság szempontjából tegnap Peter Srámek teljesített a legjobban, õ egyetlen egy hamis hangot nem énekelt, - ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg...:)

Palmira megnyerte a versenyt, - kedves, helyes lány, bár nem nagyon értem, hogy egy gyõztes miért komor arccal fogadja a gyõzelmének a hírét és a gratulációkat... - de a tegnapi teljesítménye alapján lehet, hogy nem õneki kellett volna gyõzni.
Az elsõ száma unalmas volt, ének szempontjából teljesen átlagos, néhány hamis hang be is csúszott - az szerintem egyébként magyar specialitás, hogy hamisan éneklõ emberek nálunk MEGNYERHETNEK tehetségkutató versenyeket, ebben valószínûleg Guinness rekorderek vagyunk (Talán Tamás, Pál Dénes), - viszont azzal nyert, hogy nagyon okosan, jól megválasztva az utolsó számát, Máté Péter "Ez itt az én hazám" címû, szívhezszóló dalát énekelte, valóban kitûnõen.

Ezt a mezõnyt elnézve, a versenyt Szingh Vikinek kellett volna megnyernie, aki magasan kiemelkedett az egész mezõnybõl, és sajnálatosan korán, a döntõ elõtt esett ki.:D
-------

A két mûsorvezetõ, - fõleg Ördögh Nóra - végigbakizta az egész esetét, annál a beszólásnál meg felszisszentem, amikor Fehérvári Gábor Alfréd viccesen azt mondta, hogy szeretné kifújni az orrát, mire Nóri visszakérdezett, hogy" "Mit csináljak, mimet adjam oda, a ruhámat? Bármit megteszek... - a csaj tényleg nem érzi, hogy meddig lehet elmennie szellemeskedésben, és mikor válik kínossá a dolog?...:)
Majka pedig állandóan azon csodálkozott - Nórával együtt - hogy ma miért ilyen alacsonyak a százalékok...:)

Hát azért, kedves, szerethetõen buta mûsorvezetõk, mert MA NEM ADÓDTAK HOZZÁ A ZSÛRI SZAVAZATAI A NÉZÕK SZAVAZATAIHOZ!

Az rögtön 28 százalék plusz lett volna, tehát egy 53%-os eredmény rögtön felugrott volna 81-re!
(Intellektuálisan tényleg nehéz feladat erre rájönni, sokkal könnyebb csodálkozó arccal értetlenkedni a jelenség felett.:DDD)

--------------
A lényeg.
Most sem, ezúttal sem, már megint nem sikerült úgy végigvinni egy tehetségkutató énekversenyt Magyarországon, hogy a végén ne legyen csalódás, rossz szájíz, elégedetlenség, és a gyõztesnek meg az eredményeknek felhõtlenül örülni lehessen.:D

Úgy látszik, nekünk ezt adta a gép, a gagyit, a megkérdõjelezhetõt, a közepes tehetségek médiára és a szakmára való rászabadítását, a zsûri hatásvadász mondataival némely versenyzõkbe olyan tulajdonságok belemagyarázását, amikkel azok igazából nem rendelkeznek, teljesen átlagos, sõt, gyenge képességûek tovább-és tovább juttatását akkor, amikor náluk sokkal tehetségesebb emberek kiesnek a versenybõl, - ez most is így történt, ebben semmi nem változott, és az este véget ért Rising Star szépen beállt a gagyi bulvármûsorok végtelenül hosszú sorába...:)

Várhegyi Lucas Palmirának gratulálok, rendkívül dekoratív, nagyon jó alakú, szép arcú kislány, az elkövetkezõ hetekben valószínûleg sok rejtvényújság meg színes hetilap címoldalán találkozni fogunk az arcképével, - hogy énekesként néhány év múlva emlékezni fogunk-e még rá, arra azért már nem mernék megesküdni...:)
teardrops 2015 febr. 16. - 09:15:56
(217/243)
Nem az összes letöltés számít, hanem hogy az adott dalra mennyien jelentkeztek be az összes letöltõk közül.
kornyezet 2015 febr. 16. - 09:12:27
(216/243)
Pl. 53% úgy van kiszámítva, hogy per pill ahányan letöltötték a Rising Star applikációt, annak az 53%-a?
indingo 2015 febr. 16. - 08:04:15
(215/243)
Én Czibinek szurkoltam!
Sajnálom, hogy nem nyert, bár Palmira is jó volt!

