10/10
bomih 2010 márc. 04. - 01:33:37 10/10
(517/577)
"....nem akarom az ügyvédet mentegetni, de az a dolga, hogy védenie kell rosszabb esetben a gyilkost...."
Nem kell. Önként védi, jó pénzért. És aki nagy gazembereket véd az tipikusan bûncselekménybõl szerzett pénzekbõl díjazódik.
offtopic
meszag 2010 márc. 03. - 23:18:25
(516/577)
Mivel törölték a válaszomat, de a te kis stílû hszedet nem, megismétlem a lényeget: szóval te lehet nagyon szép vagy, de csak egy mélymagyar. :P
kevinspéci 2010 márc. 03. - 21:16:31
(515/577)
Nem, én nem viseltetek bizonyos ellenérzésekkel a cigányok iránt. Én a gyilkosságban részt vevõ cigányok iránt viseltetek bizonyos ellenérzésekkel...

(A cigány szót pedig egyszerûen azért csillagoztam ki, mert azt hittem a rendszer majd szépen kicsillagozza az egész szót, mint sok honlapon. Nem kell ebbe sem belelátnod semmi különöset, Tartuffe.)

Természetesen, mint sok magyar embernek nekem is vannak cigány barátaim (fiúk s lányok is.), akiket nagyon kedvelek.

A bûnözõket viszont ugyanúgy utálják õk is, mint én.

Azt sem értem, miért nehezményezik a hozzád hasonlóak (tudod...), ha valaki leírja, hogy cigány. Attól, hogy magyar állampolgár, õ még cigány. Vagy magyar, vagy ruszin, vagy sokác, vagy a tökömtudja. Nem kell ezen egyáltalán megsértõdni. A nemzetiség megnevezése tán még nem fajtagyûlölet...
Yuliusz 2010 márc. 03. - 17:44:43
(514/577)
Errõl a szegény fiúról az emberek nagy többsége eddig azt sem tudta, hogy a világon van.
Abban is biztos vagyok, hogy sok ember, aki sokat tett a városért, jobban megérdemelné, hogy Veszprém díszpolgára legyen.
Emlékezni kell rá, meggyászolni, és fõleg tenni azoknak, akiknek ez a dolga, hogy az ilyen esetek megelõzhetõek legyenek. És sok múlik saját magunkon is.
Filmet nem biztos, hogy kell csinálni.
Borzasztó, ami történt, de nem "szúrták szíven" az országot.
offtopic
kevinspéci 2010 márc. 03. - 17:22:10
(513/577)
Bazze, erre még nem gondoltam, de végül is tökre igazad van. :D :/
filiszteus 2010 márc. 03. - 10:38:10
(512/577)
Naná, hogy úriemberek. Nem tudtad, hogy, akinek luxusautója van az úriember? És a vastag aranyláncok? A legmagasabb egyházi méltóságok viseltek ilyeneket. Szólíthatnád õket akár eminenciás uramnak is.
kevinspéci 2010 márc. 03. - 10:33:32
(511/577)
De hívhatom õket úriembereknek is, ha szeretnéd.
kevinspéci 2010 márc. 03. - 09:54:57
(510/577)
O. Nagy Gábor ide vonatkozó könyvét ajánlom, s az "átvitt értelem" kifejezés tanulmányozását, avagy nem mind az, aminek látszik.

A dzsippó pedig a gipsybõl eredeztethetõ kifejezés, mely szó szerint cigányt jelent. Bár ezt te is nyilván tudod. Csak akkor nem értem miért érdeklõdsz felõle, Jago. (S ne csinálj úgy, mintha azt írtam volna, retkes c.gány, mert nem azt tettem.)
offtopic
meszag 2010 márc. 03. - 05:58:21
(509/577)
Ja csak nem egy olyan országban, ahol mindenki lop, csal, és hazudik. A vállalkozó, a nagycsaládos, a média, a politikusok....akkor mit vársz tõlük? Haljanak éhen becsülettel?

