mulao 2009 szept. 23. - 12:07:58
(417/577)
Jó, akkor tudják, de a filmben emlékeim szerint nincs tettes.
mulao 2009 szept. 23. - 11:55:15
(416/577)
Nekem tetszett, de azért fölösleges volt egy olyan halálról filmet készíteni, amiben nem is ismerik a támadókat, nem fogták el õket, nincs lezárva az ügy.Ráadásul készítenek második részt is.Szerintem ha egy átlag emberrel történik, akkor nem lesz film, de mivel egy sportolóról van szó, így lett. Bár lehet, hogy konkrétan nem is ez az ügy a lényeg, hanem, amit feldolgoz.Mindenesetre azért helyenként megható.Amit én hiányoltam, a színészek muatatását, a megfilmesített rekontrúciót.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 23. - 11:30:14 9/10
(415/577)
Semmi köze nincs hozzá, a vita egyszerûen arról megy, hogy azon kivül, hogy mennyi embert öltek meg, mi mást csináltak még.

És én itt említettem meg, hogy ezek a dolgok mellett pl németországban egy hihetetlen technológia fejlödés, és egy gazdasági fellendülés ment végbe. Valamint óriási társadalmi szervezõdések.

A hitler jug. célja egyértelmû volt, jó fizikai nevelést adni a fiataloknak, hogy ha kell jó katonák lehessenek.

De ma mirõl panaszkodunk, arról, hogy a kisgyerekek chipet zabálnak, egész nap a tvé s agép elõtt ülnek, és el vannak hizva, és sorvadtak az izmaik. Úgyhogy a távlati célt leszámítva pozitív dolog volt, hasonló a cserkész mozgalomhoz, és a zúttörökhöz. Ha a testmozgást kombinálod egy megfelelõ erkölcsi és morális oktatással, akkor egy nagyon nagyon jó alapot adhatsz a tisztes életre való hajlamnak.


A családok támogatása, itt szintén aljas cél, hogy több gyerek legyen, több német, több potenciális katona, de


Ma óriási próbléma, hogy a 3. 4. világban egyszerûen nem hajlandóak semmilyen népesség szabályozást bevezetni, mert szerintük egy nép erejét súlyát az embertömeg határozza meg. Erre az ember tömegre appellálhattak Õk is, azzal a különbséggel, hogy ott nem lett volna éhínség :$


Tehát a lényeg, hogy Ti a diktatúrákat és a kormányokat szerintem nagyon fekete fehéren nézitek. A mocskos tömeggyilkos amerika a jó, és a mocskos tömeggyilkos szovjetunió és náci németország pedig a rossz.

Én ezen háromország között nem sok különbséget látok, de ide vehetjük a brit birodalmat, és francia országot is.


Arról nem is beszélve, hogy az orvos tudomán az amcsikon, németeken és szovjeteken kivül, még japánnak köszönheti a legtöbbet, akik a legdurvábbak voltak a 2. vh-ban, a kínai és egyéb népek embereit szó szerint csak állatoknak, és rabszolgáknak tartották, és olyan brútális módon bántak velük, és olyan ember kísérleteket hajtottak végre, hogy az már szinte elképzelhetetlen. Csak errõl kevéske film készül, illetve nem jut elhozzánk, hiszen a második világháborúban a legtöbbet nem a szovjet nép, nem a japán által leigázott nemzetek, vagy nem a feketebõrüek a saját hadseregeük által annak egyenruhájában szenvedték. Áhhh, ezek a szenvedések semmik ,eltörpülnek egyetlen egy nép szenvedései mellett, hiszen Õk... uhhhh, hát ....


Jah, és légyszi indokold már meg, miért is lenne börtönben a helyem. CSak azért mert olyan dolgokat gondolok, amik neked nem tetszenek. ? :$


Hát nem szívesen élnék egy olyan világban, ahol a magadfajta emberek uralkodnának. Jönne a nagy sötét autó, és kiszálnának belöle a kedves jóarcú markos fiatalemberek, akik úgy hívnák magukat, hogy gondolat rendõrség, és ha valaki csak olyasmire merne gondolni, ami nektek nem tetszik azonnali halál járna érte, vagy mi ?

Kedves civilizált barátom. Bevallom, én félek tõled, mert gonosznak tartalak!!!!
1/10
kgyuri0 2009 szept. 23. - 00:25:32 1/10 Előzmény wukovsky
(414/577)
Wukowsky!

"Ugyanis én teljesen árnyaltan látom a világot, és kis dros barátommal pontosan errõl ment a vita, hogy nincs csak gonosz és csak jó ember.