Érdekesség, hogy ugyanazzal a dallal (Hangokba zárva) "bukott el", mint anno szegény Nikolasz! Mármint azért érdekes mert én nekik szurkoltam :). Ezt a dalt - ami egy jó szám lenne - amúgy se bírom ,mert mindig Vastag Csaba jut róla eszembe...........
Dolphus Lundgrennus 2015 febr. 15. - 22:05:54 Előzmény Semprini
(214/243)
Egyetértek...de a lényeg, hogy végül ki nyert...Paaalmiraaaa! Ahogy a partizánok mondták: Danke schön!!!:-)
2/10
stenimore 2015 febr. 15. - 21:48:25 2/10
(213/243)
hát vazze most látok ebbõl elõször pár percet a végén ,de máris a hasamat fogtam.Aszongya a kis kopasz hogy "az ember a könnyeivel küszködik",miközben valami Palmirácska pillog a szempilcsijével..muhahaha
nagy az Isten állatkertje . Elötte meg valami manusz tátogott,mert hangja nulla .de jó hogy nem néztem!..
5/10
Semprini 2015 febr. 15. - 21:44:58 5/10
(212/243)
Egy héttel ezelõtt ezt írtam: "Most, hogy Viki kiesett, így módosul a tippem: 1. Palmira, 2. Czibi, 3. Sramek 4.Fehérvári" - és pontosan így lett. Bravó, Palmira! :-)
Castia 2015 febr. 15. - 21:44:01
(211/243)
Mekkora kamu ez a mûsor...
offtopic
-csengõzoli-- 2015 febr. 15. - 21:41:55 Előzmény olahmiki1959
(210/243)
Szerintem wolf Kati !
pneklara 2015 febr. 15. - 20:45:56
(209/243)
Leginkább:)
Cordelia 2015 febr. 15. - 20:45:02
(208/243)
no-no, te megkérdõjelezed a demokráciát?
pneklara 2015 febr. 15. - 20:43:33
(207/243)
Furcsa, hogy hozzá nem értõ, laikus emberek döntenek egy ilyen hosszú mûsorfolyam után a rangsor kialakításában?Mondjuk 4 évenként a választásokon sem történik ez másképp.Olyanok döntenek egy ország sorsáról, akik szakértelme, felelõssége nem megbízható.
De még mindig jobb, mint ha manipulálnak a "szakemberek", s hazudják az eredményt.
Cordelia 2015 febr. 15. - 20:23:35
(206/243)
Ahhh, ma már ilyen a világ. Ha három hete kórházban takarítok, akkor nyilván kisebb mûtétetek el is vállalok :)
Véleményem 2015 febr. 15. - 20:14:16 Előzmény olahmiki1959
(205/243)
Neked is igazad van. De szerintem már fulladásig nyomják ezeket a mûsorokat. Tény, hogy mûvészekre is szükség van, habár én megvagyok mindegyik nélkül, sosem érdekeltek és ez után sem fognak. De mostanában már kissé túl nagy tömegekben bukkannak fel a mûvész lelkek és már kezd hányingerem lenni...
Részemrõl már régen megérett egy jó nagy lapát ezeknek a mûsoroknak, hozzá értve a valóság csinálmányokat is, amik a csatornák szemetjei.
Gregger 2015 febr. 15. - 20:13:14 Előzmény Cordelia
(204/243)
Micsoda rendszer, egy hang volt, ami érdekes , erre kiesik. A többieknél a macskák muzikálisabban vernyákolnak dugás közben.
Kérdés, hogy miért hozzá nem értõ emberek döntenek szakmai kérdésekben.
Ez kb olyan, mint egy mikro szigorlatra behívják a takarítónõt értékelni.