Helyszín

Korda Filmpark


Egyedülálló látványosság a filmek szerelmeseinek!
Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontja Budapesttől 30 km-re, Etyeken található a Korda Filmstúdió területén, annak díszletei és műtermei között. Itt készült többek között a Hellboy II. - Az Aranyhadsereg, a Boszorkányvadászat, a Borgiák, A katedrális - Az idők végezetéig.

A Filmpark emlékezetes és felejthetetlen élményt biztosít egyéni és csoportos látogatóinak az 1400 nm-es kiállítótermével, az 1100 nm-es éttermével és két, összesen 15 000 nm-es kültéri díszletével.

A kiállítás
Ahol felfedezheti a filmgyártás titkait és megismerheti a Korda fivérek kalandos életútját.
A kiállításon, (angol, német, francia és spanyol nyelvű vezetés mellett is) bemutatjuk "A dzsungel könyve", "A bagdadi tolvaj" és számos, a filmtörténelem remekeiként számon tartott produkció világhírű alkotói, Sir Alexander Korda, valamint testvérei, Vince és Zoltán regénybe illő életének állomásait.

Törpék és óriások a Gyűrűk urában; motorozás a Duna-parton; Csatahajó robbantás; Lódobogás a kalandfilmekben... filmes talányok, amire itt fény derül. Kipróbálhatja a filmes kép- és hangeffekteket interaktív kiállításunkon. Pillantson be a kulisszák mögé a filmötlettől a megvalósulásig!

Kültéri díszlet
New York, Róma egy karnyújtásnyira!
Tudja, hogy néz ki és miből készül egy díszlet? Ha nem, jöjjön el és sétáljon ott, ahol a középkorban játszódó Borgiák című TV-sorozat, vagy a Hellboy II. készült. A stúdiótúra páratlan lehetőséget kínál a Korda Stúdió, Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb stúdió-komplexumának megismerésére.

Próbálja ki magát kamerák és mikrofonok előtt
Szinkronizálás
Szólaltassa meg saját hangján egy híres színész sztárszerepét és ismerje meg a szinkronizálás folyamatát! A program során híres magyar és nemzetközi filmalkotásokból választott több szereplős jelenetek utószinkronizálására kerül sor hangmérnök-szinkronrendező irányításával.
Filmbuilding és Green film

Ki nem vágyott arra, hogy ünnepelt mozisztár legyen. Most teljesülhet kívánsága a kamerák kereszttüzében. A program keretében rövidfilm készül, ahol belekóstolhat a forgatás hangulatába, a színészek és a stábtagok munkájába. A résztvevők a kapott forgatókönyv alapján a szükséges technikai eszközök, jelmezek, kellékek, díszletelemek és rendező, operatőr segítségével aktív részesei lehetnek saját filmjük elkészítésének.

A green sceen technika segítségével, a "zöld függöny" előtti trükkös forgatás során bárki álmai helyszínén találhatja magát.

Kaszkadőr show
Ha kíváncsi a filmekben látott lélegzetelállító kaszkadőrmutatványok kulisszatitkaira, a gengszterek világára, vagy középkori lovagi jelentekre, akkor nézze meg, vagy legyen aktív résztvevője a show-nak!

Casting és smink és krimiszínház
Mennyire ismeri önmagát? Tudja, mi a siker titka akár a filmvásznon, akár az irodában? A filmes szereplőválogatás remek (csapatépítő) tréning, ahol Hábermann Lívia segítségével megismerhetjük milyen sokszínű eszköztárral rendelkezünk, hogy testtartásunk, gesztusaink, mimikánk milyen módon képes közvetíteni szándékainkat.