És pontosan arról vitatkozunk, hogy a náci és a szovjet diktatúra mennyi de mennyi embert életet követelt. De ide vehetjük azt is, hogy a törökök kiírtották a kurdokat, az újvilágban és ausztráliában, különösen ausztráliban kb a teljes öslakosságot kiírtották."

Valami nekem nem stimmel, ne kívánd, hogy beleássam magam, dee annak, hogy nincs csak jó, és csak gonosz ember, mi köze van ahhoz, hogy a diktatúrák és egyéb államok hány embert öltek meg?
offtopic
moderator2 2009 szept. 22. - 10:23:00
(413/577)
Csak küldj minden nem a témához tartozó hozzászólást offtopicban, csak ennyit kérek. Megkönnyíted mindenki dolgát.
Köszönöm.
moderator2 2009 szept. 22. - 10:04:21
(412/577)
A nyilvános fórum nem azért jött létre, hogy a moderációt minõsítsék a felhasználók. Ha probléma van, a forum@port.hu e-mailcímen lehet jelezni, nem különbözõ topicokat teleírni velük.

Remélem, tudtam segíteni, és nem kell többször szólnom.
offtopic
Naphinel 2009 szept. 22. - 09:58:41
(411/577)
Te igen, de sajnos nagyon sokan nem offolnak :(
offtopic
Naphinel 2009 szept. 22. - 09:55:46
(410/577)
Miért nem lehet a filmrõl beszélgetni?????
A fenét sem érdekli a politika, ha mégis politizáltok, tegyétek offtopicba , mert azt el tudjuk rejteni!
Köcce!
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:55:07 9/10
(409/577)
haljátok, offtopic :P Én fixen aztat használom, így nem érheti szó a házelejét :D:P
moderator2 2009 szept. 22. - 09:47:40
(408/577)
Kedves Felhasználók!

Ha már semmiképpen nem tudtok témánál maradni, és mindenképpen itt akarjátok megbeszélni a történelmi-politikai viszontagságokat, megkérlek titeket, hogy az Elküld (offtopic) gombra kattintsatok!

Köszönöm.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:47:33 9/10
(407/577)
Kedvenc magyartanárom mondta mindig ezt :)

Elõtte nem nagyon szerettem a humán tárgyakat, de valahogy egy mûszakis szakbarbár osztállyal megtudta szerettetni a verseket, a prózát, és elérte hogy olvassunk, meg egyebek. Igazi pedagógus volt, nem olyan, mint a legtöbb mai. Tudott bánni a fiatalokkal, és rendkívüli fegyelmet tudott tartani, mindenféle terror és erõszak nélkül, pusztán a tekintélyébõl!!!


Na de ha linkelnék pár youtube videot, akkor elsírnám magam, és egyben idegrohamot kapnék, hogy ma mik mennek az iskolákban.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:37:09 9/10
(406/577)
Én borzasztóan utálok olyan emberekkel vitázni, akik megsem hallgatják a másikat. Egy vita abból áll, hogy elhangzakan érvek, és ezekre reagálva, ellen érveket sorakoztatunk fel. Az ellen érvek ellen, a saját érveinket megvédendõ ellen ellen érveket sorakoztatunk, és így beindul egy kommunikáció, és itt a kommunikáción van a hangsúly. És sok mindent rám lehet húzni, de azt hogy nem az érv--->ellenérv--->ellenellenérv..... tematikáját követem, azt nem. Mindig arra reagálok, amit a másik ír, és szinten mindennél jobban tud düheteni a dros féle stílus, jól van hülye vagy, üljél le, egyes. Indokold meg, hogy miért vagyok hülye!!!! :D
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:26:52 9/10
(405/577)
miért kerülte volna, láttam a hsz, de gyuri végre írt korrekt véleményt!!! És ennek örülök, amire lehetett érdemben reagálni :)
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:25:14 9/10
(404/577)
Engem ennek a filmnek az alaptörténete mélységesen felháborított, de nem azrét, mert ez megtörtént, hanem azért, mert a hír romániából jött vissza, a hazai sajtó nem is foglalkozott vele.


Vannak a vita tárgyát képezõ személyekkel rossz és jó tapasztalataim is, de ahogyan párszor mondtam, én nem rájuk haragszom, hanem arra a politikai vezetésre, akik már lassan 20 éve munkálkodnak azon, hogy ilyen helyzet alakuljon ki.