Össze ne keverjétek már a sport rajongásotokat ezzel. Sajnálom természetesen a családot, de a vérbosszú, amit akartok nem adja vissza Cosma életét.... Pár idióta roma miatt diszkrimináljunk egy egész népcsoportot, pufogtattok frázisokat kilós aranyláncokról...

Nem õk a hibásak, hanem az, aki nyakló nélkül ad támogatást nyilvántartás, és ellenõrzés nélkül. Aki lerázza magáról a felzárkóztatás felelõsségét, egyszerûen pénzt ad rá, és kész. Ráadásul kiknek....

Ez a film is egy jól irányított gyülöletkeltés, ilyenekre semmi szükség. A törvényeket kellene jól alkotni, és a jogszolgáltatást mûködésre bírni, mert ami ott folyik, az is undorító. Fülemüle pereket szeretik, az hamar megoldódik, más ügyekben meg félévente tûznek ki tárgyalást, a végén egy tanu se emlékszik már, nem hogy a bíró az esetre.
marcyh 2010 márc. 03. - 02:19:26
(508/577)
Szomorú, hogy ebben a filmben mindenki csak kivetni valót talál. A film lényege, hogy "az ország bajban van"... ebben van valami, de emellett a film szép emléket állít Cozmának és ennél nem is kéne többre gondolni.

Olvastam egy pár fajgyûlölõ hozzászólást, nem hinném, hogy itt kellene mocskolódni.

Olvastam Valuska László megnyilvánulását is, ami arról szól hogy mi lett volna, ha magyar szúr. Ez a másik végzet, hasonlóan butaság ezt az oldalt is boncolgatni. Egy remek sportoló meghalt és egy magyar állampolgár szúrta le. Én nem vagyok nagy kézilabda rajongó, elõtte nem is ismertem Cozmát bevallom õszintén, de ez a harc nem méltó a halálához, ami fajgyûlölõk és a mi lett volna ha "magyar" szúr pártiak között van.

Nem épp elég nagy baj, hogy ilyen megtörténhet egy külföldi sportolóval ebben az országban?
Bepillantó 2010 márc. 03. - 02:17:26
(507/577)
Helyesbítek: nem a cigányok elleni "támogatásoktól",... hanem "cigányok elleni támadásokról viszont folyamatosan visszhangzik a média!"
Bocs, már fáradt vagyok. Vagy csak mûködött a tudatalattim...:-)
Bepillantó 2010 márc. 03. - 02:07:32
(506/577)
Megnéztem a filmet és gondoltam, hogy fel fogja kavarni a kedélyeket.
A több, mint félezer hozzászólásból néhány régebbi mellett fõként a maiakat olvastam el, de ez is elég volt ahhoz, hogy leszûrjem a következtetéseket és kialakítsam véleményemet.
Elõre jelzem: nem lesz rövid, azonban igyekszem rávilágítani bizonyos tényekre, melyeket senki nem érintett!

- Elsõként "gigigelem" egyik mondatát idézném:
"Válogatás nélkül lõttek rendes cigányemberekre. Mégsem lett akkora visszhangja, mint a Cosma ügynek"
...A Cosma ügyrõl egy éve szinte semmit nem hallottam legnagyobb megrökönyödésemre - a cigányok elleni támogatásoktól viszont folyamatosan visszhangzik a média! Jó lett volna látni a veszprémi bár elé is akkora erõvel kivonuló rendõri és karhatalmi erõket, mint a megtámadott cigánysor elé ( a részvétlátogatásra érkezõ politikusokról nem is beszélve...)

- Feltûnt számos hozzászólásnál, hogy az írója nem nézte és nem is akarja megnézni a filmet - ennek ellenére bõszen kritizálja!
...Milyen alapon nyilvánít valaki véleményt arról, amit meg se hajlandó ismerni???

- Többször elhangzott a "cigánybûnözés" fogalmát elutasítók körében, hogy szegények a kirekesztettségük miatt nem jutnak munkához, megélhetéshez.
...Ha szabadna javasolnom: akkor talán szíveskedjenek a nyomorúságban tengõdõ szerencsétlenek azon kedves fajtársaikhoz fordulni segítségért (elfeledve az általuk agyonszipolyozott állami szociális támogatási rendszert), akik több tízmilliós limuzinnal térnek haza kipihenni a napi kimerítõ kenyérkeresetük fáradalmait kilós aranyláncaik súlyától roskadozva a soktornyos, parádés pompával felépített palotáikba!
Mohácsi Viktória talán kézbe vehetné a kisebbségi etnikum javainak igazságos újraelosztásának ügyét is "roma önsegélyezõ program" címszóval!

- Felhívnám továbbá a figyelmet arra, hogy Magyarországon nem csupán egy kisebbségi etnikum létezik!
...Vajon miért van az, hogy az itt élõ svábokról, görögökrõl, lengyelekrõl, örményekrõl (és sorolhatnám)... soha egy szó el nem hangzik a médiákban semmilyen vonatkozásban? Talán mert Õk kellõen intelligensek ahhoz, hogy felfogják: ebbe az országba õk jöttek be saját akaratukból, nem mi hívtuk õket. Tehát az a legkevesebb, hogy Õk alkalmazkodnak a befogadó ország törvényeihez, szokásaikhoz, és tisztességes életmódjukkal, munkájukkal, beilleszkedésükkel viszonozzák azt, hogy új, választott hazájuk otthont adott nekik!

- A cigányság az egyetlen etnikai kisebbség, aki nemhogy nem köszöni meg amit ettõl az országtól és népétõl kapott, hanem még többet követel, miközben folyamatosan panaszkodik, szitkozódik, újból és újból belemar abba a kézbe, ami eteti! Hát csoda, hogy egyre többen elégelik ezt meg és uram bocsá, ennek hangot is adnak - teljes joggal?!

- Sajnos nem találtam meg levelezésem közt az Ausztrál miniszterelnöknek azt a beszédét, melyben leszögezi, hogy Ausztrália az Õ hazájuk, és aki hozzájuk akar bevándorolni, az vagy elfogadja a minden állampolgárra érvényes kötelezettségeket (nemcsak a jogokat!) és alkalmazkodik, vagy élhet azzal a jogával, hogy távozhat!
Azt gondolom, ezt egy magyar miniszterelnök is kijelenthetné már egyszer (vagy többször)!

- Végezetül visszatérnék a filmhez: egy szörnyû tragédiát - egy brutális, kegyetlen támadást és gyilkosságot mutat be, melynek talán soha nem fognak megbûnhõdni az elkövetõi, hála minõsíthetetlen jogrendszerünknek!
Ugyanakkor napokkal ezelõtt vezettek be egy törvényt, melynek értelmében már egy nyilvános helyen történõ kijelentésnek is több éves bebörtönzés lehet a büntetése!

- Az emberi civilizáció létezése óta, a történelem folyamán az élet kioltása mindig a legsúlyosabb bûnnek számított, melyet a legnagyobb szigorral büntettek.