A baj csak az, hogy létre hozni elég volt 10 év is, de helyre hozni, sokkal több kell majd.

És vitázhatunk akármirõl, 0-8 év közötti generáció fele tücsök :$

Aki ezt nem látja óriási próblémaként, az vagy 60 felett van, vagy úgy van vele, hogy pár év múlva költözök ebbõl az országból, vagy politikus, és a rózsadombon, vagy Óbudán lakik egy elit környének :$

És ezért most lehet újra rasszistázni engem, csak nem tudom mire föl, mert olyan sose nem mondtma, hogy írtsuk ki öket, csak annyit, hogy ez a próbléma létezik, és ezt valahogyan meg kell oldani :$
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:18:39 9/10
(403/577)
Én örülök ennek, végre egy értelmes hozzá szólás, nem csak annyi, hogy Te köcsög rasszista féreg. Õ legalább megtudta indokolni a dolgait. Ellenben sokakkal.

Valahol a tisztelet jele a másik iránt, hogy vette a fáradságot és leírta, és ez mindenképpen megbecsülendõ!!!
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 09:15:49 9/10
(402/577)
Dirrekte örülök, hogy belevetted ezt a fekete-fehér dolgot a kis mondokádba :$

Ugyanis én teljesen árnyaltan látom a világot, és kis dros barátommal pontosan errõl ment a vita, hogy nincs csak gonosz és csak jó ember.

És pontosan arról vitatkozunk, hogy a náci és a szovjet diktatúra mennyi de mennyi embert életet követelt. De ide vehetjük azt is, hogy a törökök kiírtották a kurdokat, az újvilágban és ausztráliában, különösen ausztráliban kb a teljes öslakosságot kiírtották.

Érdekes, ezekrõl nem készül annyi film, pedig témájában legalább ugyanolyan kegyetlen, ha nem kegyetlenebb dolog. Vagy ahogyan délafrikában még amikor én megszülettem akkor is alsóbb rendû fajnak tekintették a feketéket.

Ellenben kanyarodjuk vissza a témához, Izrael és Palesztina viszonya. De ezt inkább ne firtassuk.

1. Van alapja a biológiai különbségeknek, úgy ahogyan kinézetre jellemre is alapvetõen meghatározó, gondoljunk csak abba bele, hogy pl az olaszok, hogy ne szakadjuk el messzire a témától milyen nép hírében állnak. Hangoskodó, életvidám, hasukat szeretõ, .... ellenben a németek tükting preciz, rendmániás sör vedelõ népség, és teljesen így van. Sok szerepe van ebben viszont a neveltetésnek is, de ha elfogadjuk, ha nem a genetika nagyon sok mindent meghatároz.

Én liberalista vagyok, de nem a szó szadeszos értelmében. Felõlem minden embert azt csinál, és azt gondol, amit akar, addig amíg nem sért engem, illetve a társadalom alapvetõ normáit. Itt füzném hozzá, hogy a gyöztes római birodalom miután fennséges gyözelmet aratott a punok fölött, hogy is mondjam csak, elég romlott embereknek állította be a fõníciaiakat. Innentõl kezdve, él a mondás, hogy a történelmet a gyöztesek írják, és ennek fejében, minden ember azt gondol, és azt hisz a történelemrõl, amit akar. Csak annyit mondok, hogy 6 millió ember után jelentékeny mennyiségû hamu marad, aminek se híre, se HAMVA!!! De ezen ne vitázzunk.

2. Fekete fehér, errõl már a bevezetõben írtam, de elmondom újra, hogy szerintem a világ olyan bonyolult, és olyan sok minden van hatással olyan sok mindenre, és azt mi halandó emberek fel sem foghatjuk, ez talán csak Istennek adatott meg.

Itt jegyezném meg, hogy nem vagyok híve a radikalizmusnak, mert egy hirtelen váltás akár beláthatatlan következményekkel járhat. A lassú víz partot mos elv híve vagyok, de egy olyan kikötéssel, hogy egy minimális áramlási sebesség kell, különben a víz nem viszi magával a hordalékot, hanem feltölti a területet. Mindennek megvan a maga ideje, és tempója.

Ide haza az a baj, hogy vagy nem történik semmi, vagy kapkodva csinálnak valamit. Arról ne is beszéljük, hogyha valami csak egy kicsit nem jó, és csak picit kellene javítani rajta, akkor elvetik az egészet, és átesnek a ló túloldalálra, és valami homlok egyenes más nagy baromságot csinálnak.