- Összegzés: A MAI MAGYARORSZÁGON LASSAN SÚLYOSABB BÜNTETÉST LEHET KAPNI SENKIBEN KÁRT NEM OKOZÓ ÁRTALMATLAN SZAVAKÉRT, MINT ÁRTATLAN EMBEREK LEGYILKOLÁSÁÉRT???!!!
10/10
bomih 2010 márc. 03. - 00:35:57 10/10
(505/577)
A film 95 %-ban nem a cigánybûnözésrõl szól, hanem Cozmáról, apjáról és a csapatról. Eddig minden hozzászólás a cigánybûnözést hozza fel a film kapcsán. Értem miért. Beszéljünk a 95 %-ról is : a csapatszellem, az összatartozás, a fájdalomban is kiemelkedõ emberi nagyság, és a megrendítõ képsorok a zokogó életerõs férfiakról. Szinte hihetetlen, hogy nem megrendezett jelenetek - kivéve persze a diszkót -, és nem kitalált jellemek.
szamarhegy 2010 márc. 02. - 23:23:43
(504/577)
Nem lehet könnyû egy Mohácsi féle cigány értelmiségi helyzete, a cigányság nagy része nem tud mit kezdeni a karrierrel, az ilyen szintû képzettséggel, a többségi társadalom meg tényleg cigányellenes, én az interjúban, meg már más cigány értelmiségieken az elfáradás, a fásultság jeleit látom, sarokba vannak szorítva minden irányból. Több százezer tisztességes cigányember él Mo.-on Mohácsinak kutya kötelessége õket védeni, képviselni, és ezért nehéz elfogadnia a cigánybûnözést mint kifejezést. Elkeserítõ különben, hogy milyen maszatolás megy az ügyben, minden olyan ember, aki nagyvárosban lakik tudja, hogy mennek a dolgok az ilyen szórakozóhelyeken. Ez egy bûnözõ banda volt, aki megmutatta az erejét a területén.
CsengoZoli 2010 márc. 02. - 22:49:28
(503/577)
Szép kis film.
A cigány vajda és az SZDSZ-es jogvédõ kellõképp nevetségessé teszik saját magukat.
Szegény Kozma... :(
anybody 2010 márc. 02. - 22:47:50
(502/577)
Ez az ország alig tudja a dolgokat a helyére tenni. Ha 89 után a minimális erkölcsiség kialakul, akkor valószinüleg ennek a fiatalembernek sem kellett volna meghalnia, mert a "tételes söpredék" akkor tudja a maga helyét. Mert azok az alakok azt az életformát választották, ha tetszik, ha nem, csak a normálisabb országokban tudják a helyüket. Értelmetlen halál, szörnyü.....
kevinspéci 2010 márc. 02. - 22:23:35
(501/577)
Megrázó film. Persze milyen legyen... Nem is ember, aki nem sír ezen, még akkor is ha személyesen vagy legalább sportolóként nem ismerte.

Egy kis szösszenet, mi eszembe jutott:

A gyilkos dzsippók ügyvédje néhány héttel ezelõtt - nyilván a borzalom évfordulóján - szerepelt egy reggeli mûsorban. Ebben elhangzott a szájából, hogy Zsarko Sesumot vesénszúrták, Ivan Pesic-cset pedig arconrúgták.

Ehhez annyi fûzök hozzá: szomorú vagyok, hogy 1 (egy; I) év nem volt ahhoz elegendõ a számára, hogy meg tudja jegyezni, hogy a 3 játékos milyen sérüléseket szenvedett el. Merthogy Sesumot rúgták arcon kegyetlenül, s Pesic egyik veséjét kellett kioperálni...

Dehát hitvány emberek védelmét csakis hitvány ember láthatja el.

Sajnos, a riporter ugyanilyen "hozzáértetlen" alak volt, ezért ez föl sem tûnt neki.
Nem baj.
Nekem feltûnt.
Meg még sok sportszeretõnek szerintem, aki nézte azt a mûsort.
Eszter02 2010 márc. 02. - 22:22:32
(500/577)
Hát okos is:) Teljesen oké amit írt.
offtopic
filiszteus 2010 márc. 02. - 22:16:14
(499/577)
kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk. ..
Talán emlékszel ezekre a sorokra. Ezek az emberek nem váltak bûnözõkké. A szegénység sem ad mindenre felmentést. A Cosma ügy pedig a legkevésbé a szegénységgel függ össze.
offtopic
meszag 2010 márc. 02. - 22:10:48
(498/577)
Szerinted kiket érintett a váálság elsõk között? Ezen gondolkoztál már? :P