3. Milyen undorító is, fúúúúúújjjjjjjjjj, éljen az anarchia. Itt jegyezném meg, hogy az olaszok a mai napig a fasizmus egyik, talán egyetlen pozitívumaként arra emlékeznek, hogy szinte teljes egészében sikerült felszámolni azt, amibõl Martin Scorsase megalapozta a karrierjét.

4. érvek, ellenérvek, szerintem ebbõl áll egy normális vita, de eddig Drostól nem sok érv hallatszot, csak annyi, hogy aki másképp gondolkodik, mint Õ, az hülye. Túl sok érvelést ezelõtt még tõled sem hallottam, ez az elsõ olyan hsz, amire komolyan, és érdemben lehet válaszolni. Amúgy pedig a buta népnek demagógia kell. Lásd a németek most megállították a válságot, lassú növekedés indult náluk, és erre nem kötöttek el euró milliárdokat, mint az amerikaiak, és mégis lassan kilábalnak a válságból, ellenben a buta nép, mégsem szavazza meg újra öket, hanem azokat, akik egyszer már csõd szélére jutatták az országot, csak azért, mert újra azt ígérik, mint Kun Béla, hogy kolbászból lesz a kerítés.

Itt hozzá fûzném, hogy maximálisan egyetértek Churchill nézeteivel, miszerint a demokrácia egy borzasztóan rossz rendszer, de amíg nincs más...

5. Jelen korunk legnagyobb problémájának azt tartom, hogy az emberek már nem vallásosak, nincs meg az a mély erkölcsi és morális alap, amit az egyházak, Isten, és a hit adott. Régen szégyen volt a vállás, a paráznaság (volt, csak nem vállaltuk nyíltan), ha egy katonatiszt csinált egy nagyobb kártya adósságot, akkor szépen haza ment, és "megtisztitótta" a fegyverét, ezzel megmentette a családja becsületét. De a rokonok vége is hasonló véget ért. Ezt a szép gyakorlatot ha ma is tartanánk, akkor a politikusok 95% sajnos elhalálozna, és a fõ gond az, hogy nincs ma magyarországon olyan politikai erõ, akire én szívesen szavaznék. A jobbikot egyenesen ki nem állhatom. Két oka van, az egyik, hogy jó jó, mindenki bele pisil a medencébe, na de a startkõrõl ? :$ Sokan gondolkodnak úgy ahogy õk, csak nem ilyen radiklálisan. A másik fele, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem egy soros gyuri bácsi féle kis csínytevésrõl van szó :$

Zsidó-Muszlin-Keresztény kultúr kör, úgyan is ez a három vallás szinte teljesen ugyan az.

Zsidók:

Ábrahám-Mózes

Keresztények:

Ábrahám-Mózes-Jézus

Muszlimon:

Ábrahám-Mózes-Jézus(csak mint próféta, és nem mint Isten fia)-Mohamed


Nos, nem hogy tagadnám ezeket,hanem egyenesen szerves részét képezik az életemnek, de nem úgy, mint a mûvelt és kultúrált briteknél, hogy Isten nevében halálra verik egymást, annak az Istennek a nevében, aki arra próbálja tanítani az embereket, hogy a szeretet és a megbocsájtás mindennél többet ér!!!!


M D kisasszonnyal csak arra akartam példát hozni, hogy ha nem tartozott bele az etnikailag nem kivánatos személyekbe az ember, akkor teljesen normális és hétköznapi életet élehetett, ellenben azzal, amit a filmek, és a média belénk akar súlykolni :$

A szovjet kis csínyek szintén tények, ez az egész holokauszt botrány akkor pukkanta a legnagyobbat. Németország pedig mit tesz, csöndben van, és fizet. Na de az, hogy pár éve ezek a kis gyöngyszemek kitalálták, hogy Õk rabszolgák voltak a VW gyárban, ezért Õk virágoztatták fel a gyárat, ezért õvék a gyár, az már mindennek a teteje. Na most kérem szépen, akkor dolgozniuk kellett, vagy akkro megsemmisítették önöket. Hogy van ez ? :$

Miért, én milyen vagyok. Olyan, aki nem ugyan azt gondolja mint Te, és ezért már nem kívánatos személy vagyok. Soha nem voltam még semmilyen tüntetésen, soha nem léptem fel agresszívan embertársaimmal szemben. Egyszerûen csak dolgokról más nézeteket vallók. Itt mutattad ki a fogad fehérjét. Aki nem osztja a demagok sz*rságaitokat az már egy rasszista féreg, és meg kell ölni!!! Börtönbe kell zárni.

Látod ez a különbség kettönk között. Én a megalázó segélyek helyett a szociális munka híve vagyok, ez a világon mindenhol müködik, szép rend lenne a parkokban, nem lenne belvíz, mert az esõ elvezetõ csatornák rendben lennének. A megélhetési bûnözést eltörölném, mi az hogy 10E forintig lehet lopni. A lopás az lopás.

De soha senkit nem zárnék börtönbe, csak azért mert másképpen gondolkozik. Még akkor sem, ha azt hangoztatná, felrobbantom a szadesz vagy az mdf székházat. Amíg csak hangoztatja, addig az Õ dolga, ha már elkezd szervezkedni, és másokat bújtogatni, akkor már a törvény keretein belül fel lehet lépni ellene.

Viszont itt érdekes, hogy a világon mindenhol lehet tojást és paradicsmot dobálni, sõt van ahol még tortát is lehet a politikusok fejébe nyomni, de egy ilyen neonáci diktatúra mintájára felépülõ rezsim uralma alatt, mint a miénk, sajnos ilyeneket nem lehet!!!!
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 22. - 08:36:51 9/10 Előzmény pozsizsuzsi
(401/577)
Nem szeretem a sört, rum párti vagyok :P
10/10
offtopic
A bosszú angyala 2009 szept. 22. - 07:33:24 10/10
(400/577)
Csak nem visszatért közénk A Bölcs Gyuri? :D
1/10
offtopic
kgyuri0 2009 szept. 22. - 02:19:47 1/10 Előzmény wukovsky
(399/577)
Kedves Wukovsky!

Meglep, hogy állítólag mûveltnek gondoltál, bár nem értem, mibõl következtettél, ahogy azt sem értem, miért változott meg a véleményed, még az is lehet, még annál is mûveltebb vagyok, mint gondoltd.
Na, kezdem a fasizmus kérdésével. Már láttam, és vitatkoztam hozzád hasonló szélsõ jobboldaliakkal, tudom, hogy imádnak tudálékosan fölvágni történelmi „ismereteikkel”, így azt hangoztatni, hogy õk aztán nem fasiszták, mert fasiszta csak az olasz fasiszta párt tagja lehet hivatalosan. Én különben, szinte biztos vagyok benne, ebben a topikban „fasisztoid” jelzõt használtam(pusztán, mivel szeretem magam precízen kifejezni).
A fasisztoid és fasiszta egymástól eltérõ fogalmak. Fasisztoid, aki hasonló nézeteket vall, mint az olasz fasiszták vallottak. Hogy mennyiben? 1.Biológiai szempont szerint tesznek politikai különbséget az emberek között; 2. leegyszerûsítik a világot magyarázataikban, nézeteikben(nem törõdnek árnyalatokkal, mindent feketén-fehéren képzelnek; 3. rendpártiak; 4. érvekre nem hajlanak(ne haragudj: nem túl értelmesek) irracionálisfantazmagóriáknak, demagógiáknak agresszíven lépre mennek(maguk is demagógok); 5. Az úgy nevezett zsidó-keresztény kultúrkörben értéket jelentõ kultúrális és moráls elemeket tagadják, támadják(egyébként az emberi civilizációban kialakult nem zsidó-keresztény kultúkörökéit is).

Mellesleg kultúrnyelvekben(a miénkben is) a „fasiszta” jelntésbõvülésen ment át, fölvette a „fasisztoid” elõbb említett jelentését is. Tehát, ha történetesen fasisztoid helyett fasiztának mondlak titeket, akkor sem hibázok, mindenki megérti, mit mondok.

Hogy Hitler visszahívta MarlneDietrichet? Nem értem, mit akarsz ezzel? Hogy úgy mondjam: Hová sz*rjunk örömünkben?
Hitlert nekem nem kell bemutatnod, olvasgattam a MeinKampfot. Egy kisstílû akarnok senki, egy tehtségtelen szellemi mitugrász sekélyes gondolatai.

Hogy aztán a továbbikban mit hablatyolsz a szovjetek álal a 70-es években kitalált táborokról, arra nem érdemes szót vesztegetni. Holokauszttagadó vagy? Csak megjegyzem, hogy már a fasiszták közül is az értelmesebbje ennél azért magasabb szinten teszi.. Az ilyeneknek, mint te, börtönben lenne a helye, szégyellem, hogy a hazám nem ért még föl arra a kultúrfokra, hogy ez ne is képezze vita tárgyát.
offtopic
Dros 2009 szept. 21. - 14:38:16
(398/577)
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D